.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 40
    Повече от фен Аватара на Rocknroll

Порода куче

Първо,искам да се извиня,ако мястото на темата ми е грешно,просто не знаех къде да я публикувам и най-точно ми изглеждаше тук.
    Та от скоро искам да си взема кученце.Не знам точно каква порода,но бих искала да е мъничко.Нещо от сорта на Йоркширският териер.
    Бих искала да споделите мнение,дори ако някой има такава порода куче,да сподели трудно ли се гледа,какво изисква, разбира се,като изключим задължителните грижи,който трябва да полагам за него.
    Споделете какви кучета харесвате.
    Благодаря предварително на всички.

Мега фен Аватара на babity
    Ако можеш да се примириш с хъркането - мопсът е твоя вариант. Пекинез, в случай че си падаш по рошковци. Т'ва е варианта за дребни мързели. Ако форматът не те притеснява, с всички крайници съм ЗА баналните голдъни, лабрадори и смеските им. Френските булдози са симпатяги и с времето стават мързеливи трътки, но са Ситроен на кучетата и зат'ва не препоръчвам. Йоркширите аз лично не ги харесвам, но иначе са живи и темпераментни, ако това търсиш.

Разгледай ми подписа. Ако за 150-200 лв ш' си купуваш "марково" куче, по добре си намери няк'во дет' се подарява, 'щото тия 200лв ш' си ги оставиш в клиниките тройно и четворно.

Благодаря ти за мнението и ще го разгледам

Именно!
    Кучетата от порода "квартална подобрена" и "улична превъзходна" обикновено са много по-интелигентни от "марковите" такива. Освен това не боледуват така често, защото са придобили уличен имунитет

Благодаря ти

Мега фен Аватара на baby_baby
    Цитирай Първоначално написано от qhnalametlata Виж мнението
    Именно!
    Кучетата от порода "квартална подобрена" и "улична превъзходна" обикновено са много по-интелигентни от "марковите" такива. Освен това не боледуват така често, защото са придобили уличен имунитет
    И аз така мисля

Мопсовете са сладурести, ама хъркат. Иначе са като играчки. Пекенезите са с дълга козинка и тва е много по-трудно за чистене, трябва и решене и тн.

Йоркитата са ми малко... кифленски. Но също така и доста боледуват. Ако си вземеш женско не те съветвам да го оставяш да ражда, опасно е. Една моя позната има такова и все ми разказва каква храна яде, специална за йоркита, не знам си какво. Абе излиза много пари освен да си го купиш, щото са скъпи, самата му издръжка за храна и често боледуване.
    Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.

http://www.vbox7.com/play:21a70aa5

Голям фен
    Я я я пак, едните маркови, другите не, едните интелигентни другите не...аз мисля, §е се събраха много НЕзнаещи на едно място и защо по дяволите търсиш информация за ку§е в тийнпроблем??? За ку§ешки форуми не си ли §увала? За хора, които се занимават с това и които наистина могат да ти помогнат, след някой ден ще има "взех си ку§енце от една обява от интернет ама то не прили§а на такова за каквото го мислех и е болно, помогнете ми" моля ви хора помислете! Това не е игра§ка и ето затова, заради ей такива, които питат грешните хора, по грешните места има бездомни ку§ета, с удоволствие бих ти помогнала ако искаш разбира се, но ТУК НЕ Е МЯСТОТО, ТУК НЕ СА ХОРАТА, КОИТО РАЗБИРАТ!!!
    Благодарност...това е болест, от която страдат кучетата.

Je besser ich die Menschen kenne, desto mehr liebe ich die Hunde.

Am Anfang schuf Gott den Menschen, aber als er sah, wie schwach er war, gab er ihm den Hund.

Der Hund ist das einzige Wesen auf der Erden, das dich mehr liebt als sich selbst.

Ein Hund hat die Seele eines Philosophen!

Гордея се с моите прекрасни кучета и ги обичам ужасно много!

Благодаря на всички за мненията.
    @malkasladka-Първо-ще търся мнение където си поискам.Тук съм преценила за удобно,тук ще попитам.Второ-няма нищо лошо да попитам хората тук какви кучета харесват,някой има ли горе изписаните породи и т.н.Все пак благодаря,че сподели.

Голям фен
    РАзбира се, ще търсиш мнение където си искаш, аз просто се опитвам да те насо§а към правилните места и да ти предотвратя бъдещи проблеми от питане на грешните хора ))

Am Anfang schuf Gott den Menschen, aber als er sah, wie schwach er war, gab er ihm den Hund.

