Здравейте fellow съфорумници. Не вярвах в съществуването на пеперудите в стомаха, но последните няколко месеца чувствам нещо повече от приятелство към момиче от класа. Познаваме се от 5 клас (в момента сме 9ти) и през цялото време сме били добри приятели - седяхме един зад друг, помагали сме си на контролни, излизали сме няколко пъти...
Проблема сега е, че не съм сигурен дали чувствата са взаимни. Тя е единственото момиче от класа с което някакси не можем да се прегърнем за чао и здрасти и съм забелязал, че след поздрав например тя бързо си свежда главата. Иначе напоследък опипвам почвата така да се каже - опитвам се да съм по-близо до нея, а тя не се дърпа. Онзи ден играехме с приятел морски шах и доста хора "даваха акъл". Тя седна точно до мен и от време на време ме удряше леко по рамото с фраза от сорта на "Не се прави така", "Не слагай там!". Като се разсмееше си слагаше главата на рамото ми даже по едно време ме хвана за ръката (китката) с нещо от рода на "Дай да ти покажа как се бие". Още нещо, което не знам как да тълкувам е, че се опитва, може би неволно, все да мога да й виждам шията (може и аз да си внушавам).
Така де, ще съм благодарен на всякакви съвети, имам и близка нейна приятелка, която може да попитам нещо, но не знам дали е правилен подход.
Мерси