.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 30

Hybrid View

Супер фен

Нещо се случва с котката ми

Здравейте! От няколко дни котката ми (на около 9м. е) яде по съвсем малко и е отслабнала, няма настроение. Преди беше много дебел, имаше настроение, тичаше, радваше ни се, а сега не. Когато реши да яде гранули ги дъвче малко трудно, така ми се струва. Някой имал ли е подобен проблем с котката си и ако да би ли сподели мнение?

^Изключете варианта да я заведем на ветеринар, защото в момента лекаря ни отсъства и нямам възможност да го заведа при друг.

Супер фен Аватара на The Cheetah
    Звучи ми като котешка настинка.
    Заведи я на лекар колкото е възможно по- скоро. Дотогава гледай да е на топличко.
    Последно редактирано от The Cheetah : 03-16-2014 на 07:19

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от The Cheetah Виж мнението
    Звучи ми като котешка настинка.
    Заведи я на лекар колкото е възможно по- скоро.
    Благодаря, а докато се открие възможност да я заведа на лекар, какво бих могла да правя докато е вкъщи? Смисъл някаква храна, нещо такова по - специални грижи?

Супер фен Аватара на The Cheetah
    Ами трябва да я държиш на топличко. За храна не я мъчи. Гледай да пие вода.
    Дано ветеринарят скоро се върне и да я прегледа.

Голям фен Аватара на Dusty
    ^ Къде ти отиде котката от профилната, беше толкова сладка
    По темата - както ти казаха дръж я на топло, давай й вода, ако не иска да пие се опитай с бебешко биберонче (от тия, в които се слага млякото), но иначе за храна не я мъчи. Кога се очертава да се върне ветеринарят? Защо не можеш да я заведеш при друг, да види какво й има само, да ти даде съвет.

Супер фен
    Ами защото в момента сме си на село и няма ветеринар тук.
    Благодаря ви за съветите, бяха ми много полезни. Ще и сложа купичка с водичка вътре и няма да я пускам навън много, много. Попринцип през деня го пускаме навън да тича и след обяд-вечерта го чистим и го прибираме да спи вътре. Може от това да е изстинал.

А дали ще помогне ако стопля мляко и му го дам?

Супер фен
    #Dusty , за тази котка ли говориш? :}}

Говорех за котката на Cheetah За въпроса ти - моята котка получава разстройство, когато й даваме прясно мляко. Преди давала ли си на твоята? Да не би да стане така, че повече да се влоши

Супер фен
    1. Съжалявам, разбрала съм те грешно :$
    2. Ами да, давали сме му и от малки количества нищо не му става. А и аз имах предвид да му дам 3-4 суп. лъжици, колко да се посгрее, не да се наяжда.

Да, дай му

Мега фен Аватара на babity
    А като дъвче трудно, устата поглеждала ли си я в какво състояние е? Ранички, афти, развалени зъби? Диария, нещо? Пишка ли нормално (спрямо водата, която изпива)?

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от babity Виж мнението
    А като дъвче трудно, устата поглеждала ли си я в какво състояние е? Ранички, афти, развалени зъби? Диария, нещо? Пишка ли нормално (спрямо водата, която изпива)?
    Първо, благодаря за отговора ти!
    И по темата ами да, пишка нормално, пие вода. Прегледах му устата, всичко е наред - зъбките са добре, няма никакви следи от рани, афти и т.н., не му текат лиги (няма признаци на нещо нередно в устата му). Относно диарията, няма.

^Dusty, благодаря ти !

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от Lonsdale. Виж мнението
    Здравейте! От няколко дни котката ми (на около 9м. е) яде по съвсем малко и е отслабнала, няма настроение. Преди беше много дебел, имаше настроение, тичаше, радваше ни се, а сега не. Когато реши да яде гранули ги дъвче малко трудно, така ми се струва. Някой имал ли е подобен проблем с котката си и ако да би ли сподели мнение?

^Изключете варианта да я заведем на ветеринар, защото в момента лекаря ни отсъства и нямам възможност да го заведа при друг.
    Ти нормална ли си??? Да не живееш на Луната? Кво значи няма възможност да я заведеш на лекар??? Чакаш да ти се отдаде възможност да я заведеш на лекар???Пази Боже от такива стопани!
    Благодарност...това е болест, от която страдат кучетата.

Je besser ich die Menschen kenne, desto mehr liebe ich die Hunde.

Am Anfang schuf Gott den Menschen, aber als er sah, wie schwach er war, gab er ihm den Hund.

Der Hund ist das einzige Wesen auf der Erden, das dich mehr liebt als sich selbst.

Ein Hund hat die Seele eines Philosophen!

Гордея се с моите прекрасни кучета и ги обичам ужасно много!

