Първоначално написано от
tori
Кой от двата пола е по-силен според вас? Мъжкият.
Тоест има повече права в обществото, вкъщи, на работа? Имат повече права със сигурност. Конкретни примери не ми се дават.
Патриархат или матриархат са повече нещата в днешно време относно семейството? До семейство е. У дома майка ми ръководи всичко поради невъзможността на баща ми да е организиран и да харчи парите правилно. Ако парите са в него ги харчи за седмица и после е тегаво.
Имам предвид - все още ли съществуват мъже, които задължително трябва да бъдат посрещани от вратата със чехлите, ракийката и салатката, масажа на краката и после свирката? Да, има, но общо взето е както си го научиш. Ако от начало почнеш да му играеш по свирката естествено, че ще види, че е намерил ''на хляба мекото'' и ще те експлоатира всячески.
Има ли и льольовци, който са изтривалки за приятелките и жените си? Както казах-до научаване и характер е. Аз не бих искала мъжа ми да е путка. Аз съм жена и аз искам да съм тази върху която се доминира, но НЕ да бъда експлоатирана
Тя винаги ли е права? А вярно ли е, че зад всеки успял мъж, седи жена? Винаги сме прави, все пак сме жени. /в кръга на шегата, разбира се/ и да, ако не съпруга, поне майка му ще е зад него хаах
Съществува ли все още разделение от сорта на строго мъжка и строго женска работа? Не, но е странно да видиш жена-машинист или мъж-гримьор. Като цяло не ми пука, работа да има.
А на женските от форума случвало ли им се е някой някога да ги обижда или да им се подиграва за пола? Освен бъзиците за жените шофьори имам предвид. Не, не ми се е случвало, но ако се случи знам как да им затворя устите. Някои мъже забравят откъде са произлезли.
Има ли някаква причина за Деня на жената (да не съм чула поправянки!!! това, че едно женско същество не е майка все още, не означава, че не е жена) да съществува и до днес? Смисъл забравете историческите факти и причини, тях всеки март месец ги декламират по новините и са втръснали до немай къде. Деня на жената е като Свети Валентин за мен. Признак на добро възпитание розата и всичко, ама една жена трябва да се обича и уважава всеки ден.
Наистина ли женските са/сме ЧАК толкова зле? Не, просто някви мъже, които не знаят как да спечелят една жена /а е тоооооооолкова простичко/ се обясняват по този начин
Благодаря предварително.
И един бонус въпрос: Цигарите делят ли се на мъжки и женски?-Пуша дебели цигари, това не ме прави мъж, както и обратното-тънките не правят мъжа-жена, така че-не.