Виждате в заглавието, че моето е учение, а не религия, защото отхвърля всички религии и приема Бог.Аз отхвърлям будизъм, християнство, ислям и всички други религии.Аз приемам Бог.За мен всичките религии са култове, които заблуждават ума, карат хората към варварщина, войни и разруха.За мен Бог е един - там на небето и след като умра ще го видя и Той ще ни дава всички блага и желания, които пожелаем, но просто трябва да сме добри в живота.Душата ни ще отива горе.А душите на грешниците ще се реят из пространството на где ги вятър отвее.Разбира се, аз оценявам Иисус и неговото дело, делото на Буда, делото на Мохамед, почитам ги, уважавам.Уважавайте ги и вие.Религията е за хората, които не знаят в какво да вярват и вярват в нея.Вярващите вярват в Бог.Не съм пророк, месия или проповедник, но следвам пътя на логиката.Не вярвам, че Той ни е създал от кал, а вярвам че Той е създал всичко и посредством нас.Не казвам да палите църкви, джамии и светилища на други богове, но Той е само един и или ще го видим след смъртта си, или той е невидим за нас.