- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Мислите ли, че е жалко
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
нали правиш разлика м/у професионален спорт и любителски такъв? ти лично колко време отделяш на ден за спорт? не, не ми отговаряй, знам, че ще преувеличиш. интересувала съм се много на тази тема и знам г/д какъв е режима на един ски бегач или биатлонист. през зимния сезон са по световни купи и първенства, а през останалите три сезона са на подготвителни лагери, тренировки (не съм сиг колко часа бяха на ден, но доста). нямат почти никакво свободно време и личен живот. не са един или два случаите, при които състезател се отказва в пика на спортната си кариера с някви ненормални резултати (Магдалена Нойнер), за да имат време за себе си и семейството. дадох Астрид Якобсен за пример, защото медицината е според мен най-трудната наука, а тя учи в МУ в Осло и същевременно е спортист от най-високо ниво. просто...нямате си на идея колко е трудно, особено в такъв тим като норвежкия, в който има убийствена конкуренция. и кво чуждопоклонничене? аз гледам зимни спортове, в които нямаме изявени състезатели (с изкл на Сани Жекова). съжалявам, не съм отраснала в поколението на Дафовска и компания, а и не можем да живеем все на стари лаври. и тва не е идолопоклонничене, а възхищение. има разлика. вие първо не сте си направили труда да гледате един старт, а ми говорите. когато имате успехите на Оле Ейнар (който в едно интервю казва, че е прочел около 5 книги през живота си), тогава елате да омаловажавате спорта. няма как да ви го обясня, защото вие няма да схванете. любовта към спорта е нещо, което не всеки притежава и разбира.
какво говори, бе, майна? в тва съм добра, тва използвам като аргумент. окей? и кво пречупване?баш тоя филм е един от най-типичните в жанра. като кажеш 'препоръчай ми някой наркомански филм' отговора е 'реквиема, trainspotting, rich kids, etc'. тоя цитат, който го постна знаеш ли в колко други филми го има тва послание? сам си вкара автогола като каза, че trainspotting е нещо ууууни-кал-но.
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Ивче що взе мен за сравнения? Блъскам във фитнеса по около 2ч. 4/5 дни в седмицата, и защо да преувеличавам, когато точно това правя, когато имам времето? В момента точно го нямам, а и както ти казах, нито съм учен, нито спортист, че да си правиш заключения спрямо мен. Не ме интересува от какво и кой си се интересувала, по-интересно е да се възхищаваш на други работи, но когато те впечатлява само спорт и нищо друго еее доста... скучно, да речем.
Критерия ми за интересно, споменах кое е, както виждаш света се развива с технологии, това сравнение в годините и сама можеш да си направиш, за кво ли не.
Как един човек, който се занимава само с това, да развива мускулатурата, рефлексите си и да печели състезания от любов към живота и хоби, е способен да създаде нещо много велико в сферата на технологиите, или дори малка стъпка към голямата крачка.
Ти спомена, нямат време за нищо, добре тогава нужни ли са ни, когато същото това човечество се стреми да осъществява контакт с чужди планети, пита се защо е тук, как е устроена Вселената, дали тя е материя - един плат, на който "планетите" просто потъват... Забравила съм я тая теория, но тя е сравнително нова, откакто откриха "Божествената частица". Същите тия хора, когато имат свободно време пък, което предполагам е нещо много ценно полезно изкопаемо, може и те да имат за хоби да гледат спорт. В случая тоя човек им е развлечението. Ама е като празно развлечение.
И спортистът има за хоби да гледа научно-популярни неща, и да се интересува от физики и астрономии и каква ли не наука още, но в случая той научава нещо, докато от спорта... той е само за забавление.
В КОЕТО НЯМА ЛОШО, както казах, възнамерявам да си взимам дъска, за хоби.
Но да прекараш целия си живот в едни състезания, и по-точно то е до определена възраст, и като цяло животът ти да се върти около едва ли не доказване пред някого, е гадно.
ами, разбирам те и донякъде съм съгласна, колкото и да е на др полюс, но ти казваш, че едва ли спортът като професия не трябва да съществува, щото не носи никакви.. ползи за човечеството. по същата тая логика за какво са ни тогава музикантите, певците, писателите, композиторите, художниците, актьорите и всииички други хора на изкуството и на красотата?
Схванал е явно, ами виж ся, тоя учен явно го вдъхновява неговото хоби, ако хобито му е спорт, трябва да продължава да се вдъхновява. Ако спортът изчезне, той ще му измисли заместител. А какъв? НЗ.
simple as that
еми виж кво си написала и после препрочети на мери джейн и сама ще се усетиш
Да спомена, нарочно го написах толкова илюстрирано, за да се съгласиш. Умишлено е написано така, че дори у най-запаления спортен маниак, да предизвика лека нотка на замисъл, да бъде по отворен и към други аспекти и да вдигне заинтересоваността си към тях ооооооооооооще повече.
^мери джейн се чувства глупава отдавна!
НЗ, може и да не съм разбрала. аз говорех за това ^
аз съм съгласна с теб както казах. проблемът е, че вие не приемате чужди гл точки. що пък няма един фен на зимните спортове тука ве. мамка му.
tva che nikoi ne opqva postoqnno kato teb ne znachi che nqma pochitateli i na tezi sportove
Защо да не приемаме?
А и откога вече си съгласна с мен, аз мислех че мнението ми е много особняческо, само хейтя спорта, ама пък и си съгласна лолз
Както и да е бях дотук
не, наистина няма. мн са малко у бегето истинските любители.
съгласна съм с аргументите ти, макар да са на др полюс, както казах. за себе си, ти си права. според мен истински толерантният човек (като мен) не е този, който защитава гейове, цигани и тнт, а този, който приема различните гл точки. омаловажавате спорта и тваЙ! и аз бях дотук.
trinadeset godinki stigat
vremeto e nashe
NIE PRODYLJAVAME
точно така!
продължавам със спама...тааа, докъде бях стигнала...