- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- K'ва любов, к'ви 5 ле'а?
Само не се обвинявай за глупости/чужди грешки, окей? Вината не е винаги в теб. Иначе ще свършиш зле. За другото - разнообразявай си дните, прави непланирани неща и „глупости“, които иначе не би. Позволи си да бъдеш щастлива, това е най-доброто възможно нещо, което да направиш за себе си. Запознавай се с разни хора и не си позволявай да униваш.
Чакай сега, как това е равно на "обличам си готината рокля и убийствените токчета, пийвам една водка и заминавам на бар с ясното съзнание, че ще обера погледите и ще си вдигна егото"? Къде е казано, че дори да си забърше някого, няма да е отхвърлила десетина други преди това, защото не й отговарят на критериите?![]()
дае, да, права си и ти
малко прекалено черно-бяло погледнах на въпроса
сори
И кво я съветвате? Да се напие с пиячка и да отиде на дискотека, за да я изчука някой непознат? В такова състояние това е най-вероятно да се случи, или друга излагация . Без да я познавате - веднага я определяте. Ами ако не я кефи тва, но внезапно реши заради вашите крайни ,,съвети'' да отиде? Пък и сама каза,че няма компания..
Хората са различни и за някои силната музика, танците и тълпата въобще не ги влече.
според мен с времето ще и се оправи настроението, сега просто е в такъв етап, боли за някои отминали неща, но забравя че живота е тепърва пред нея... вънка пролет, всичко цъфти, да излезеш и да се поразходиш, защото смисълът на живота е в малките неща.![]()
точно
не се затваряй в себе си, търси компания, приятели..
колкото повече седиш сама и циклиш на едно място, толкова по-дълбоко ще изпадаш в дупката, в която си..
хаха, вече не се имам за тийн , ама ок
18-26 ни беше разликата, просто той си бе наумил, защото техните са по-възрастни, че трябва да се женим след 2-3 години
а и честно казано в тая връзка аз мислех по-трезво от него, т.к. неговото мислене мога да го сравня с това на 12-годишно дете.
много ми е чудно как без да познавате потребителите давате някакви квалификации и ги вкарвате в някакви си ваши измислени стереотипи
аз честно казано момиче от гимназия с гадже с разлика повече от 5 години, което е супер приемливо, не съм видяла, ама щом си казал, че е масово, така да бъде........
Аз пък познавам поне 3-4 такива двойки. Някои мацки, дори учат/учеха в моето училище.
И не, не живея в голям град. Има и други, за които съм чувала, но не ги познавам лично.
Почнали са на 14-15 да се срещат с тия мъже(разлика поне с 4-5 години, някои дори повече) и още са си с тях(повечето).
*сън*
Да та т'ковам, зат'ва сложих наклонената в първия си пост. Не съм казала да иде в някой бар и да се надупи. Да го еба, четете малко!!!
Добре, ще перефразирам: отиди да правиш нещо, което ти вдига самочувствието.
Т'ва, ако ня'а да я мотивира, наистина не знам кое. Освен да я пратя в приют за недъгъви, барем се успокои, че има и по-зле ли, к'во?
Мхммхмнооо сте се вживили нещо... маце, докато хората са неискрени и нечестни един към друг няма как да стане... всеки лъже, всеки се прави на нещо, което не е. Не може всички да са като мен да казват какво им харесва и какво не.Момчето просто е постъпило като путка и вместо да каже реалната причина използва "Страха", егати мъжа... да го е страх от момичета. GJ!
Отговорът е един - очаквания.
Винаги заповаме връзка с някакви очаквания, впоследствие те се поизменият малко и накрая биват разбити, като осъзнаваме, че реално не го искаме това и не е добре за нас. Затова толкова много връзки пропадат, хората се разделят. Според мен пича си е преценил, че тя не го задоволява емоционално/дърпа го назад по някакъв начин и е решил да сложи край. Може би го е обмислял от няколко месеца насам, а може би някаква друга надежда го е заслепявала, мога само да гадая, но в крайна сметка е взел правилното решение.
