Цитирай Първоначално написано от SonataArctica Виж мнението
Нов проблем:

Трима затворници, A, Б и С са в отделни килии и осъдени на смърт. Областният управител е избрал един от тях на случаен принцип да бъде помилван. Директорът на затвора знае кой е помилван, но не му е позволено да каже. Затворник A моли директора да му позволи да разбере каква ще е съдбата на един от другите двама затворници на следния принцип: "Ако Б е да бъде помилван, дайте ми името на C. Ако C бъде помилван, даде ми името на Б. А ако аз съм помилван, хвърляте монета, за да решите дали да назовете Б или C."

Директорът казва, че Б ще бъде екзекутиран. Затворник A е доволен, защото той вярва, че неговата вероятност за оцеляване се е повишила от 1/3 до 1/2, тъй като в момента избора е между него и C. Затворникът A тайно разказва на C новината, който също е доволен, защото по негови сметки, A все още има шанс 1/3 да бъде помилван, а неговия шанс е 2/3. Какъв е правилният отговор?

ПП - Превеждам го набързо, та ако има грешки - сори.
не знам дали съм разбрал правилно но ако затворник В ще бъде екзекутиран то тогава затворник А и затворник С имат по 50% шанс за помилване