- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Въпрос за всички атеисти и неверници
Наскоро беше спорил с някой относно вегетарианството и беше изтъкнал факта, че едни от най-великите учени били вегетарианци. Малко ме мързи да издирвам из 10-те ти хиляди мнения конкретния аргумент.
Ичко, никъде не съм написала, че отхвърлям напълно религията. Но не може да се отрече, че тя е създадена с цел манипулация. В самата Библия, та дори и в Корана /нека не отхвърляме и мюсюлманството, моля ви/ има много морални ценности и прочее, които малко или много изграждат това, което сме днес. Първият източник на морал за един човек, независимо в какъв аспект, са именно тези две книги в зависимост от религиозните вярвания. Някои от тях едва ли щеше да ги има, ако християнството, мюсюлманството и какви ли не още религии ги нямаше.
За мен индуизмът е една доста приемлива религия и може би единствената, която бих "приела" /не в буквален смисъл естествено/ из основи..Мога и да се обоснова защо, но не мисля, че би било много по темата. И все пак и там има неща, които са някак неприемливи за мен.