В една връзка и двете страни трябва да се допълват, а не да се теглят надолу. Явно тя го е теглела надолу без да осъзнава, но вината не е нейна. Той е предпочел да й го спести и е заобиколил истината, поне й е спестил болката от истината.
Съгласна съм.
Истината понякога е надценена. И не винаги трябва да се търси вина. Нещата никога не са само черни и само бели и за всяко нещо си има причина. Просто хората се опитваме всячески да я разберем тази причина, и ни наранява единствено любопитството ни, което си остава незадоволено.
Въпроса "Защо ?" е забранен въпрос, защото не води до нищо приятно, така че колкото по-малко си го задава човек, толкова по-добре. И не всяко "Защо" има отговор, така че не знам кой глупак ще загуби време да се бие срещу вятърни мелници. (Тая вечер съм Доня Кихота нещо).
Първоначално написано от antifashionshit
Я пак, защото това са практически две напълно противоположни неща.
Всеки разумен (не психичко болен човек) действа с причина - осъзната или не. Дали е разумно да я споделиш, или е проява на "безчувствие" - зависи от ситуацията. В случая обаче изтъкната причина е смешна и няма никаква връзка с реалността. Като не искаш да кажеш, поне си затвори устата и не бълвай простотии, които само карат бившия ти партньор да се върти в леглото нощем. Пълен егоизъм и пълно гледане на собствения задник, задоволяване на собствената съвест и т.н.
Напълно разбирам случаите, в които накрая на връзка, когато вече си решил да се разделяш с човека, не му казваш за изневяра (защото няма смисъл, защото вече си решил да се разделяте по друга причина; само ще го нараниш допълнително), но това няма общо. Казвам го, защото все някой ще намери паралел и ми се иска да не влизаме в спорове.
Да не затормозяваш човека допълнително е различно от даване на фалшива причина... Не знам, лично аз бих предпочела да мъча собствената си съвест отколкото да я оправдавам, стоварвайки бремето върху нечия чужда, и то върху тази на човека, когото оставям.
Пантер, аз визирах нещо по-голямо от човека. Хората сме тъпи, тва е ясно. Съдбата си е съдба.
Много често разум и сърце се блъскат. И аз много пъти искам да съм коректна, разбираща и ква ли не, ама чувствам погнуса, болка и други работи и някак си ми е тъпо да лицемернича с чувствата си и да се правя, че тва което чувствам го няма, замо защото някъде, за някой било прието да се държиш по определен начин. "Разбран начин".
Предпочитам да ме мислят за луда серийна убийца, отколкото да мигам с очички и да си преглъщам болката. Тва е само пример нали..
Не съм сигурна колко съм коерентна, нещо май е джаста-плява, ама... да се приравни към ситуацията :д
Едит: Мъжете имат много странен начин да ни предпазват... Способни са така да направят, че да ги мразим, дори да им е гадно, ама ние да си мислим, че те са виновни. Просто още не са осъзнали, че не работи тая схема.
Аз предпочитам да ме предпази с фалшива причина, отколкото нищо да не каже, тогава наистина ще се въртя в леглото дълго време и ще се чудя кво стана.. Или ако разбера истината, ще се самообвинявам сигурно с месеци, че не съм достойна за него или такива работи.
Да, истината е хубаво нещо, ама не винаги.. Защо толкова искате да се хванете за нея ? Аз ако мога да страдам по-малко, предпочитам да е така. А и хората са различни, не всеки може да я понесе. Ако й каже истината и тя вземе да иде да скочи под влака ? Знаеш ли я кво ще й щукне и колко е лабилна... Кво, после на неговата съвест да тежи, само заради някви измислени рамки, в които някой очаква, че трябва да се движиш..
Последно редактирано от djipsito : 03-23-2014 на 13:59
Първоначално написано от antifashionshit
искрен или не, едва ли е щял да подобри емоционалното ѝ състояние докато се разделят. винаги има поне един наранен след края на една връзка.