Покрай чукащия 8ми март и там разните му глезотийки тип цветя/спа уикенди/гривни/пръстени/козметики/други глупости за подарък, се позачудих за разни неща, за които - честно да си призная - никога не се бях замисляла. Точно затова искам и вашето мнение.
Кой от двата пола е по-силен според вас? Тоест има повече права в обществото, вкъщи, на работа? Патриархат или матриархат са повече нещата в днешно време относно семейството? Имам предвид - все още ли съществуват мъже, които задължително трябва да бъдат посрещани от вратата със чехлите, ракийката и салатката, масажа на краката и после свирката? Има ли и льольовци, който са изтривалки за приятелките и жените си? Тя винаги ли е права? А вярно ли е, че зад всеки успял мъж, седи жена? Съществува ли все още разделение от сорта на строго мъжка и строго женска работа? А на женските от форума случвало ли им се е някой някога да ги обижда или да им се подиграва за пола? Освен бъзиците за жените шофьори имам предвид. Има ли някаква причина за Деня на жената (да не съм чула поправянки!!! това, че едно женско същество не е майка все още, не означава, че не е жена) да съществува и до днес? Смисъл забравете историческите факти и причини, тях всеки март месец ги декламират по новините и са втръснали до немай къде. Наистина ли женските са/сме ЧАК толкова зле? (все още не се определям като жена, твърде момиченценце съм)
Благодаря предварително.
И един бонус въпрос: Цигарите делят ли се на мъжки и женски?