Цитирай Първоначално написано от shmatarok Виж мнението
При последното ми прибиране в България забелязах, че сестра ми е почнала да си ги купува, ама така и не ми остана време да прочета всички, успях само първата. Мислех си да ги чета на компютъра, ама не обичам така и сигурно ще чакам да се прибера, за да си ги прочета на спокойствие. Иначе си личи, че са много добри и са ми в списъка за четене от доста време.

Е, нямаше как да почнат с големия екшън от първите минути на епизода, според мен. Все пак малко трябваше да се подготви публиката, аз някои неща не си ги спомнях, нищо че преди това гледах последния епизод на предишния сезон. Обаче краят разби брутално, хахаха, много се изкефих.

Аз ги прочетох на телефона, защото не ми се влачеше наляво и надясно постоянно книгите. Чел съм когато трябва да чакам някъде и предимно вечер в леглото, за 2 месеца ги минах и 5-те тома, предвид не малкият им обем. Четат се на един дъх, а разликата в между книгите и филма е голяма. Във филма има прекалено много неща които не стават ясни на гледащия ги. Историята е далеч по задълбана. Потресох се как е представен Оберин Мартел във филма, персоната му няма много общо с това. Иначе до това колко са добри, то спокойно мога да кажа, че това е най-добрата поредица която съм чел някога в тоя жанр.

Този сезон е по втората половина на 3-ти том, така че може да очаквате доста интересен развой на нещата в следващите 9 епизода.

Определено обаче се притеснявам дали ще доживее Мартин да изкара последните два тома или поне последният, защото 6-ти трябва да излезе до края на 2015 според моите сметки.

По темата:
Изморен съм, ама трябва да върша още малко полезни работи преди да се отдам на мързел.