- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Обяснете ми ситуацията в Украйна
Каква е тази съвсем различна история? Доста смело е да твърдиш, че всички западни медии говорят неистини за ситуацията в Украйна. Твоите различни източници, по които си правиш повечето изводи, са ясни - руските информационни сайтове, където системно се стига до надгениални заключения като това, че новото правителство на Украйна е дошло на власт след военен преврат. Добрем, ама да ми даваш пример за свободна журналистика с държавата, поставена на 150-то място по свобода на словото в световен мащаб /Русия/, си е булшит.
Елементите на всеки конфликт са много и човек трябва да погледне събитията от няколко ъгъла, за да може да си направи изводи. В случая обаче не вярвам, че има някой, който да смята, че действията на Путин са продиктувани от нещо различно от империалистически интереси, желание за разширяване на зоните на влияние на Русия и още куп неща, които не ме интересуват. Това, което е важно, е, че народът на Украйна е разцепен на две, целостта на държавата е разклатена и всичко това е по вина основно на екстремно проруската политика, която се води там от години и която накара половин народ да излезе по улиците с желание за промяна. Украинците са тези, които трябва да решават за бъдещето на собствената си страна, не Русия, САЩ, Сан Марино или друг колонизатор. алелелелей