Цитирай Първоначално написано от Minwu Виж мнението
Какви са очакванията към мъжете и жените в нашето общество?- Очаквания в смисъл?Имам чувството че вече че се е приело че де що има хубаво момиче значи тя е лесна и тъпа.Но в общи линии се очаква жената да е едно от двете-1/многофункционален робот,който гледа 3 деца,работи и поддържа къща или 2/разбивачка на семейства ,ако е по-хубавка и лесна.Мъжете пък се очаква да носят прехраната вкъщи,да карат много скъпа кола и да могат да хвърлят салфетки по мацките в дискотеката.
- Въз основа на вашия опит и виждане очертайте кои са основните роли(стереотипи), дейности на мъжа и жената: в семейството, в работата и т.н.-май отговорих отгоре хаха
- Смятате ли, че има „мъжка” и „женска” работа? Дайте примери.-не смятам.но все пак е хубаво да се разпределят дейностите.В нашият дом се знае че банята аз я мия,а той поправя нещо ако се счупи.но не ми пречи аз да сменя крушката,а той да измие чиниите.
- Какво мислите за споделянето на семейните задължения между жената и мъжа, например при отглеждането на децата, работата в домакинството и т.н? -задължително е.Семейството е един отбор,който побеждава ако съумее да работи заедно.
-Какво е вашето отношение и виждане към брака, съжителството без брак и семейството. Бракът и семейството–вчера и днес-има ли разлики? Какво е тяхното бъдеще според Вас?-като бъдеща булка смятам че брака е нещо много хубаво.Не е задължително и напълно разбирам хората,които не се женят,но си отглеждат деца в мир и любов.В бъдеще се надявам брака да стане по-популярен и въпреки че един подпис не променя нищо е хубаво да се отбележи любовта на двама души с едно тържество в тесен семеен кръг.
жена,24 години