- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Въпрос за всички атеисти и неверници
Наскоро беше спорил с някой относно вегетарианството и беше изтъкнал факта, че едни от най-великите учени били вегетарианци. Малко ме мързи да издирвам из 10-те ти хиляди мнения конкретния аргумент.
Ичко, никъде не съм написала, че отхвърлям напълно религията. Но не може да се отрече, че тя е създадена с цел манипулация. В самата Библия, та дори и в Корана /нека не отхвърляме и мюсюлманството, моля ви/ има много морални ценности и прочее, които малко или много изграждат това, което сме днес. Първият източник на морал за един човек, независимо в какъв аспект, са именно тези две книги в зависимост от религиозните вярвания. Някои от тях едва ли щеше да ги има, ако християнството, мюсюлманството и какви ли не още религии ги нямаше.
За мен индуизмът е една доста приемлива религия и може би единствената, която бих "приела" /не в буквален смисъл естествено/ из основи..Мога и да се обоснова защо, но не мисля, че би било много по темата. И все пак и там има неща, които са някак неприемливи за мен.
http://www.mcgoodwin.net/pages/otherbooks/plato.htmlима много морални ценности и прочее, които малко или много изграждат това, което сме днес. Първият източник на морал за един човек, независимо в какъв аспект, са именно тези две книги в зависимост от религиозните вярвания. Някои от тях едва ли щеше да ги има, ако християнството, мюсюлманството и какви ли не още религии ги нямаше.
Някакъв опит за безпристрастност ли надушвам ? Жалко че нямаш необходимите познания да се цепиш от тъплата![]()
Ох тази тема е много тъжна..
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.
Брех трите ми любими потребителя са писали в една тема
http://www.godsdirectcontact.org.tw/...ws/161/vg1.htm трудно се намират учени вегетарианци
Линче, религията не е създадена с манипулативна цел, това става следствие на приложението й. Иначе сигурно е писана с някакъв замисъл за световен ред, в което няма нищо лошо. Морален ред. Разбира се както фишермен каза, религията е писана от хора, а всеки човек е грешник. Тя не е съвършена и за това с помощта на науката и развиващия се интелект и нашия разум - ние можем да отхвърляме или да коригираме някои работи в определени неизбежни моменти. Но, ако се вгледаш внимателно ще разбереш, че общо взето всичко написано така, както повечето от нас мислим за правилно. Или дори да не е така, със сигурност не е писана през рамо.
Религията на всичкото отгоре - е трудно разбираема за обикновения човек. За това на практика много хора я разбират погрешно. Това не е ли категорично доказателство, че тя е направена хора с разсъдък ? Тоест, кой би искал да прилага нещо, което ще бъде разбрано по погрешен начин и то няма да бъде изпълнено?
Последното за индуизма... не съм наясно, но чудесата, които правят монасите, как успяват да излекуват хора от болни от рак, които съвременната медицина ги е премахнала, как успяват да се съживят след дългогодишен покой и изключена имунна система и какви ли странни за Запада неща.. Източните религии са много далечни непознати за нас. Бих казал, че са и по-близо до истината, по древни са.
Ице нем... религията е създадена именно с цел манипулация, всяка една религия.. вземи например Зороастризма, ако ти говори нещо.. или мюсюлманството... всичко се прави с цел КОНТРОЛ над МАСИТЕ..
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Далеееееееееееееч съм от опит за безпристрастност. Много много далеч. Имах предвид съвсем друго. А именно, че чрез религиите ни подтикват към неща, които ако ги нямаше, вероятно нямаше да са ни и минали през ума. Тоест религията е нещо, създадено за контрол над маса хора от друга маса хора.
Надявам се сега да съм се изразила по-добре.
Фиш, явно съм в грешка. Извинявай за объркването.
едит: Ице, след като не е създадена с цел манипулация, защо е създадена? За да ни натрапи /буквално/ морални ценности, част от които така или иначе бихме си изградили и без нейна помощ, а останалата част са ненужни или неестествени. Тоест с цел манипулация. Йее..^^
Последно редактирано от Lilanda : 03-16-2014 на 13:57
е па както казах в мораления контрол над масите няма нищо лошо. безпорядъка ще е по-пагубен, всеки да се избиваме защото да няма кой да ни е научил или посочил правила, с които да караме в един по-подреден път..
