- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Най-добрият ми приятел ме избягва
Здравейте, аз съм момиче на 16г. и от няколко месеца ме притеснява това, че най-добрият ми приятел ме избягва и не иска да комуникира вече с мен. Трябва ми помощ,защото си нямам и най-малка представа какво да направя и защо стана така...
Познаваме се от 3 години вече и без да се колебая бих казала, че не познавам друг човек с когото да си приличам толкова много! Той е с 2 години по-голям и тази година ще завършва, но сякаш с него сме сродни души (харесваме, мразим и споделяме 1 и същи неща) Може би е малко по-срамежлив от мена аз съм си доста срамежлива понякога, но не и когато съм с него...xP
Притеснява ме това, че вече не ми се обажда или пише да излезем, дори само за да си поговорим малко.
Излиза с други хора към които се причислява и сестра ми която е с 4 години по-голяма, а брат му който пък е с 2 години по-малък от мен, започна да ми пише непрекъснато и ме кани да излезем при всяка отдала му се възможност. Малко объркано стана май, а?...xD :X...
След време брат му ме покани на рожденият си ден и аз приех поканата му само защото имах силна надежда, че там ще видя най-добрия си приятел отново. Бях се постарала малко повече от обикновено за това как изглеждам, все пак не се бяхме виждали от доста време..И ето че стана още по-заплетено...Сред другите гости беше и бившето ми гадже с което скъсахме преди повече от 1 година (една от причините беше, че той не искаше да поддържам никакви отношения с други момчета и даже се опитваше да сплаши най-добрият ми приятел...После пък реши, че по-добре ще е ако го използва като човек, който да го осведомява за всички свързани с мен неща ) въпреки това, аз не му обръщах някакво специално внимание и се придържах към основната си цел която беше отново да се сближа с най-добрия си приятел. Но това като че ли не стана......След седмица сестра ми ми каза че 'той' я е поканил на сбора в градчето му с още много други негови приятели и пита дали е поканил и мен. Аз не й отговорих и веднага щом се прибрах, седнах на компютъра за да проверя дали ме е поканил в facebook......Бях поканена, но не от него, а от брат му.
Приех и отидох...прекарахме си много добре всички и след това му писах във връзка с нещо забавно за което си бяхме говорили там. Той го е видял, но не ми е отговорил вече с дни....
Не знам защо така ме игнорира. Винаги съм се държала добре с него, а и не малко момчета ме харесват и искат да са с мен (сред които са и негови приятели) Надявам се да ми дадете някакъв съвет. Струва ли си да продължавам да опитвам?...Или просто не ме харесва вече...![]()
Последно редактирано от Linda27 : 03-10-2014 на 18:54
Гласиш се за него, ходиш по места с надеждата да го видиш, чудиш се дали те "харесва"...за най-добър приятел ли става въпрос или?
1. Хванал си е гадже и не иска да е толково близък с друго момиче.
2. Предстои му завършване, матури, бал, кандидат-студентски изпити и няма време за излизане.
3. Сърди ти се за нещо, но не ти го каза директно.
Съмнява ме да е второто ..
Тъкмо щях да кажа, че това второто е жалко оправдание.
Каквато и да е причината, не му прави чест да не ти каже. Очаква се най-добрият ти приятел да може да ти каже, ако има проблем. Да не би нещо да те е харесал изведнъж и да чака да му мине или просто да не знае какво да прави? Обади му се и настоявай да се видите.
Никога не изключвай вероятността да те харесва и да го е страх да ти каже или да не си развалите приятелството. По тоя начин просто да се опитва да те "преодолее" като обект на привличане.
Случи ми се преди известен брой години, може би най-близката ми приятелка да прекрати контакт с мен, да спре да ми вдига телефона и т.н. Точно 4-тият път в който тя не ми вдигна, престана да съществува за мен. После подочух от общ познат някой изсмукани оправдания пред него които просто ме убедиха в правилното ми решение.
Според мен може да си е хванал гадже и за това да те отбягва не се занимавай него търси повече да видиме дали той ще те потърси и ако те потърси го питай защо те отбягва и дали се сърди за нещо
Ти май изобщо не искаш отношения тип най-добър приятел, а нещо друго...Да не би да се е хванал със сестра ти?![]()
Не са нещо повече от приятели със сигурност! Но тя не малко пъти ми е казвала че го харесва...макар и на шега. Преди сякаш я беше яд, че той ме харесва повече от нея и все пак повтаряше, че с него си приличаме много. На скоро докато си говорихме, тя ми каза че той е станал особняк...и аз наистина мисля че той се е променил по някакъв начин...
Преди няколко дена, двама негови приятели ми казаха, че той е харесвал много една негова приятелка ( знам че са в един клас и тя често е с различни момчета) бил е в някаква фаза...обсебен от нея (започнала още преди да се запознаем), но тя го е приемала само като приятел... Бях много изненадана и разочарована от това, че не го е споделил с мен, а аз винаги съм му казвала, че ако има нещо свързано с момиче може винаги да говори с мен за да му дам съвет...Не знам защо го е криел от мен, но сега още по-гадно е това че ме избягва...:/