Цитирай Първоначално написано от JustaLittleKid Виж мнението
Искам да споделя... да се оплача по-скоро.
Остават по-малко от два дни… какви ти два дни, остава един ден до бала ми, а аз се чувствам ужасно. Преди три часа се случи дългоочакваното събитие: взех си абитуриентската рокля… и съм страшно разочарована. Тъпата шивачка я е подкъсила повече, отколкото исках и отколкото беше нужно. Очевидно не е премерила добре и една част от плата е била по-къса, поради което се е наложило да скъси и останалата… Разочарована съм. Много, много, много. Егати, не може ли едно нещо да е перфектно, мамка му?! Цялото ми настроение, цялата ми радост от този бал постепенно се изпаряват. Омръзна ми да се примирявам с разни неща, които не са така, както трябва да бъдат… Просто искам нещо да бъде перфектно – да се чувствам перфектна и перфектно. А сега… толкова много неща… дребни, маловажни на пръв поглед, но част от цялото. И когато части от цялото липсват, то не е перфектно. А когато си представяш нещо и знаеш какво искаш, но нещата са различни от това, което си искал, се чувстваш разочарован. Първо, проблемът с кетъринга и грозните шатри, които баща ми ще поръча; после това, че трима от „личните“ ми гости – тоест хората, които наистина исках да присъстват, няма да могат да дойдат; сега… тази рокля… Не знам, просто не знам. Тъжно ми е, разочаровано.

И все пак... Хубава черта на характера ми е това, че бързо се разсейвам и игнорирам мислите, които биха могли да ме доведат до депресия. Все още се чувствам гадно за роклята, едва ли ще го преживея, но… непроменимото е непроменимо. Ще се опитам да не мисля за това… да се насладя на деня и дрън-дрън шикалки. Оф…
Извинявай, че ти се бъркам, обаче ми става много тъжно като чета нещо такова Помня какво беше на моя бал :3
Перфектни неща няма. Не се стреми към перфектното, защото така никога няма да си доволна - приеми нещата такива, каквито са ... и не се притеснявай, защото в спомените нещата винаги изглеждат много по-добре, отколкото са били : ) Какво ти пука, че роклята ти е малко по-къса? Пак ще си перфектна в очите на близките ти и хората, които са дошли да те изпратят. Повярвай ми, никой няма да гледа крайчеца на роклята, всички ще гледат ТЕБ.
Колкото до хората ... ще бъдеш толкова ентусиазирана и развълнувана самия ден, че изобщо няма да усетиш кога са минали часовете с гостите и вече си в училище, с приятелите и компанията ти : ) Наслади се на деня и приятно прекарване ти пожелавам!

Онтопик: защо никога няма да се науча да не искам нещата да се случат веднага?! Нервна съм и развълнувана едновременно, не мога да се спра, а знам, че е не е хубаво ...