Съгласна съм с draid. Мъже и жени сме равни по права и демократичните държави продължават да работят в тази посока. Равенството е материално и формално. И едно време са били изравнени, но в днешно време едното е много над другото. От там и позитивната дискриминация, т.е вечно дискриминираните получават повече права от останалите, за да преминат от малцинство в мнозинство. От там и тези права, които има жената в трудовото право, например.

Иначе мъже и жени сме различни биологически и тва и най-бясната феминистка не може да го промени, колкото и да се опитва. Мъжете са по-логични, жените сме по-интуитивни. Мъжете няма да питат за посоката, жените няма да се научим да се оправяме с пътна карта и т.н. Естествено има и сиво, има и изключения и т.н, ама като цяло...

Според мен прекалената еманципация вреди много на жените, които са се хванали за нея, защото се опитват да надхитрят природата и се опитват да са такива, каквито всъщност не са. Губят енергия, могат да загубят и мъж заради това, просто защото ние сме създадени да сме нежни, да бъдем обгрижвани и т.н, а не да си мерим това, което нямаме с мъжете.

Просто всичко е природа и всичко е много добре "нагласено", поне за мен. Ако мъжът не е достатъчно силен, той ще е със силна жена и обратното. Просто има баланс във всичко и не случайно хората "се намират", не случайно единия е по-хубав от другия, единия по-умен от другия, единия може нещо повече от другия и т.н. Аз вярвам в тва нещо и вярвам, че два остри камъка брашно не мелят. Не може една жена, която иска да е силна и властна да ИСКА да бъде със също толкова силен мъж, защото никой силен мъж няма да се чувства мъж и ще се притъпява неговата природа. Всичко ще е само временно.