.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 18 от общо 18

Тема: Тампони

Hybrid View

Повече от фен Аватара на MaCetY

Тампони

Миналия месец за първи път бях неразположена.Майка ми взе дамски превръзки, защото каза, че не съм била за тампон.Обаче тези превръзки са ми супер неудобни и ми е некомфортно с тях и да ви питам има ли някакви тампони за девствени момичета или всички са обикновени?И има ли възможност да се отворя с тампон/струва ми се гадно/?И какво мислите да продължа ли да използвам превръзки или тампона е по-добре?Благодаря ви.

п.п.Извинявайте ако темата не е за този раздел

Супер фен Аватара на The Cheetah
    Мисля че има специални за девствени момичета, но на мен няколко пъти ми се наложи през лятото да сложа(от обикновени на майка ми, които са по-.. големи) и нищо не ми стана За пояснение- девствена съм
    И в никакъв случай не можеш да се отвориш с тампон.

anonymous708973
    Guest
    Тая небивалица с тампоните за девствени момичета съществува отпреди да имам цикъл сигурно, което беше бая отдавна.
    Отивай и си купувай мини тампони. Лично аз съм доволна от event.

Не си за тампони на тая възраст, защото се изисква доста добра хигиена - тампонът трябва да се сменя по-често от превръзката. На всяка цена обаче спи с превръзка.

Мега фен Аватара на baby_baby
    Няма танпони за девствени момичета Всички са обикновенни

Мега фен Аватара на Ivaaaaa
    Цитирай Първоначално написано от baby_baby Виж мнението
    обикновенни
    имаш ли 12?

Мега фен Аватара на tori
    Да, да, нямало било. Последния да затвори вратата.
    Авторке, купи си мини тампони един път да пробваш.

Купи си мини тампони и ги сменяй на често. Когато ми се налага слагам такива и никога не съм имала проблеми, въпреки че слагането в началото отнема малко практика.
    Експериментирай и с различни превръзки. По-дебелите и на мен са ми ужасно неудобни и затова винаги си взимам от възможно най-тънките.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Цитирай Първоначално написано от Hayashi Виж мнението
    По-дебелите и на мен са ми ужасно неудобни и затова винаги си взимам от възможно най-тънките.
    А на мен пък тънките ми ръмбят (?), пречат, пропускат и ги усещам...С дебелите съм като в облаче.

С което искам да кажа, че при всяко момиче е индивидуално. Превръзките са нещо евтино (неслучайно) - пробвай всички преди да заключиш, че не те устройва...За тампоните само мини, докато си девствена...Обаче не можеш да спиш с тях, така че наистина си намери удобни превръзки...

Аз намирам за най-логично:
    -Тампон, когато превръзката може да се види или би те накрала да се чувстваш некомфортно.
    -Превръзка вкъщи, сред приятели, на пазар, на разходка, по време на сън и т.н.

Двете се допълват...
    Последно редактирано от VintageMorphine : 03-04-2014 на 00:02

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от VintageMorphine Виж мнението
    Аз намирам за най-логично:
    -Тампон, когато превръзката може да се види или би те накрала да се чувстваш некомфортно.
    -Превръзка вкъщи, сред приятели, на пазар, на разходка, по време на сън и т.н.

Двете се допълват...
    Логично е да носиш превръзка, когато не е хигиенично да носиш тампон, тоест по време на сън, защото не можеш да не го смениш 6-7-8 часа. Във всички останали случаи тампонът ти е най-добрият приятел. Още не мога да повярвам, че го открих чак на 17 (и половина). Усещането е съвсем различно... всъщност то няма усещане, все едно не си в цикъл. Манна небесна, да живее откривателят на тампоните!

