.
Резултати от 1 до 25 от общо 25

Threaded View

Мега фен Аватара на draid
    Ще ти обясня накратко. Първо няма такова нещо, като спазих необходимата дистанция от 2сек. Има едно много хлъзгаво нещо и то е несъобразена с пътните условия скорост. Виждам, че си много изненадана, че на теб са написали акта, ама няма от какво да се изненадваш след като вината е напълно твоя. Ще ти дам пример с друго нещо. Представи си беше изскочило дете и ти го беше ударила ? Ето за това има несъобразена скорост, независимо дали ограничението е 90, пък ти си карала с 50 и си направила птп, след като ти си го предизвикала. Има само един начин да обжалваш и това е ако акта е написан неграмотно и има допуснати грешки в него, но дори и да падне в което силно се съмнявам, няма кой да покрие щетите на твоята кола освен ако няма каско. Та да ти е за урок това, винаги трябва да спазваш такава дистанция, че дори колата от пред да се закове на място ти да може да спреш без да я удариш. Не забравяй и че ако колата пред теб е много по-нова от твоята, то вероятно ще спре за поне 2 пъти по кратко време от теб. Ако колата няма ABS, Brake Asisstant трябва допълнително да увеличиш разстоянието. Когато се наложи рязко спиране с кола без ABS, то не трябва да допускаш колелата да блокират, за това и се използва т.н. припомпване на спирачката. Блокират ли колелата на кола без ABS, спирачният път се увеличава с много.

Та това е. И мен са ме удряли по същият начин и направо щях да убия тоя зад мен като изскочи и ми каза "Ама аз не съм виновен" Разговорният формат на това правило е "Задният пази предния"

Цитирай Първоначално написано от Tambuktu Виж мнението
    Браво на вас, накарахте се на момичето!

За съжаление човек в България (както и в други южни страни) може да очаква много неща докато кара.

И все пак, ако разбирам правилно, това е лека катастрофа. В градски условия скоростите са по-ниски, щетите от катастрофи - също (освен ако не е блъснат пешеходец).

Пази се от околните коли повече на междуградски път!

Аз от личен опит мога да спомена, че понятието "мъртва точка" не е само понятие.

Накрая от любопитство да попитам... взеха ли ти точки, каква глоба ти наложиха?
    Мъртва зона се нарича и е едно от най-опасните неща, за това е хубаво особено при включване винаги да си извърташ леко и главата, за да може да хванеш с периферното зрение ако има кола. Повечето нови коли са оборудвани със системи за засичане на обекти в тая зона, като обикновено на огледалото има червен триъгълник който свети когато има някой там.
    Последно редактирано от draid : 03-10-2014 на 08:59

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си