- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Обяснете ми ситуацията в Украйна
Мите бая имаш да изчетеш... самата идея на СОЦИАЛИЗМА (не комунизма) е меко казано перфектна, друг е въпроса, че трудно бихме я постигнали иначе като идея написано черно на бяло е перфектно...
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.
DarkTemplar, запознат ли си с идеята за Безусловен базов доход(ББД)? Какво ти е мнението?
Последно редактирано от KumchoValcho : 03-08-2014 на 16:27
Опа, не защитавах строя на Северна Корея, ами просто казвам, че родените хора там, не им е чак толкова зъл живота там, защото са свикнали и така са обучени. Единственото, което желаят е повече свободни пазари и пари за развитие.
Иначе свободата, за която призовава капитализмът, естествено, че е много желана от обикновения човек и главно заради това например е гражданската война в Сирия, Либия и др. Срещу свободата няма замяна и противопоставяне. Жалкото е обаче, че всичко е една заблуда и това, за което се борят - е неосъществимо.
Да, дивия капитализъм е почти на всякъде и не мисля, че може да бъде преодолян. Дори Полша, която е толкова близо до Германия, още с границите се забелязват промените към по-лошо. Смисъл, онези, подготвените, нямат намерение да пускат питата, а другите (ние) не можем да ги настигнем. И става все по-зле всяка измината година . Кризата вместо да се успокоява, тя се увеличава. Демографската криза също. Правителствата ни постоянно се сменят, и всеки гледа да намаже за себе си, ако ще и 10 мажуритарни системи да направим И 10 граждански войни - още по-зле ще става в този демократичен строй, изгоден само за ,,великите напреднали западняци. Това е всичко - полза в световен мащаб извличат от капитализма 30%, а останалото мизерства. Не знам как си представяш Русия да се демократизира...
Това приватизиране на Запада си става съвсем демократично и никой реално не му пука за чуждия гъз.
Така че, ако си представяш светло бъдеще, в което България е настигнала Запада ... хаха ми то това си е съвсем противно на демокрацията, няма как стане. За това ние още известно време коствено ще им робуваме, па после ще се избиваме помежду си и не знам какво ще се случва.
Аз спирам да ви пиша...
ако русия реши да нападне украйна и нещата в този регион се разгорещят и стане по глобална война , нали знаете тогава е малко хаос и законите падат , първото нещо което ще направя е да отида до кюстендил и да пусна два проектила в белия дроб и още един куршум в челото на анархи бой
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Dr. Gregory House