Здравейте искам да попитам за съвет тук и то по - точно женската част от форума.Та едно момиче с което се виждаме на училище започна да ме заглежда а когато аз се обърна към нея тя си измества погледа (познато нали).Отначало нямах интерес към нея но с времето започнах да проявявам интерес към нея.А също и когато сме на по - голямо разтояние тя ме фиксира като снайперист и отново като я погледна си измества погледа.Още в началото аз и предложих приятелство във ФБ тя разбира се прие но нито ми е писала нито ме е ръчкала което ме озадачава дали ме харесва или не.Нямаме общи познати и не сме завързвали разговор досега.Тя излиза с една нейна приятелка а аз с няколко мои приятеля но нямат нищо общо двете компании.Как мислите да я заговоря за общи неща или да отида и да се запознаем (аз съм едикойси приятно ми е и така)?Аз съм на 17 а тя мисля че е на 15.На живо ли да я заговоря или във ФБ (там ще ми е доста по - лесно защото съм доста срамежлив).Това е от мен (моля помогнете на един форевър алоун).Благодаря предварително!
Не разбрах защо въпроса е към женската част от форума, надявам се нямаш против, че отговарям... Преди малко отговорих на подобен въпрос, така че направо копирам едно към едно.
Аз бих казал да започнеш да си говориш с нея на живо. Чата не е сериозна работа и там нещата не винаги са така, както изглеждат. Не че не стават свалки и така, но може да останеш с грешно впечатление.
Без значение дали си говорите на живо или по друг начин основното правило е едно - трябва да ви е интересно и на двамата. Това означава общи теми. Хората ценят, когато ги изслушват, ценят хората, които имат собствена позиция (не е задължително да е обратна на всичко и на всички) и могат да я защитят, без да засегнат другата страна.
Ако искаш да й покажеш, че имаш интерес към нея, то просто наистина трябва да се интересуваш от това, което прави, което говори и т.н. Не ставай обаче нахален, хората си имат лично пространство и никой не обича да му се бъркат. Интересът се показва и с правилен поглед в точния момент, с усмивка пак в точния момент, лек еротичен намек и други подобни.
Ок но в 90 % от случаите съ с компания и те ще започнат да се майтапят от което аз ще започна да се срамувам а тя сигурно 5 пъти повече от мен та как е по - добре да я заговоря - насаме или с хора покрай нас.И ако може дайте конкретни съвети защото съм много неопитен.Става ли например да я питам колко е часът или нещо такова?
Най-добре я заговори когато е сама или с нейна приятелка, но не в компания. Няма смисъл от заучени банални фрази като "колко ви е часат" или "имате ли огънче". Заговори я с неща актуално, нещо свързано с обстановката около вас. Междувременно я попитай как се казва (дори и да знаеш) и и кажи ти как се казваш. В последствие като я видиш ще можеш да и казваш Здрасти и да си говорите по уверено.
RapExotic, предлагаш на пича да чака 3 години да я заговори и да дебне правилния момент, когато тя е сама. По мое мнение е тъпо. През това време, докато чака нейния интерес драстично ще пада, щото ше си помисли "ма той не ме харесва, щом не прави нищо" и ще почне да се държи дръпнато с идеята да не става "нахална" в очите му, от което той ще си помисли "ма тя вече не ме харесва" и ше заебе нещата.
Авторът, ако чакаш тя да ти пише, да те сръчка и т.н. първа по фейсбук, или да дойде да се запознае с теб на живо си в грешка, 90% от момичетата няма да я предприемат тая стъпка, оставят я на мъжете.
Няма значение къде (въпреки, че както винаги казвам, най-добър вариант за запознанство е на живо), ти трябва да предприемеш инициатива и да се запознаете. Дори и да е в нейната си компания - още по-добре, щото като види, че успяваш да се вписваш сред други хора, ще те хареса още повече. Ако имаш някой познат, поне на здравей/здрасти от нейната компания - супер, можеш да идеш да го питаш как я кара и да се впишеш в разговора, ако не познаваш никой, не е голяма философия, просто трябва да си някъде около тях/да минеш покрай тях, да чуеш нещо от някой и само с едно "еей верно ли, хаха", "ей тва ми хареса" вече си се вписал в разговор и си един от тях. Идеята е да се правиш на заинтересован от това, което говорят, дори и да не си, да питаш за подробности, да се хилиш с тях, да споделиш някоя твоя подобна случка, след това да се запознаеш. Като мине малко време и си поговорил с всички по малко, дърпаш момичето настрана от тях и почвате да си лафите, върху нещо забавно и ненатоварващо. Като запомни, още в началото НЕ трябва да обръщаш никакво внимание на момичето, което си харесал, трябва да й отдаваш най-малко от всички, не се фокусирай върху нея, а около приятелите й, когато си се задържал достатъчно около тях и сте си поприказвали, преминаваш към нея, можеш да й кажеш нещо от сорта на "защо не дойдеш да поговорим ей там" с усмивка, за да останете насаме. Не я заговаряй пред другите : )
Ако ти е по-лесно пък - пиши й в фейсбук, но умението да се вписваш сред хора е много важно и е хубаво да го упражниш още от сега, за да ти е лесно по-нататък.