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от malkasladka Виж мнението
    Ти нормална ли си??? Да не живееш на Луната? Кво значи няма възможност да я заведеш на лекар??? Чакаш да ти се отдаде възможност да я заведеш на лекар???Пази Боже от такива стопани!
    Както споменах по-горе в момента не съм в града си И НЯМА КАК ДА ГО ЗАВЕДА ДНЕС, все пак благодаря за НЕкоректния ти коментар.
    Последно редактирано от Lonsdale. : 03-16-2014 на 13:09

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от Lonsdale. Виж мнението
    Както споменах по-горе в момента не съм в града си И НЯМА КАК ДА ГО ЗАВЕДА ДНЕС, все пак благодаря за НЕкоректния ти коментар.

Коментарът ми е изключително коректен! Като не си в града и дай да го оставим да мре? Знаеш ли, че има хора, които като разберат за някое улично куче или коте в тежко състояние тръгват веднага, за да му окажат помощ без това въобще да им влиза в работата или някой да ги подпомага финансово, нито пък очакват нещо в замяна, в случая става въпрос за собствения ти домашен любимец и ти ми казваш "не съм в града"? Абсолютна безотговорност, дори не си правиш труда да попиташ в някой котешки форум, а питаш едно стадо тийнове...нямам думи!
    Благодарност...това е болест, от която страдат кучетата.

Je besser ich die Menschen kenne, desto mehr liebe ich die Hunde.

Am Anfang schuf Gott den Menschen, aber als er sah, wie schwach er war, gab er ihm den Hund.

Der Hund ist das einzige Wesen auf der Erden, das dich mehr liebt als sich selbst.

Ein Hund hat die Seele eines Philosophen!

Гордея се с моите прекрасни кучета и ги обичам ужасно много!

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от malkasladka Виж мнението
    Коментарът ми е изключително коректен! Като не си в града и дай да го оставим да мре? Знаеш ли, че има хора, които като разберат за някое улично куче или коте в тежко състояние тръгват веднага, за да му окажат помощ без това въобще да им влиза в работата или някой да ги подпомага финансово, нито пък очакват нещо в замяна, в случая става въпрос за собствения ти домашен любимец и ти ми казваш "не съм в града"? Абсолютна безотговорност, дори не си правиш труда да попиташ в някой котешки форум, а питаш едно стадо тийнове...нямам думи!
    Ти пък от къде разбра в кой форум съм питала и в кой не?! Еми ок, аз не съм те питала какъв стопанин съм, а " Някой имал ли е подобен проблем с котката си и ако да би ли сподели мнение? ", така че, да мнението ти според мен не беше на място и все пак благодаря и на теб да отговора.

Няма проблем Дано се оправи по-бързо

Мега фен Аватара на baby_baby
    Заведи я на друг ветеринар

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от baby_baby Виж мнението
    Заведи я на друг ветеринар
    Хора, МОЛЯ ВИ, преди да отговорите четете. Ясно и просто казах, че днес няма как да я заведа и попитах дали мога да направя нещо, докато е вкъщи... Благодаря ти все пак.

Повече от фен Аватара на C0oKieS
    пожелавам и бързо оздравяване

Повече от фен Аватара на C0oKieS
    давай и по-мека храна мисля ,че ще яде ако не и е трудно

Голям фен Аватара на sramejlivkaa
    Цитирай Първоначално написано от C0oKieS Виж мнението
    давай и по-мека храна мисля ,че ще яде ако не и е трудно
    И аз това мислех да кажа. Има по-меки храни за котки в пакетчета може и от тях да и даваш.
    Последно редактирано от sramejlivkaa : 03-16-2014 на 21:39

Супер фен
    Благодаря ти! Ами да, пробвах с дребно нарязано пилешко и хапна.

Ако беше безотговорна въобще нямаше да моли за помощ, а щеше да остави животното да се мъчи .. Като пита момичето, трябва да я нападаме, така ли?

Мега фен Аватара на babity
    Цитирай Първоначално написано от Dusty Виж мнението
    Ако беше безотговорна въобще нямаше да моли за помощ, а щеше да остави животното да се мъчи .. Като пита момичето, трябва да я нападаме, така ли?
    Все едно е. Не, че я обвинявам в нещо, напротив. Не е няк'во черво да виси или да шуртят кървища отнякъде. Просто с форумите е и така, и така. Тука няк'ви котешки грипове, в други форуми и други диагнози сигурно дъвчат, което реално може да я подтикне в няк'ва посока и утре да не обясни добре на ветеринаря за какво точно се касае. Ако няма кашлица и няк'ви изтечения от носа/очите, първо бих проверила за гастрит, 'щото е често явление с тия масовите марки гранули, но докато стигнем до гастрита има други неща, а най-вече изследвания, които трябва да се направят...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си