.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 111

Hybrid View

Голям фен Аватара на AngelBelchev
    Ок, ще се опитам да бъда кратък.
    Религиите са пунта-мара. Единственото, което правят, е да разединяват хората и ми е меко казано смешно и странно да гледам как 1-2-3 цитират книги (Библия, Коран и т.н.), говорят за дяволи, за кое е превилно и неправилно. Аз по документи се водя християнин и какво от това? Гледам на християни, мюсюлмани, бели, черни, жълти с едни очи, пет пари не давам за религията им, за вашата, за моята. Често чета как един през друг си мерите пишките да покажете кой по-добре си е наизустил или преписал Библията. Защо? Какво доказвате? Наистина не мога да проумея защо си усложнявате така животите - какви капани, смирения, същности, майко мила... Ся... аз съм ПОСЛЕДНИЯ човек, който трябва да ви е съдник на вас, защото за мен религиите са едно нищо. Буквално нищо. Ако има Бог , той не би искал хората да се разединяват заради религия. Заради някаква си книжка, написана преди ъ62358735268е5 години, едитвана по 100 пъти. Бахти ентъртейнмънта, не е ли?
    Джихад, Свещени войни, 5-годишни дрисльовци убиват невинни хора - не е редно нали? Неправилно е и 100% ще намерите някой абзац, който го потвърждава. Караибрахим бесния ще си отвори коранчето и ще прочете как видиш ли вЪрви да колиш и бесиш, гледай да се и взривиш и там горе девственици а у. Ами ако това е правилно и наистина камикадзето горе го чакат 100 несчупени джама? Откъде накъде неговото да е грях?
    И ЧЕСТНО ама честно - сегашните ви религиозни разбирания, речи и изобщо начин на мислене помагат ли ви? Чувствате ли се щастливи, че знаете на коя страница от Библията какво пише? Или е както България пада от Швеция с 0:4 и по трибуните нашите се тупат в гърдите "Аз съм българче"?
    Религия? И после поп как-му-беше-името си спира новото ауди и обяснява как на ден продавал не знам си колко хиляди свещи. Човешката душа не може да бъде ограничена с някаква си религия и ако вие смятате така - вие сте ограничените. Ти представяш ли си? Появяваш се на този свят, някой прилага обичай, наречен кръщаване. Някой ти слага етикет "християнин". Недай си боже задълбаеш във въпросната религия (наистина без значение коя е), фанатизираш се и нататък вече страшно, почват да те гледат странно и да те сочат с пръст. Кому е нужно?

Има и друг момент - аз лично поставям всичко под въпрос. Може би според някой не е редно да го правя това, но аз не съм този някой и не мисля да изповядвам неговата политика. Поставям под въпрос какво ям и пия, с какво ваксинират децата ни, защо в 99% от пастите за зъби фигурира доказано опасния флуорид. Също така да, поставям под въпрос и всичките тези глупави религии. Съжалявам, но за да повярвам в нещо, само защото масата народ го вярва и е написано черно на бяло - не ми е достатъчно. Не ми е достатъчно и на всеки 50 метра да построят църква, джамия и прочее храмове за да повярвам в каквото и да е и да кажа аз съм християнин или мюсюлманин или будист.

Религиите са един бизнес. Също като здравеопазването, транспорта, търговията.
    Последно редактирано от AngelBelchev : 01-19-2015 на 11:51

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от AngelBelchev Виж мнението
    Често чета как един през друг си мерите пишките да покажете кой по-добре си е наизустил или преписал Библията. Защо? Какво доказвате?.
    Нищо не доказваме, просто търсим себе си, отстояваме позициите, до които сами сме достигнали в това търсене.
    И така по този път сме достигнали до религията и то съвсем естествено, точно както някой други хора достигат примерно до бодибилдинга и го превръщат във философия на живота си, защо го правят, ако това не е част от пътя им към самите себе си и да се чувстват готино.

Това да обвиняваш всички вярващи, защото някой си религиозен се е сбъркал и направил престъпление е все едно да се подиграваш на бадибилдърите, само затова, защото повечето мутри за физически яки парчета.

Разбираш ли колко тъпо ми звучи, когато някой почне да ме обвинява мене и религията ми, че някой си кретен счупил врата на друг човек, щото бил от друга религия. Тва е престъпление, а не вяра.

Аз не съм сигурен за какво повече убиват хората или правят други простотии - дали заради вярата си или заради пари и власт. А вече когато в религиите се намесят парите и властта, те често стават инструмент за прокарване на интереси.

И повечето вярващи много добре знаят това и се стараят да са предпазливи, друг е въпроса за хората, които хем уж вярват, хем не са добре запознати с материята, те лесно могат да станат инструмент за чужди интереси чрез злоупотреба с религията.

Но инструмент за прокарване на властови интереси може да стане не само злоупотребата с религията, но и с много други светски неща, а дали ще се хване зависи от всеки отделен човека.
    Последно редактирано от defender : 01-19-2015 на 12:15

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си