- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Процесор по-горещ и от жартта
Осигурил съм добър въздушен поток при затворена кутия.
Варианти за смъкване на температурата иначе много... един от тях е да вземеш по-голям радиатор и вентилатор за процесора, а другите мисля, че са ни ясни, водно и азотно охлаждане.
Но голямо значение има и консумацията на процесора. Ако е над 80-90W не е лесно да се оттвървеш от температури над 40 градуса...
Препоръчвам ти само продукти на Cooler Master..
За твоя 125 Ватов процесора температури от порядъка 40-60 градуса са си напълно нормални, имайки предвид и че максималната допустима температура му е 61 градуса... Започвай да се притесняваш ако ги надвиши с 2-3 градуса и вземи някакви мерки, защото самия процесор се изпича така и дънната платка също.
При интелите пък съм забелязал, че под сокета платките винаги почерняват, защо ли ?
Ето защо мразя и AM3 и + сокета. Всички процесори са с голяма консумация на енергия и изискват по-мощни дънни платки и захранвания, но дават и добри стойности на бенчовете. За разлика от това FM2 и + сокета е съставен от нискоконсумиращи електричество процесори, които са на същото ниво на бенчовете като процесорите от AM3 и + сокета, като добавка към това са и по-евтини.
Последно редактирано от MaGuSs : 03-04-2014 на 20:30
-Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
-Учи се от вчера, живей за днес, вярвaй в утре!