- Какви са очакванията към мъжете и жените в нашето общество? - очакванията са големи, аз лично не очаквам нищо от никого
- Въз основа на вашия опит и виждане очертайте кои са основните роли(стереотипи), дейности на мъжа и жената: в семейството, в работата и т.н.-жената с домакинската работа и децата да се занимава повече, но мъжа да помага я в чистене, готвене и т.н. ;равнопоставени да са, поне в моето семейство е така, не е едно време ,жената вече е по-еманципирана и няма как да не работи, за да е домакиня и да ходи по гъза на мъжа си, поне аз така разсъждавам
- Смятате ли, че има „мъжка” и „женска” работа? Дайте примери.-гримьорка, възпитателка в ясла/детска градина, миньор, монтьор, леличка в стол за хранене ;д
- Какво мислите за споделянето на семейните задължения между жената и мъжа, например при отглеждането на децата, работата в домакинството и т.н? -о, това е задължително, няма аз да тичам напред-назад всеки ден, а той да се подпира пред телевизора със салатата и ракията, трябва да се разпределя всичко
-Какво е вашето отношение и виждане към брака, съжителството без брак и семейството. Бракът и семейството–вчера и днес-има ли разлики? Какво е тяхното бъдеще според Вас-Има разлики преди-сега. Преди е бил много по-ценен, имало е спазвани традиции. Сега е по-скоро по желание на родителите в голяма част от случаите. Аз лично не държа на брака, но пък искам да се видя като булка, така че един ден бих искала да се оженим заради самата церемония, не заради това дали ще имаме лист хартия с три подписа и печат или не. След още няколко години и вече съвсем ще намалеят сватбите, стават все по-рядко и все повече хора залагат на съвместното съжителство.

Ж, 19