На български да.. нали ще се водя филолог след време, трябва да се правим, че знаем български..
Всъщност изпита не е труден, колкото професора е гаден, а нали знаеш, че ако професора реши да се заяжда и всичко да си знаеш, пак го духаш... Ако ти покажа само една задача от това, което ще е на изпита...
Фразеологизми.. (той ни даде 1/4) от тях и само 1 час не можах да им напиша значенията (копирайки от интернет/ демек по-бързо отколкото да ги пиша всяко едно-по-едно) А трябва да измислиш изречение със всяко/ произхода им и още няк'ва задача и това е само 1/3-та от изпита и все пак не е толкова труден, колкото тоя се заяжда за няк'ви незначителни грешки... Поне, че ще ни пусна с речници на изпита.. та пак е някаква помощ..
Auriss, повече няма да го бъде, писна ми да се занимавам с хора живеещи за форумната аудитория, които казват, каквото и когато им падне, с цел да се "издигнат" в йерархията тук.
Речник на изпит по езикова култура?!?!
Каква е тая небивалица?!
Иначе фразеологизмите вероятно не са най-приятните, а съм останала с впечатлението, че много малко хора наистина ги познават и използват. И на мен ми се случва да не знам някои. Това за гадния професор минава за устни изпити. За писмени също, но далеч не за езикова култура.
Синтаксис ще имате ли? Пунктуация?
Ама айде, може и да е гадно. Постни ми изпита... или фразеологизмите, каквото там имаш, да ги разгледам.
Давай ми го тоя изпит, ще ти метна една камара малоумни лекции за наизустяване по информатика. А интересната част, дето барем се иска малко мисъл поне, е програмиране - вярно на някакво много никакво ниво и всеки програмист ще ми се смее, че се оплаквам, ама е ужас!
Последно редактирано от PinkPan7her : 04-09-2014 на 17:31