- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Любов, айрян и още нещо
Не са ми готвили толкова, че да правя паралел, за сметка на това редовно чувам, че мусаката на приятелката на баща му е по-хубава от моята :Д ГРРРРРРРР.
Не съм лъгала, но честно казано, бих, ако виждам, че много се е старал. Ако са някакви яйца и ги е загорил, ще му кажа. Ама ако ми е готвил 2 часа и нещо не е в ред, няма да си призная без бой. Той пък винаги ми казва (обикновено, че му е безсолно) и много се радвам за което
Дам, влияе много. Ненавиждам кофти хранителни навици и консервативност. Един бивш имаше навика да си нареже цялата пържола или пица на парченца преди да я изяде, хвърляше ме в потрес просто. Оф, ужасно звучи.
Готвя, защото смятам, че е страхотно умение не само за жените, но и за двата пола. Иначе да, обичам да впечатлявам, харесва ми да ми четкат егото. Обикновено добавям някаква дребна изненадка към домашните купони - мъфинчета съм правила доста пъти, за НГ аз замъкнах месцето, спукаха се да ме хвалят, приятно ми е пък.
Готвя за другите повече, честно казано. Аз се пинкам, пинкам и чакам реакция. Опитвам си произведението, но се е случвало да изям един мъфин, за да проверя как е, а след това съвсем да забравя за тях.
Впечатлявам се и съм много благодарна, ако ми готвят. Любовта ми минава през стомаха. Разтапям се направо.
Ядене и пиене... ами, с майка особено последните месеци преди да замина на чист битов алкохолизъм го бяхме ударили - всяка вечер бяло вино си пиехме. Денди... не мисля, че съм. Ако мога, бих била червено вино в чаша за червено вино, пълна на 1/3, не както правят повечето - до самия ръб. Ако мога, бих пила изстудено бяло вино в чаша за бяло вино. Дразня се, когато някой обхваща чашата с бяло вино - какъв е смисълът да съм го охлаждала, ако го държиш като профан и го стопляш? Затова си има столче проклетата чаша. Ама съм студентка и засега пия всичко във водни чаши, защото ме мързи да отида до ИКЕА да си купя нормални
Знам горе-долу кое с какво се съчетава и се придържам към това. Бих искала да науча повече по темата някой ден
Ба, като е будала, нека да отказва. Аз ще си налея една хубава чаша червено вино и ще му гледам сеира :д
По темата малко - тези дни ще сготвя бутчета с мед и сусам - страшно обичана рецепта от маминка, а се каня и на чили кон карнеНамира ми се и някакъв кускус, който смятам да го спретна на салата. Опитното ми зайче е една като цяло консервативна мацка от съвсем друг край на България, с която имаме разногласия дори около приготвянето на пилешката супа, но пък никога не ми отказва да опитва и много й се радвам :д
Готвих й един път пилешки гърди в марината от соев сос, горчица, мед и лимонов сок върху киноа и царевичка с масло и беше приятно изненадана от киноа-та, очакваше да е кофти. Друг път си облиза пръстите на талиатели със синьо сирене и чери домати, а тя по принцип хич не е фен на пастата. Честно... беше ми 3 пъти по-вкусно, защото на нея й харесва!![]()