Хаха, още преди повече от 10 години се говореше за това колко вреден е FlexType, още тогава имаше един "Инженера" дето беше направил инсталатор за нормална кирилица и в един сайт обясняваше колко вредно било да се слага кирилизатор като FlexType. Въпросния сайт даже още си стои: http://free.hit.bg/injinera/programi/programi.htm
Аз за последно си скапах един Windows 98 два поредни пъти с някакъв FlexType, та още от каменната ера си знам че това софтуерно чудо на мой компютър повече няма да вирее. Обаче съм го виждал на чужди компютри и се учудвам, че още е на мода. FlexType сигурно е на минимум 15 години, а след Windows XP насам всички по-нови Windows си имат вградена българска клавиатура, даже няколко
Виж дали имаш проблеми с WinRar и ако имаш Winamp - дали зарежда mp3-ки на кирилица като хората. През годините съм установил, че ако нещо не е наред с кирилицата то тия програми дават разни йероглифи. Но доста се съмнявам честно казано, наистина сме 15 години след като FlexType е бил необходимост. За Windows XP си правих специални настройки още при инсталацията за да е всичко наред, но Vista, 7, 8... тц... инсталирам си ги и всичко си е нормално. Така че бих предложил просто да смениш плеъра, намирисва ми на някоя малка несъвместимост (бъг)