Der Hund ist das einzige Wesen auf der Erden, das dich mehr liebt als sich selbst.

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от malkasladka Виж мнението
    Я я я пак, едните маркови, другите не, едните интелигентни другите не...аз мисля, §е се събраха много НЕзнаещи на едно място и защо по дяволите търсиш информация за ку§е в тийнпроблем??? За ку§ешки форуми не си ли §увала? За хора, които се занимават с това и които наистина могат да ти помогнат, след някой ден ще има "взех си ку§енце от една обява от интернет ама то не прили§а на такова за каквото го мислех и е болно, помогнете ми" моля ви хора помислете! Това не е игра§ка и ето затова, заради ей такива, които питат грешните хора, по грешните места има бездомни ку§ета, с удоволствие бих ти помогнала ако искаш разбира се, но ТУК НЕ Е МЯСТОТО, ТУК НЕ СА ХОРАТА, КОИТО РАЗБИРАТ!!!

Ти спирка нямаш ли ? Момичето е направило избор, не трябва да се месиш на всякъде

Кучето ще се метне на теб Какъвто стопанина, такова и кучето

А по темата, мопсовете са изключителни сладички според мен .. А за грижите по това куче, ще кажа само едно . Това е нормално куче ... Има нужда от разходки/грижи/любов. Потърси в нета как да го възпиташ, как да те слуша и да знае къде да си върши работата. Това е
    Последно редактирано от muhatacece : 10-12-2013 на 20:34

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от muhatacece Виж мнението
    Ти спирка нямаш ли ? Момичето е направило избор, не трябва да се месиш на всякъде

Кучето ще се метне на теб Какъвто стопанина, такова и кучето

А по темата, мопсовете са изключителни сладички според мен .. А за грижите по това куче, ще кажа само едно . Това е нормално куче ... Има нужда от разходки/грижи/любов. Потърси в нета как да го възпиташ, как да те слуша и да знае къде да си върши работата. Това е
    Ами ако ти наистина си мислиш, §е вси§ко, което се нуждае едно ку§е, Господ да го опази! Късмет на авторката с търсенето ))

anonymous708973
    Guest
    Що бе, то наистина е това, просто идея си няма какво влиза под понятието "грижи".

Тъъъй. Имам йоркширски териер от 4 години. Няма по-претенциозно, собственически настроено, лигаво животно... хем е мъжко. Ще му береш дерта защо аджеба гранули, които си яде от половин година, внезапно не иска да помирише. Ще му береш дерта дали със скандалджийското си поведение няма някое голямо куче да го убие. За йоркитата има много инфо в нета и навсякъде пише, че не осъзнават, че са малки. Повярвай ми, така е. Моят скача на питбули. Съвсем буквално. Приближава се, души, върти опашка и имаш 1 секунда да забележиш, че си поема въздух, преди да се нахвърли с лай и ръмжене върху голямото куче. Обикновено обаче не му се връзват, щото... кво ли си викат - "на тоя мърльо една лапа да му ударя и е дотам".
    В състояние е да ми лежи на възглавницата и да не мога да си легна, защото понеча ли да го преместя, ми ръмжи и скача да хапе. Няма да те ухапе злобно никога, обаче си скача и е стряскащо.

Прекрасно животно, диво, енергично. Адски чисто - вероятно не знаеш, защото те мързи да провериш из типичните кучешки сайтове, но не предизвиква алергии и не падат косми от него, защото козината му е като човешката. Колкото твоята капе, толкова и неговата. Иска си грижи, трябва да се реше редовно дори да му поддържаш козинката къса, а не до земята, което според мен е мъчение и за животното, и за стопанина.

Като казах претенциозно - все най-скъпите гранули му харесват. Опре ли се до ветеринар, хвърчат си бая пари.
    Заквасена сметанка, пържени яйца, месце от масата - редовният му номер е да застане до стола по време на вечеря, да ти драска с нокти по крака и да те гледа с ЕЙ ТАКИВА влажни кучешки очи.

Пълен attention whore e, малко да го оставиш само и почва да квичи, да драска по вратата. В нас вратите не се затварят никога, дори през нощта, защото иначе ще те събуди да му отвориш. А когато те няма, няма да яде, да пие вода и да ходи до тоалетна, докато не се върнеш. Като се прибереш, скача 1 метър над земята от щастие.
    Абсолютно не е подходящо куче за семейство, което не си е вкъщи често. Ще трябва да си съобразиш графика с неговия - няма да усетиш кога ще започнеш да тръгваш по-късно за училище, защото трябва да го изчакаш да се наяде, понеже иначе будалата ще стои гладен докато не се върнеш.