Но както и да е.. От къде тогава идва тази вяра в Бога при всички религии? Кой кретивен психопат би измислил такива истории ида ги наложи по целя свят далече преди новата ера?
Аз казвам. Хубаво да е вярваш, лошо е да следваш правилата на Църквата и Джамията...
Въпросът е в това, че някой иска да вярваме в нещо /в случая някой/ всесилно, всемогъщо, всезнаещо и като цяло съвършено, като в същото време ни "учи", че никой (друг) не е перфектен. Тоест очаква се да вярваме в моралните ценности на перфектния, доказвайки си, че ние самите често ги нарушаваме в чужд ощърб.
Мамка му, днес не се изразявам като хората..
Ъм ъм ъм... Явно си достатъчно прост, че да не можеш да се взреш в нещата...
Да хванем нещо мащабно като Ватикана например, всичките там кардинали и прочие знаеш ли каква власт имат? какви пари? с какво разполагат и какво контролират? ИДИ ПОСЛЕ МИ ГОВОРИ, ЧЕ НЯМАЛИ ВЛАСТ
Ватикана има повече власт от Америка/Русия/Китай/Япония/Корея/ и цяла Европа взети заедно.. и това се контролира от малцина, говори ми, че не се манипулира МАСА хора от ШЕПА хора...
А как манипулират и контролират това вече си е тяхна работа/схема и прочие, същината е, че тия пичове имат брутално много власт, която не трябва да притежават. За мен една религия би била истинска, ако не поставя по-високо определени хора от други..
Извинявай ма "великите" КАРДИНАЛИ с часовници за по 50 хиляди евро, дет са на по 80 нек'ви старци... управляват нали всичко точно, а някъде по света има гладуващи деца има убийства, престъпления... НАЛИ СА МНОГО ВЯРВАЩИ, защо не си дарят всичките пари за гладните и бедните.. напротив те се възползват от тях..
Още нещо ако не си запознат с мюсюлманството, това е перфектна военна тактика измислена за да обедини всичките арабски племена под една обща цел (защото преди това са се избивали едни други) е тва е, просто да обедини и да сплоти хората, в името на една обща цел, която в повечето пъти е изкривена до неузнаваемост..
А Ичко говори простотии![]()
Dr. Gregory House
според мен много от моралните ценности, които ние мислим за правилни, се дължат на религиите, които призовават за силата на любовта към ближния. В последствие хората се осъзнават от лъжите на Църквата и тнт, но основните ценности, които и до днес са факт,които са приложени и за държавните закони и тнт, са следствие на религията, тоест на революцията. В противен случаи и до днес щяхме да боготворим и издигаме в култ разни хора, както в римската епоха. Нямаше никой да помага на бедния и тнт.
Обаче за мен религията призовава най-вече вяра, която е небоходима за оцеляването ни
И още повече - че има Бог, че има СИЛА, извън нашите представи. Че ние не сме всемогъщни същества и трябва да се съобразяваме с някои Закони, че ние не сме без нищо на тази планета и трябва да се цени живота и да има надежда.
Религията напомня, че ние сме просто хора.
И може би наистина носи, ако не Християнството, то от всички измислени религии и източни науки - капка истина за вселената, за вечността.
А защо папата е толкова обичан от хиляди хора? Нали са много бедни? Нима не му завиждат за златните часовници?
И аз не го удобрявам това. Напълно се съгласявам,че маниполират по този начин хората заради власт и пари както е в българската църква.
Но това далеч не определя религията.
Във всяко нещо има истина.
Може да са извънземни тези? Знаеш ли? Може преди хиляди години да са били тук и от там да са възникнали религиите
Може и сега да са тук. Виж за 50 години технологията как се разви.. ще излезеш на терасата и от самолет на 10 000 метра военни могат да те индифицират,, и не от самолет, ами от сателита с топлинни инфрачервени лъчи да ти следят кординатите на всякъде . хахах, ами една цивилизация 300 000 години по-напред от нас какво ли ще може да прави и как ли само с телепатия и силата на мисълта (която нашия мозък не може побере и би се развалил при толкова инфо на куп) хах
Обаче ме кефи как по детски си размишлявате, мога цял ден да ви чета
Деца, децааа...