- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Бихте ли простили изневяра ?
Защо няма да е коректно, ако и той (хипотетично) има най-добра приятелка от Х наброй години?
Това ме учуди. Аз "липсваш ми" изобщо не го свързвам с това, което ти описа. Всъщност, думите ги смятам за много по-"public" - мога да ги кажа както на гаджето си, така и на най-добрия си приятел или просто добър познат.
Ама не говоря на теб, бе :д
На пича с поста над моя говоря.
Ама щом си мераклийка, любопитно ми да ти чуя отговора - на лично, ако желаеш, разбира се
102, тогава пък аз да попитам къде и защо са свързани любовта и сексът... щото ако си с някого, а пък друг човек те разбира по-добре (което ми се е случвало за определен период от време, не е довело до нищо повече обаче), по тая логика можеш да си с някого, пък друг да те задоволява по-добре. Границите са тънки, а субективизмът е голям.
Повечето под изневяра някак си виждат/е най-буквалния пример, който даде Мони - да хванеш половинката с друга в леглото, само че има и доста други моменти. Поне за мен, разбира се. За друг човек изневяра ще е само сексът.
Последно редактирано от PinkPan7her : 03-06-2014 на 21:38
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.
ем тук половината са внякви връски по 2 месеца макс .. ако е нещо сириозно трябва да се говори зависи от ситуациятя и хората и видът на изневяра всеки е разлечен ..
sramejlivkaa
Да случвало ми се е и затова попитах . Но така и така никой не отговори на въпроса ми .
Истината е че по тази тема никога няма да се стигне до едно мнение . Всеки говори на базата на личен опит и лични разбирания .
Принципно вярвам, че и с поглед може да изневериш, и да спиш с някого и да не си изневерил... но по-скоро не бих простила. Мисля, че това е най-голямото предателство, а и как ще съм с тоя човек след това? Аз по default съм мега мнителна, представям си, ако се случи такова нещо, аз ще се разкъсам от съмнения и подозрения и т'ва рано или късно ще съсипе връзката.
Само един-единствен път бих направил този компромис и то само за човек, за когото си мисля, че наистина си струва... Ако е системно или ако е било ей-така "за купона" - от където идва, там да ходи!!
Е как ще си струва човек, който показва, че ти не струваш за него/нея? Да не си мазохист?
Това, че някой е изневерил не означава, че изведнъж се превръща във второ качество човек. Поне според мен. Да, ще ми стане гадно, да ще ме заболи, ще се ядосам... Но това няма да заличи (или поне не веднага) факта, че до вчера съм виждал всичко, от което имам нужда в този човек. Следователно - този човек за мен си струва. Допуснал е грешка, ОК. И аз не съм перфектен. Или продължаваме напред, живеейки с това, или се разделяме и до там. Това е. + това има и друг случай, който не винаги се взима под внимание - понякога този, който е изневерил може да се чувства също толкова гадно, колкото и този, на когото са изневерили.
Изневяра не се прощава,ако го направиш си безхарактерно мекотело![]()
Много хора могат да говорят с категоричност от своя страна. За мен такова нещо е изключително долно и просто човека ще ми падне толкова ниско в очите, че не може да си представи. Уважение за такъв човек никога не мога да имам, жал не мога да изпитам. А да простя просто няма как. Ако прощаваш предателството, ще се обградиш с хора които те използват и всеки удобен момент биха ти забили нож в гърба. Да останеш с такъв човек от гледна точка на прекарани хубави моменти е просто малодушно.
Жалкото е, че все повече хора искат да живеят със спомените за "хубавите моменти" и загърбват собствената гордост и чест.
Интересното знаеш ли кое е? Че тая тезичка автоматично я изхвърляш на боклука, когато някой друг е категоричен по друга тема, заставаш от другата страна на барикадата и се захващаш да обясняваш как човекът нищо не разбира, защото: не е на твоите години, съответно нищо не е видял от живота/eтц, етц.
Това, че ТИ не можеш да разбереш мотивите на някой да прости, не означава, че имаш право да го наричаш "безхарактерно мекотело".
Прошката е мисловното и емоционално освобождаване от гнева към човека, който ни е нанесъл обидата. И в този смисъл, тя е нужна повече на прощаващия, отколкото на този, на когото трябва да простим. Да простиш не означава да оправдаваш действията на другия, не означава да се залъгваш и надяваш, че той ще се промени. Прошката означава да освободиш себе си от негативното. И в този смисъл, за да простиш се иска много повече сила и много повече човечност.
За мен прошката е признак на сила, не на безхарактерност и ако някой може да събере силата и куража истински да прости изневяра, то аз мога само да се възхищавам.
Всички вие приемате, че изневяра се прощава само и единствено, за да не нарушиш собственото си удобство и спокойствие в една връзка, която те храни, облича и ти урежда надежден живот. Че в името на това спокойствие, хората са склонни да потъпчат себе си. Това само показва колко едностранно виждате нещата и колко малко разбирате от прошка. И затова бъркате термините.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Всеки може да защитава каквато и да е теза, за това се нарича дискусия. Заставаш "от една страна на барикадата" и започваш да се аргументираш. А възрастта определено в някой сфери дава опит, това дори ти трябва да си го разбрала вече.
Нещо се бъркаш. Аз никого не съм наричал безхарактерно мекотело, прочети пак какво съм написал и без друго си ме цитирала. Прошката за мен са само думи, колко хора мислиш, че могат да простят и да забравят за случилото се, да спре да ги терзае и да имат еднакво доверие на човека до себе си както преди тая изневяра ? Ако аз се освободя от гнева и чувството за предателство, то аз ще съм напълно безразличен към тоя човек.Най-големият проблем при изневярата е не дали ще простиш (на думи или по някакво чудо наистина), а в това че си загубил доверието си към тоя човек. Аз лично загубя ли доверие към някого, никога не го възвръщам. Човек предал веднъж, ще го направи отново. Изневярата сама по себе си е слабохарактерно действие, а аз не харесвам слабохарактерни лъжци. Като се замисля мога да оправдая по-лесно убийство, отколкото предателство от толкова близък човек.
Ако изневярата е чисто физическа-да. Причината бих я търсила в двамата-у мен, че не съм му дала достатъчно и го е потърсил другаде и у него-че не ми е казал преди да ходи при друга.
Ако е нещо повече от ''секс за една вечер'' - визирам чувства, чатове, обаждания, смси-това не бих търпяла поради факта, че имам достойнство и ревнувам.
Разбира се , както всяка една жена, искам мъжът и всичките му детайли да са само за мен, но определено бих простила.
Но съм съгласна ,че хора , които имат допир до изневярата чрез филми и свободни съчинения на този и онзи, нямат право да коментират или да заклеймяват хората, че биха дали прошка.
/Не визирам никой и не съм чела цялата тема/
И отделно идва въпросът - какво разбирате под изневяра?
Щото за мен е секс в чистия смисъл на думата или ''връзка'' зад гърба ми. Целувки, натискания и т.н. не ги имам за нещо съществено. По-скоро залитане от правия път.
Няма ама друг път . Като го натоварва и не му духа по добре да й каже вместо да прави такива долни истории.
За мен има разлика между "прощавам" и просто "преглъщам и живея с това в името на еди какво си".
Има и твърде много фактори и видове изневяра, които могат да се разгледат във всеки един отделен случай, но ако някой ми изневери аз бих се погрижила да му се върне тъпканичко. Отмъстителна съм, какво да се правиНо е факт, че никога няма да погледна човека, който така е насрал така и моето, и неговото достойнство. Край на връзката ни може да няма, но край на уважението ми и доверието ми - със сигурност ще има.