С други думи - предвид колко те мързи да ровиш по подходящите форуми, абсолютно не е подходящото куче за теб.
    Последно редактирано от PinkPan7her : 10-13-2013 на 14:52

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Що бе, то наистина е това, просто идея си няма какво влиза под понятието "грижи".

Тъъъй. Имам йоркширски териер от 4 години. Няма по-претенциозно, собственически настроено, лигаво животно... хем е мъжко. Ще му береш дерта защо аджеба гранули, които си яде от половин година, внезапно не иска да помирише. Ще му береш дерта дали със скандалджийското си поведение няма някое голямо куче да го убие. За йоркитата има много инфо в нета и навсякъде пише, че не осъзнават, че са малки. Повярвай ми, така е. Моят скача на питбули. Съвсем буквално. Приближава се, души, върти опашка и имаш 1 секунда да забележиш, че си поема въздух, преди да се нахвърли с лай и ръмжене върху голямото куче. Обикновено обаче не му се връзват, щото... кво ли си викат - "на тоя мърльо една лапа да му ударя и е дотам".
    В състояние е да ми лежи на възглавницата и да не мога да си легна, защото понеча ли да го преместя, ми ръмжи и скача да хапе. Няма да те ухапе злобно никога, обаче си скача и е стряскащо.

Прекрасно животно, диво, енергично. Адски чисто - вероятно не знаеш, защото те мързи да провериш из типичните кучешки сайтове, но не предизвиква алергии и не падат косми от него, защото козината му е като човешката. Колкото твоята капе, толкова и неговата. Иска си грижи, трябва да се реше редовно дори да му поддържаш козинката къса, а не до земята, което според мен е мъчение и за животното, и за стопанина.

Като казах претенциозно - все най-скъпите гранули му харесват. Опре ли се до ветеринар, хвърчат си бая пари.
    Заквасена сметанка, пържени яйца, месце от масата - редовният му номер е да застане до стола по време на вечеря, да ти драска с нокти по крака и да те гледа с ЕЙ ТАКИВА влажни кучешки очи.

Пълен attention whore e, малко да го оставиш само и почва да квичи, да драска по вратата. В нас вратите не се затварят никога, дори през нощта, защото иначе ще те събуди да му отвориш. А когато те няма, няма да яде, да пие вода и да ходи до тоалетна, докато не се върнеш. Като се прибереш, скача 1 метър над земята от щастие.
    Абсолютно не е подходящо куче за семейство, което не си е вкъщи често. Ще трябва да си съобразиш графика с неговия - няма да усетиш кога ще започнеш да тръгваш по-късно за училище, защото трябва да го изчакаш да се наяде, понеже иначе будалата ще стои гладен докато не се върнеш.

С други думи - предвид колко те мързи да ровиш по подходящите форуми, абсолютно не е подходящото куче за теб.

Всяко куче е еднакво, няма различен нрав на куче. Има различен нрав на стопанин Нищо лично, но кучето се мята на стопанина си, личи, че е разглезел твоя приятел, е, ти си го направил такъв ... И аз с миналото ми куче, което избяга МНОГО го глезех .. Посягаше, когато го махам от леглото и т.н ... Ако си курва, а кучето ти е мъжко ще налита на всички женски Без лоши чувства, peace !
    Последно редактирано от muhatacece : 10-14-2013 на 17:55

anonymous708973
    Guest
    Ще ме извиняваш, ама нищо не разбираш от кучета значи :д
    Всяка порода е различна. Абсолютно не можеш да ми сравниш йоркшира с добрия, възпитан и непретенциозен голдънретривър или с глупавичкия, но сладък бигъл. Или с мързеливия и приличащ по-скоро на котка мопс.

За останалото съм съгласна и никога не съм го отричала :д Щом шампоанът и балсамът на кучето струват няколко пъти повече от моите и майка ми беше в дилема дали да му купи балсам с аромат на боровинков мъфин. Еми, разглезен си е и ние сме виновни за това. Но като цяло стопаните на йоркита са склонни да го правят, а и йоркитата не са лесни за дресиране. Но това по повод поведение вкъщи.
    Абсолютно всички йоркшири, които познавам, се мислят за големи страшни кучета, не виждат, че са едни въшки, скачат на големите и се броят за водачи на глутницата. Едно йорки не познавам, което да си яде примерно гранулите и да не проси храна.
    Последно редактирано от PinkPan7her : 10-14-2013 на 18:21

Супер фен
    Права си за агресивните йоркита и т.н, но възпитанието на кучето, зависи от голяма степен на стопанина ...

