.
Резултати от 1 до 25 от общо 111

Threaded View

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от AngelBelchev Виж мнението
    Често чета как един през друг си мерите пишките да покажете кой по-добре си е наизустил или преписал Библията. Защо? Какво доказвате?.
    Нищо не доказваме, просто търсим себе си, отстояваме позициите, до които сами сме достигнали в това търсене.
    И така по този път сме достигнали до религията и то съвсем естествено, точно както някой други хора достигат примерно до бодибилдинга и го превръщат във философия на живота си, защо го правят, ако това не е част от пътя им към самите себе си и да се чувстват готино.

Това да обвиняваш всички вярващи, защото някой си религиозен се е сбъркал и направил престъпление е все едно да се подиграваш на бадибилдърите, само затова, защото повечето мутри за физически яки парчета.

Разбираш ли колко тъпо ми звучи, когато някой почне да ме обвинява мене и религията ми, че някой си кретен счупил врата на друг човек, щото бил от друга религия. Тва е престъпление, а не вяра.

Аз не съм сигурен за какво повече убиват хората или правят други простотии - дали заради вярата си или заради пари и власт. А вече когато в религиите се намесят парите и властта, те често стават инструмент за прокарване на интереси.

И повечето вярващи много добре знаят това и се стараят да са предпазливи, друг е въпроса за хората, които хем уж вярват, хем не са добре запознати с материята, те лесно могат да станат инструмент за чужди интереси чрез злоупотреба с религията.

Но инструмент за прокарване на властови интереси може да стане не само злоупотребата с религията, но и с много други светски неща, а дали ще се хване зависи от всеки отделен човека.
    Последно редактирано от defender : 01-19-2015 на 12:15

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си