- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Това любов ли е или омраза?
Според вас, ако човек Х много обича човек У и прави всичко за него, но действията му само нараняват човек У, тогава струва ли си Х да остане във връзка с У?
Също така, ако в същото време онова, което човек У прави за човек Х, Х не го забелязва и оценява както У иска, струва ли си, дори да се обичат Х и У? Всъщност може ли това да се нарече любов?
Интересно ми е да разбера мнението ви относно подобни връзки от типа на любов-омраза, където хората твърде много се обичат, за да се оставят, но в същото време се нараняват. Според вас, това ли е истинската любов или е детска илюзия?
Пишете само ако сте били или сте в момента в истинска връзка, иначе едва ли мнението ви ще е особено точно, по-скоро ще бъде базирано върху представите ви, а не наистина изживяна връзка. Всъщност какво е "истинска" връзка?
Ами то много зависи от действията.
Много хора влизат във връзка въоражени и готови за "бой" и битка кой ще спечели войната. Демек, играят си на прееби другарче. Връзката за мен трябва да е работа в екип.
Проблема са очакванията. Единия си представя нещата по един начин и ги очаква точно по този начин, по който си ги е представял. Да, ама другия си има свой начин да ги показва. ДУМ! Проблем.
Двама човека с времето се научават да се напасват и малко или много да се съобразяват с този до тях. Ако има желание от двете страни да се получи връзката, ест., иначе...
И комуникацията е проблем ако не се провежда. Само че хората заради тъпото си его не са докрай искрени и открити. В една връзка егото е на заден план и си честен първо със себе си, а после с човека до теб (което става автоматично).
Първоначално написано от antifashionshit
Преди броени дни се отървах от този ад.Аз лично вече се бях сринала психически...Мислиш си,че няма значение ,че другия те наранява щом в крайна сметка те обича..Хубавите моменти траят много малко а бурите и караниците дълго..За мен подобен тип връзки са чист масохизъм..Не един или два пъти съм стигала дотам да мисля,че съм луда..Не носи нищо на нито един от двамата освен болка.Колкото по-бързо сложиш край на такава връзка ,толкова по-добре.
Според вас, ако човек Х много обича човек У и прави всичко за него, но действията му само нараняват човек У, тогава струва ли си Х да остане във връзка с У? - Зависи от действията но по-добре да не остава във връзката само за да наранява няма смисъл
Също така, ако в същото време онова, което човек У прави за човек Х, Х не го забелязва и оценява както У иска, струва ли си, дори да се обичат Х и У? Всъщност може ли това да се нарече любов? - май не си струва само да се нараняват по-добре да се разделят
Не! Не си заслужава. Щом единият осъзнава, че наранява другият е най-добре той да прекрати връзката своевременно. Това е чисто губене на време и хабене на целеви ресурс.