Супер фен Аватара на SpiritInBlack
    Йорширките ли са дребните , които обикновено са с панделки отгоре искачат да хапят на всичко ? Дейба малките изроди. Винаги съм чакал някое да се доближи до мен да го изпратя при топката на Йовов .

Зависи защо ти е куче ? В момента имам голд, обаче е бахти умрялото куче. Да те убият пред него , ще тръгне с другия. Не става за пазач и е добричко към всички. С него се разбираме само щото си приличаме малко - мързелив е и не обича да го снимат

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от SpiritInBlack Виж мнението
    Йорширките ли са дребните , които обикновено са с панделки отгоре искачат да хапят на всичко ? Дейба малките изроди. Винаги съм чакал някое да се доближи до мен да го изпратя при топката на Йовов .
    Безкрайно мъжествена постъпка в твоите очи, сигурна съм.

Red face

Здравей ! Аз имам пекинезче Много са сладки, своенравни, но и едновременно податливи на команди :3
    Определено са най-сладката според мен порода! Подържането на козината не е лесно особенно ако само не пожелае да го направи
    Много се привързват към теб и са много преданни и любеобвилни, за храненето е труден въпрос ако не реши само да хапне, дори и пушено месо не иска (за породата това е характерно )

Ако решиш да си взимаш пекинез внимавай за смески между шитцу и пекинез има много смески и трудно се различават освен ако не ги сравниш с представител на породата им. Моят е мини пекинез и е максимум 3 кг, докато кралският пекинез има по дълга козина и тежи от 3 до 5 кг. Надявам се да съм ти помогнал ако си си избрала пекинезче.
    Последно редактирано от koce1313 : 10-17-2013 на 21:44

anonymous708973
    Guest
    Е, добре, не е само моето леке значи :д

Абе, нашите са в състояние гълъб да разглезят, родителските им умения никакви ги няма след първите две деца :д

Благодаря ви много!Наистина ми помогнахте!

anonymous708973
    Guest
    Какво реши?

Ами не съм решила окончателно.Колебая се между пекинеза и йоркшир.Но по-скоро ще е пекинез.След като прочетох коментара ти за йоркшира. Изглежда ми малко труден за гледане,а не защото ме мързи да го гледам.

anonymous708973
    Guest
    А мопс? А пинчер? Чихуахуа? Померан?
    Бигъл? Дакел? Кокер шпаньол? Джак Ръсел териер?

На база на какво решаваш? Проверила ли си особеностите на всяко куче, съпътстващите болести и т.н.?
    Доста малки кучета има, та размерът не е особен критерий. Това, което се опитвам не да намекна, а направо да ти го напиша с яркочервени букви на челото, е, че поемаш голяма отговорност, а не показваш, че си готова.
    Когато решихме да взимаме куче, прекарахме седмица, ровейки, за да изберем порода и развъдник (Откъде ще си взимаш кучето също е въпрос, който едва ли си си задала, камо ли отговорила). Когато избрахме развъдника, 48 часа с майка не си вдигнахме задниците от компютъра, докато не разберем абсолютно всичко, което можеше да се разбере за кучето като особености + търсене на име.

Заеми се сериозно, за да си подготвена!

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    А мопс? А пинчер? Чихуахуа? Померан?
    Бигъл? Дакел? Кокер шпаньол? Джак Ръсел териер?

На база на какво решаваш? Проверила ли си особеностите на всяко куче, съпътстващите болести и т.н.?
    Доста малки кучета има, та размерът не е особен критерий. Това, което се опитвам не да намекна, а направо да ти го напиша с яркочервени букви на челото, е, че поемаш голяма отговорност, а не показваш, че си готова.
    Когато решихме да взимаме куче, прекарахме седмица, ровейки, за да изберем порода и развъдник (Откъде ще си взимаш кучето също е въпрос, който едва ли си си задала, камо ли отговорила). Когато избрахме развъдника, 48 часа с майка не си вдигнахме задниците от компютъра, докато не разберем абсолютно всичко, което можеше да се разбере за кучето като особености + търсене на име.

Заеми се сериозно, за да си подготвена!
    Благодаря ти! ))

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си