- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- K'ва любов, к'ви 5 ле'а?
Почваш връзка с очаквания за повече от година, лол?
You must be а special kind of stupid..
Връзката не трябва да се планира и да се очаква от нея, кой знае какво, в началото й...
Никога няма как да знаеш дали партньора ти пасва до толкова, че да искаш да прекараш година и висше с него. No?
Както и да е..
По темата, две годинки са много време, пичът най-вероятно си го е мислел от доста време, до въпросната раздяла.
Може да има друга/друг или пък някой приятел да му е повлиял, а може и да е просто такъв..
Пример с мен, аз като цяло много много много трудно се задържам в сериозна връзка, защото ограничаването, прекаленото внимание и прочие ме плаши попринцип, някак затваря ме в едни окови, а аз не обичам да съм вързан, изтощава ме и си набивам твърде много филми, НО тук идва и другия момент, че срещнах човек, който да ме накара да спра да бягам от такива неща, един вид ъм промени ме съвсем несъзнателно и вече не ме е страх.. Даже ми е доста приятно, честно казано..Може би просто не са били един за друг, може би човекът е искал свобода, а тя не е знаела как да му я даде, може да е срещнал друга или или или, много неща, всеки човек е егоист по природа и търси собствената си облага.. И все пак вярвам, че има любов, както каза фишермен- която ще трае до смъртта и двата партньора ще са отдадени един на друг безпрецедентно и безусловно. Момчето е постъпило коректно, като го е казал така както е, а повярвайте за това няма смисъл да се лъже, може би наистина я е обичал прекалено много и това наистина си е страшно. Като цяло според мен проблема е бил в мацката, която не е знаела как да го задържи. Промяната в един човек в една връзка, трябва да е едновременно и за човека и за връзката и за партньора, т.е. ако искаш партньора ти да се променя, не трябва да му го натякваш, а да му споделиш проблема/въпроса и той сам да го реши. Целта еда има избор, така промяната ще я желае изцяло той и ще видиш желание за заздравяване на връзката и прочие, което его бууства много! Фразата "ако ме обича, да ме обича такъв какъвто съм, няма да се променям" Е всеки знае, че кирливите ризи никой не си ги вади на първите срещи или пък месеци, има някои неща в характерите на всички ни, които са адски дразнещи и си струват да се променят, но не е задължително заради самият партньор, макар и той да ви кара, за самите нас е по-добре да отстраним вредни навици/ кофти черти от характера и прочие.
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.
Много обичаш да наричаш хората глупави. Разбира се, че когато решиш да си с някого, трябва да имаш някакви планове за бъдещето, имаш надежди, желания. Или викаш дай да се пуснем по реката, пък все някъде ще стигнем? Ако нямам намерение да съм с някого след Х години, защо въобще да си губя време с този човек?
Няма как още от първия ден да познаваш човека, толкова добре, че да си сигурна, че искаш да прекараш Х години с него...
И аз се ебавам с Нати- ние си писахме в скайпа до сяНе я наричам тъпа наистина, само ебавка е
..
Иначе не мислиш ли, че е глупаво още от първия ден да започваш да правиш планове за връзка с човек, която току що си започнала, тя може да свърши след 5 дни след 1 месец след 2 месеца, вие все още ще сте си непознати, няма ли да те боли тогава, всичките мечти, които си имала всичките планове, ще изчезнат по много болезнен начин.. Естествено има и изключения.. В една връзка се влиза с няк'ви очаквания - но чак и за години да говориш.. дет се вика след 2 месеца може да видиш, че не е човека за теб и какво правиш тогава? Дай да си с него година + само защото такъв ти е бил плана?![]()
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.
Със това съм съгласна.
Анархи да си влезе в скайпа, че да не го набия.
Значи, аз влизам с определени очаквания във връзка. Основните са тези, които ако бъдат оправдани, то има мегдан да се мисли за бъдеще с тоя човек, а те са именно:
1) дали си пасвате като характери, навици, възгледи, желания за определени неща и т.н.;
2) дали е на същия акъл като тебе (защото ако ти искаш примерно да учиш и работиш, пък другия иска да си "живее живота"(визирам партита нон-стоп; многобройни компании, любовници, щото му е времето да ги преживее тия неща.. примерно), еми няма да стане);
3) какви планове има за собственото си бъдеще този човек, както и твоите планове и дали могат да бъдат насочени така, че ако навлезете във "сериозния стадий"(който според теб е след като опознаеш човека и аз съм съгласна с това впрочем) на връзката, да си знаете приоритетите и от рано да си имате на идея какво ще правите и дали ще останете заедно в бъдещето си.
И това не го мисля в момента, в който започвам връзка с някой, а след месец-два. Ясно е, че от самото начало няма как да се оправдаят тия очаквания, поне не всички. Нали трябва да се синхронизирате двамата и да разберете дали можете да живеете един вид в хармония/баланс/както искаш го наречи с човека до вас.
Цецо, ти мислиш за своето бъдеще, нали? Като всеки един човек, но когато се появи друг, който ни е приятен, мислим за бъдещето си с него. Може да е в краткосрочен план, може и в дългосрочен - тук вече зависи и колко ти е "приятен" човека. Има много фактори, но ако ми кажеш, че започваш връзка с някой, с който след 2 месеца МОЖЕ БИ ще скъсате и ще си окей с това, ем.. не знам какво да кажа на това, освен че твоето мислене в случая е детинско. Всеки знае, че може да му замине връзката на първия месец, на първата година или след 50 години брак, поради някакви причини, но това не засяга изобщо темата тук.
Още нещо, не е задължително да искаш да прекарваш целия си живот с човек, с който си тръгнал веднага, НО колко хора започват връзка с човек, за когото не знаят поне малко? Аз не познавам толкова много, а повечето, които са започнали така - връзката им не е била по-дълга от седмица-две до месец-два. Повечето на нашата възраст, че и по-малки и по-големи, се опознават едно определено време преди да започнат романтична връзка. И съм сигурна, че тези, които имат желание за сериозна връзка, не започват една без тази нагласа. Не ти говоря за връзка, която ще е 10 години, аз мога да пукна и утре, както се изразихме в скайп, но въпроса не е в това. Ако не виждаш себе си, до човека, който харесваш(тук може да говорим за всякакво харесване, изключвам варианта, където искаш само и единствено да го чукаш, щото това не е връзка за мен)/обичаш поне след няколко седмици или месеца, то аз не виждам смисъл в това да съм с този човек и ще предпочета да си намеря друг, с който да виждам бъдещото си аз.
Само да вметна, че после ще ти кажа още нещо, ама не тук, само ми напомни, че ще забравя.
*сън*
Това как е по-различно от това да кажеш на някого, че го обичаш на първа среща, базирайки се на (много дълги, но все пак) чатове в скайп? Защо е по-глупаво? Казваш "не се познавате" - ами... защо пък? Видели са се повече от веднъж, говорили са много, защо тези разговори се поставят по-ниско от чатовете/разговорите по скайп като средство за опознаване?
Бтв, къде ги видяхте тия МАСОВИ връзки между 15-16-годишни момиченца и 25-30-годишни мъже? Че ги има - има ги, ама не е масово в никакъв случай.
Малко съм заета, после ще си едитна мнението, че мернах няколко хубави коментара.
Последно редактирано от PinkPan7her : 03-20-2014 на 16:00