- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Малко математика
ами не точно ;д представете си, че бяха 3 отговора : а) 33% б) 66% в)33%
Отговорът е 33%, но тъй като присъства два пъти шансът ви е 66% -> б) е отговорът на задачата, но тъй като е под формата на тест и трябва да се даде един отговор -> обективно шансът е 33% , но тъй като 33% присъства два пъти шансът е е 66% -> това ви е отговорът и така ... до безкрай
много е тъпо![]()
ами не точно ;д представете си, че бяха 3 отговора : а) 33% б) 66% в)33%
Отговорът е 33%, но тъй като присъства два пъти шансът ви е 66% -> б) е отговорът на задачата, но тъй като е под формата на тест и трябва да се даде един отговор -> обективно шансът е 33% , но тъй като 33% присъства два пъти шансът е е 66% -> това ви е отговорът и така ... до безкрай
много е тъпо
// аз поне така го разбирам, де. не претендирам да съм прав, ама ... де да знам ,не виждам друг начин
сега някой ако ми каже що като си редактирах мнението се получи дабъл пост, а за капак не мога и да го изтрия получава виртуална бира
^Оох, не казвам това. Затова написах отдолу //ако се водим по тази логика, де :Д
едит: реално погледнато, го гледах като combinations with two identical items
едит2: не изключва фактът, че има 4 отговора, но щом като 2 от тях са еднакви, защо ще се броят самостоятелно?
брр.
//тъпо.
едит3: с'я ви разбрах логиката.
//много тъпо.
Последно редактирано от DisappointedDreamer : 03-10-2014 на 19:24
Нов проблем:
Трима затворници, A, Б и С са в отделни килии и осъдени на смърт. Областният управител е избрал един от тях на случаен принцип да бъде помилван. Директорът на затвора знае кой е помилван, но не му е позволено да каже. Затворник A моли директора да му позволи да разбере каква ще е съдбата на един от другите двама затворници на следния принцип: "Ако Б е да бъде помилван, дайте ми името на C. Ако C бъде помилван, даде ми името на Б. А ако аз съм помилван, хвърляте монета, за да решите дали да назовете Б или C."
Директорът казва, че Б ще бъде екзекутиран. Затворник A е доволен, защото той вярва, че неговата вероятност за оцеляване се е повишила от 1/3 до 1/2, тъй като в момента избора е между него и C. Затворникът A тайно разказва на C новината, който също е доволен, защото по негови сметки, A все още има шанс 1/3 да бъде помилван, а неговия шанс е 2/3. Какъв е правилният отговор?
ПП - Превеждам го набързо, та ако има грешки - сори.
и дввата отговора са верни според мене по няква си логика
тая последната ми я бяха казвали, ама тип "сделка или не"
имаш 3 кутии, в едната са големите пачки, в другите 2 нема нищо
ти избираш едната
при което водещият отваря едната от другите 2 и ти виждаш, че в нея няма нищо
и ти дава опцията да смениш тая, дето си избрал, с последната останала
и поради неква причина отговорът беше, че е на далавера да го направиш, понеже тая, която си избрал, продължава да има 33% шанс да е с големите пачки, а другата неотворена е с 66%
ма така и не разбрах ЩО
^Задачата е по-различна заради третия случай, когато директорът хвърля монетата.
Задачата с кутиите е така, защото първоначално шансът да избереш кутия с нещо в нея е 1/3. Когато отвориш едната и видиш, че е празна, остават 2 кутии. Сега шансът в твоята кутия да има нещо остава 1/3 (тъй като не ти се налага да избираш наново кутия), докато за другата кутия - 2/3. Надявам се да ме разбираш. Ако искаш мога да ти го покажа математически?
fishera famous