Повече от фен Аватара на MaCetY
    Да благодаря ви.И да питам още нещо, което ще ви е смешно...но има ли нещо специално, което да знам като си го слагам тампона?Съжалявам, но за първи път ми идва

Цитирай Първоначално написано от MaCetY Виж мнението
    Да благодаря ви.И да питам още нещо, което ще ви е смешно...но има ли нещо специално, което да знам като си го слагам тампона?Съжалявам, но за първи път ми идва
    На кутията има опътване, когато си вземеш го прочети и си готова. Ако не се лъжа има дори и картинки.

Това за индивидуалноста е така . Важното е да опиташ по различни видове и марки превръзки и тампони за да откриеш с кое се чувстваш най-комфортно .
    Има такива които предпочитат тампоните а други превръзките . А хигиената трябва да е еднакво както при превръзкаат така и при тампона .

Аз лично тампон няма как да слагам затова използвам превръзки като по тънките са ми по удобни . Като тогава естественно ходя с дънки и т.н .

Мега фен Аватара на MaLkaTa_LaDy
    И в други теми съм го казвала и пак ще го кажа, въпреки че повечето няма да се съгласите с мен - тампоните не са хигиенични. Избягвай да слагаш тампони, позволявай си само по изключение, когато не можеш да сложиш превръзка - примерно си с прилепнали дрехи и тя е се вижда или си с рокля или на море. Тампонът събира кръвта ти във влагалището, която тялото ти се опитва да изхвърли. Ако забравиш тампона по-дълго време вътре, можеш да си докараш инфекция. Превръзките са безобидни. Пробвай с памучни, копнинени и т.н. ще видиш, кои са ти най-удобни.

Все пак си е твое решението и ако решиш да си слагаш тампон трябва да го слагаш с чисти ръце (разбира се), ако ти е трудно първите пъти да влезе, можеш да намокриш връхчето на тампона малко, трябва да го сложиш максимално навътре във влагалището си и ако след като го сложиш все още го усещаш (некомфортно ти е, пречи ти, т.н.), значи не е поставен правилно.
    Somewhere over the rainbow skies are blue, and the dreams that you dare to dream really do come true.

Голям фен Аватара на Dusty
    Цитирай Първоначално написано от MaLkaTa_LaDy Виж мнението
    И в други теми съм го казвала и пак ще го кажа, въпреки че повечето няма да се съгласите с мен - тампоните не са хигиенични. Избягвай да слагаш тампони, позволявай си само по изключение, когато не можеш да сложиш превръзка - примерно си с прилепнали дрехи и тя е се вижда или си с рокля или на море. Тампонът събира кръвта ти във влагалището, която тялото ти се опитва да изхвърли. Ако забравиш тампона по-дълго време вътре, можеш да си докараш инфекция. Превръзките са безобидни. Пробвай с памучни, копнинени и т.н. ще видиш, кои са ти най-удобни.

Все пак си е твое решението и ако решиш да си слагаш тампон трябва да го слагаш с чисти ръце (разбира се), ако ти е трудно първите пъти да влезе, можеш да намокриш връхчето на тампона малко, трябва да го сложиш максимално навътре във влагалището си и ако след като го сложиш все още го усещаш (некомфортно ти е, пречи ти, т.н.), значи не е поставен правилно.
    Огромен +. Наистина, когато имаш възможност е по-добре да носиш превръзка.

^ Ако отратителните болки в корема и желанието за повръщане не ти го напомнят.

И с превръзки може да се докарат инфекции, така че изводът е ясен. Каквото и да предпочетеш е важно да го сменяш възможно най-често.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Мега фен Аватара на kaRamella
    Град
    ilivewheretheskyends
    Не мисля , че с тампон може да се 'отвориш'

Мега фен Аватара на Rabalka
    Няма как да се отвориш с тампон за тва си ги ползваи без страх бе.Превразки докато спиш както ти казаха

mkg_96
    Guest
    Първите няколко пъти като си го слагаш тампона няма да ти е удобно , но след 5-10 пъти свикваш ....
    и да вземи си от малките, като за първи път

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си