.
Резултати от 1 до 25 от общо 67

Threaded View

Мега фен Аватара на draid
    Ами значи трябва да се научиш да четеш. Още от първият си коментар казах, че ще говоря по темата глобално и няма да се спирам на изключенията. Това че навсякъде има изключения никой не оспорва. Като цяло обаче, жените са по-слаби психически и както ти казах, няма да е нужно да обориш само мен,а и доста изследвания по темата. Пожелавам ти успех в това начинание. Поведението ти след като отрекох тезата ти, че жените са по-силни психически, защото по-лесно преодолявали някакви проблеми (което за мен далеч не е така) и ти дадох доста примери за да те оборя беше меко казано феминистко. Моментално влезе в защитна фаза и започна да обиждаш. Нищо лично.

Лейди, жените са били потискани наистина, причини за това по онова време е имало много, най-вече разбиранията за половете. Не мисля, че точно кралското наследство е удачен пример, защото там са дискриминирани всички следващи момчета също. Историята познава и не малко жени заставали на чело на държави и кралства при прекъсване на наследствената линия. Също така жените в тези среди са били доста високо почитани, а момичетата възпитавани от малки заедно с момчетата.

Цитирай Първоначално написано от DarkTemplar Виж мнението
    Сама знаеш, че подобни абсолютизации са практически недоказуеми и са един вид провокация, затова и не мисля, че трябва да им се връзваш/те. Хубаво е, че уж не го правиш, макар някои от твърденията на draid да те жегнаха. Епитета, с който се обърна към него, беше напълно излишен.

Кой от двата пола е по-силен психически е доста спорен въпрос и трудно може да се даде еднозначен отговор. Мъжката и женската емоционалност са много различни и съответно начините, по които се преодоляват подобни случки, са напълно противоположни. Да не говорим, че има жени с мъжка психика и мъже с женска. Как тогава да обобщим и докажем кои какви са?
    Уважавам това, че искаш да балансираш в изказванията си, но понякога човек трябва да застане от едната страна. Тезата далеч не е недоказуема. Да речем, че може да е емпирично доказана. Изключения съществуват много, но както казах аз говоря статистически. Ето ви една тема за размисъл - знаете ли защо, често в масовото производство на фини компоненти, и някой такива нещица често се назначават предимно жени ? Много често необвързани и без деца ? Това го казвам, за да не си мислите, че аз съм върл привърженик на темата "Мъжете са по-добри от жените във всички"

И пак ще повторя - света се управлява от мъже. За добро или зло, това е неоспорим факт. И за в бъдеще надали нещата ще се променят. Много пъти съм казвал, че ако жените имаха власт да правят войни, те щяха да са далеч по долни и кървави.
    Последно редактирано от draid : 03-09-2014 на 12:57

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си