- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Нещо се случва с котката ми
Здравейте! От няколко дни котката ми (на около 9м. е) яде по съвсем малко и е отслабнала, няма настроение. Преди беше много дебел, имаше настроение, тичаше, радваше ни се, а сега не. Когато реши да яде гранули ги дъвче малко трудно, така ми се струва. Някой имал ли е подобен проблем с котката си и ако да би ли сподели мнение?
^Изключете варианта да я заведем на ветеринар, защото в момента лекаря ни отсъства и нямам възможност да го заведа при друг.
Звучи ми като котешка настинка.
Заведи я на лекар колкото е възможно по- скоро. Дотогава гледай да е на топличко.
Последно редактирано от The Cheetah : 03-16-2014 на 07:19
Ами трябва да я държиш на топличко. За храна не я мъчи. Гледай да пие вода.
Дано ветеринарят скоро се върне и да я прегледа.
^ Къде ти отиде котката от профилната, беше толкова сладка
По темата - както ти казаха дръж я на топло, давай й вода, ако не иска да пие се опитай с бебешко биберонче (от тия, в които се слага млякото), но иначе за храна не я мъчи. Кога се очертава да се върне ветеринарят? Защо не можеш да я заведеш при друг, да види какво й има само, да ти даде съвет.
Ами защото в момента сме си на село и няма ветеринар тук.
Благодаря ви за съветите, бяха ми много полезни. Ще и сложа купичка с водичка вътре и няма да я пускам навън много, много. Попринцип през деня го пускаме навън да тича и след обяд-вечерта го чистим и го прибираме да спи вътре. Може от това да е изстинал.
А дали ще помогне ако стопля мляко и му го дам?
#Dusty , за тази котка ли говориш? :}}
Говорех за котката на CheetahЗа въпроса ти - моята котка получава разстройство, когато й даваме прясно мляко. Преди давала ли си на твоята? Да не би да стане така, че повече да се влоши
![]()
1. Съжалявам, разбрала съм те грешно :$
2. Ами да, давали сме му и от малки количества нищо не му става. А и аз имах предвид да му дам 3-4 суп. лъжици, колко да се посгрее, не да се наяжда.![]()
А като дъвче трудно, устата поглеждала ли си я в какво състояние е? Ранички, афти, развалени зъби? Диария, нещо? Пишка ли нормално (спрямо водата, която изпива)?
Първо, благодаря за отговора ти!
И по темата ами да, пишка нормално, пие вода. Прегледах му устата, всичко е наред - зъбките са добре, няма никакви следи от рани, афти и т.н., не му текат лиги (няма признаци на нещо нередно в устата му). Относно диарията, няма.
^Dusty, благодаря ти !![]()
Благодарност...това е болест, от която страдат кучетата.
Je besser ich die Menschen kenne, desto mehr liebe ich die Hunde.
Am Anfang schuf Gott den Menschen, aber als er sah, wie schwach er war, gab er ihm den Hund.
Der Hund ist das einzige Wesen auf der Erden, das dich mehr liebt als sich selbst.
Ein Hund hat die Seele eines Philosophen!
Гордея се с моите прекрасни кучета и ги обичам ужасно много!
Коментарът ми е изключително коректен! Като не си в града и дай да го оставим да мре? Знаеш ли, че има хора, които като разберат за някое улично куче или коте в тежко състояние тръгват веднага, за да му окажат помощ без това въобще да им влиза в работата или някой да ги подпомага финансово, нито пък очакват нещо в замяна, в случая става въпрос за собствения ти домашен любимец и ти ми казваш "не съм в града"? Абсолютна безотговорност, дори не си правиш труда да попиташ в някой котешки форум, а питаш едно стадо тийнове...нямам думи!
Благодарност...това е болест, от която страдат кучетата.
Je besser ich die Menschen kenne, desto mehr liebe ich die Hunde.
Am Anfang schuf Gott den Menschen, aber als er sah, wie schwach er war, gab er ihm den Hund.
Der Hund ist das einzige Wesen auf der Erden, das dich mehr liebt als sich selbst.
Ein Hund hat die Seele eines Philosophen!
Гордея се с моите прекрасни кучета и ги обичам ужасно много!
Ти пък от къде разбра в кой форум съм питала и в кой не?! Еми ок, аз не съм те питала какъв стопанин съм, а " Някой имал ли е подобен проблем с котката си и ако да би ли сподели мнение? ", така че, да мнението ти според мен не беше на място и все пак благодаря и на теб да отговора.![]()
давай и по-мека храна мисля ,че ще яде ако не и е трудно
Благодаря ти! Ами да, пробвах с дребно нарязано пилешко и хапна.![]()
Ако беше безотговорна въобще нямаше да моли за помощ, а щеше да остави животното да се мъчи .. Като пита момичето, трябва да я нападаме, така ли?![]()
Все едно е. Не, че я обвинявам в нещо, напротив. Не е няк'во черво да виси или да шуртят кървища отнякъде. Просто с форумите е и така, и така. Тука няк'ви котешки грипове, в други форуми и други диагнози сигурно дъвчат, което реално може да я подтикне в няк'ва посока и утре да не обясни добре на ветеринаря за какво точно се касае. Ако няма кашлица и няк'ви изтечения от носа/очите, първо бих проверила за гастрит, 'щото е често явление с тия масовите марки гранули, но докато стигнем до гастрита има други неща, а най-вече изследвания, които трябва да се направят...