- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- K'ва любов, к'ви 5 ле'а?
Добро включване от всички, доволна съм. В много песни и филми сме чувли "Бих дал/направил всичко за любовта". Но какво не бихте направили/дали вие в името на любовта и защо?
Според зависими.В началото всеки е заслепен и вижда щастието си в другия, тоест живее за другия, което е грешка. След време също би дал всичко от себе си за момичето, стига чувствата и привързаността да са останали дори в зрялата им форма. Думата ,,не'' в началото не присъства. Това, че избухват караници и несъгласия за най-различни неща в една семейна двойка - всички знаем, че не означава нищо. Да, всеки си има свое лично пространство и усамотение. Но тези кавги не са изправени пред избора - да бъдеш с нея/него, или да не бъдеш. Когато обичаш някой, то ти се примиряваш и му отваряш врати към себе си ест. Следствие на спорове и интриги, много двойки се разделят, но само за временни етапи.
Започне ли да ти става нагло, неприлично, плашещо и неприятно присъствието, а и действието на партньора, то за каква любов говорим? От неговата страна би било притискане, вследствие на егоизъм, но тогава за каква обич и толерантност от негова страна ставаме свидетели? И ето тук разбира се идва момента, когато все единия не изпитва истински чувства, обич, а от там цялата връзка остава непълноценна. Там е работата, че чувствата на влечение и любов , особено през тийнейжърския - юношески период не са развити и надминали някои тънкости и за това незрялостта води до осъзнати или не раздели.
Иначе аз като бях влюбен, бих се жертвал на мементи не ценях живота си колкото другия, не мислих трезво, виждах щастието в другия. Не се чувствах добре сам. Изгаряше ме от вътре, че няма мога да я виждам. Радвах се че е щастлива, но умирах, че не съм с нея. Полека полека утихна, оздравях :Д хаха и забравих с времето.
Бих дала много, ако обичам и преценя, че си заслужава да го правя за човека до мен. На етап-излизания, например, не се раздавам кой знае колко, защото мисля, че това е за по-късно.
Не бих се отказала от мечтите си, не бих се отказала от планирано с месеци събитие /както направих в предишната си връзка/, не бих пренебрегвала приятелите си, не бих забравила приятелите си, не бих се променила умишлено, за да се харесам на човека. Ако се променя, то ще е заради мен първо и тогава заради него.