Цитирай Първоначално написано от stefiiiiiii Виж мнението
На 16 съм и съм и съм с нормално тегло,но от скоро ходя на фитнес,защото искам да сваля около 5 килограма и да се стегна.Та въпросът ми е - ако правя упражнения с гири вдигам тежести с краката си и тн (общо взето от уредите във фитнеса)и ако ям нормално,да не увелича обиколките или да натрупам мускулна маса?И изобщо как да не трупам мускулна маса най вече в краката и ръцете ако продължавам да използвам почти всички уреди във фитнеса с тежести?
Зависи от количеството на упражненията, вида им и от това дали поемаш достатъчно протеини. По това може да съдиш за мускулен растеж. Самичка можеш да си прецениш на базата на тези зависимости. Примерно ако тренировката ти е по-скоро силова и хапваш повече протеини, възможно е да качиш мускулна маса. Не мога да ти кажа конкретно дали ще качиш мм или не, защото не знам какво ядеш и какви упражнения правиш, най-добре ти можеш да си съпоставиш нещата. Ако искаш да махнеш до 5 кила и да стегнеш, практикувай кардио, малко силови, стречинг. И спри бялата захар, бялото брашно, рафинираните мазнини, наситените животински мазнини и хидрогенираните мазнини. Наблягай на протеините, фибрите, сложните въглехидрати като овесените ядки и зеленчуците. Тренировка ВИНАГИ НА ГЛАДНО, след това водичка и след 30 минутки хапваш протеин за възстановяване. Недей да ядеш преди, ако не искаш да въртиш на празни обороти.