.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 33

Hybrid View

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven

Обожавам или обичам? Вашите мнения..

След дълъг спор със съфорумник, искам да чуя мненията ви, за да разрешите проблема ни.

Кое е по-силно-обожавам те или обичам те? Дали обожаването се включва в описанието на ''обичам'' или е обратното?
    Моето мнение ще чуете по-късно..
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

anonymous708973
    Guest
    Без значение от контекста - обожавам е по-силно. Идва от обожествявам, приравнявам на Бог.
    Вече да се каже, че обожаваш някого е малко пресилено... освен ако не става дума за собственото ти детенце, друг човек, който да заслужи такава силна дума, надали има.

Мега фен Аватара на Зайче..
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Без значение от контекста - обожавам е по-силно. Идва от обожествявам, приравнявам на Бог.
    Напълно съм съгласна.
    За мен 'обожавам те' е по-силно от 'обичам те'.
    Пък и между другото е по-рядко използвано, докато 'обичам те' е новото 'здрасти, добро утро, добър ден' и т.н.
    http://ask.fm/iwwkaa

Супер фен Аватара на lamer4e7o
    Град
    Някъде там
    Вече да се каже, че обожаваш някого е малко пресилено... освен ако не става дума за собственото ти детенце, друг човек, който да заслужи такава силна дума, надали има.
    Мдаа. Подкрепям те.

А и думата „обожавам“ лично от моя речник отсъства и не я използвам. Ако някога бих я използвал, то няма да бъде в този контекст, в който използвам израза „Обичам те“. Това с „обожаването“ ми звучи някак детско, не знам за вас…

Мега фен Аватара на SHPAIdURmeN
    Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    Да обожаваш означава да обичаш, да боготвориш, да издигаш в култ. По-емоционалната и по-деструктивната от двете думи.
    Да обичаш предполага по-спокойна емоция.
    + че напоследък думата обичам, се използва доста често и в доста случай не на място. Макар и незабележимо постепенно започва да намалява нейния ефект (на думата), точно поради причината, че непрекъснато се споменава и се среща кажи речи на всеки надпис, абсолютен пример ти е Facebook-а. Та тази дума като ти стане ежедневие не й възприемаш истинското и силно значение.

Това го написах, за да го имаш и това на предвид. Иначе за думата обожавам PinkPan7her и LadyDi я обясниха добре, също може и за някоя храна да се употреби (Обожавам спагети болонезе).
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

Супер фен Аватара на heartsdesire
    Обичам те. Това са думите, които всеки иска да чуе, а не - обожавам те. ''Обожавам те'' звучи като: ''Ти си прекрасен/на, уникален/на.''

Мега фен Аватара на baby_baby
    Цитирай Първоначално написано от heartsdesire Виж мнението
    Обичам те. Това са думите, които всеки иска да чуе, а не - обожавам те. ''Обожавам те'' звучи като: ''Ти си прекрасен/на, уникален/на.''
    ++++

Супер фен Аватара на Jaune
    Обожавам те го възприемам в по-еротичен смисъл някак си. Не знам що. Иначе да ти го кажат звучи прекрасно. По-сладко от обичам те някак. Но според мен обичам те е по-силно..

Супер фен Аватара на mayaaa
    Цитирай Първоначално написано от Jaune Виж мнението
    Обожавам те го възприемам в по-еротичен смисъл някак си. Не знам що.
    Това.

Супер фен Аватара на Didko_Beats
    "Обичам те " - Любов - пет букви , две срички ... преодоляващи всички прегради и пречки ...

"Обожавам'' - звучи някак си много пресилено и фалшиво

Супер фен Аватара на shmatarok
    Като цяло съм съгласна с Пантерката, ноооо
    според мен лично 'Обожавам те' също може да се използва към гадже/любим/партньор/, но в случай когато дори "Обичам те" някак си не може да придаде точния смисъл или не е достатъчно. Но това се осмисля само в наистина силна, стабилна и отдадена връзка.

Мега фен Аватара на tori
    Цитирай Първоначално написано от shmatarok Виж мнението
    Като цяло съм съгласна с Пантерката, ноооо
    според мен лично 'Обожавам те' също може да се използва към гадже/любим/партньор/, но в случай когато дори "Обичам те" някак си не може да придаде точния смисъл или не е достатъчно. Но това се осмисля само в наистина силна, стабилна и отдадена връзка.
    Много да.

Мега фен
    обожавам те според мен се използва когато боготвориш някой... издигаш го в култ.

Голям фен Аватара на G3GaSa
    Цитирай Първоначално написано от bloodyF Виж мнението
    Кое е по-силно-обожавам те или обичам те?
    Обичам те.

Голям фен Аватара на G3GaSa
    @bloodyF:
    Що не напраЙ + АнкетЪ :@?

Мега фен Аватара на ameli
    "Обожавам те" е по-силно, но някак си го свързвам с предмет, усещане (обожавам кучета примерно), а не човек

Мега фен Аватара на xXxPETYAxXx
    "Обожавам те" за мен е по-силно, но е някак си моментно, докато "обичам те" е по-улегнало и придава на изказа стабилност във времето. Което съвсем не значи, че е така, де. Пълните простотии може да са.

Затова аз не се задълбочавам в думите и зачитам само действията! Вместо да се чудите кой обичал повече другия на думи по-добре вижте кой какво прави за другия.

Супер фен Аватара на TheNormalGuy
    Защо по дяволите се съсредоточавате толкова много върху проклетите думи, действието е много по-добър начин да изразиш любовта си към любимия човек.

Мега фен Аватара на Lilanda
    Цитирай Първоначално написано от TheNormalGuy Виж мнението
    Защо по дяволите се съсредоточавате толкова много върху проклетите думи, действието е много по-добър начин да изразиш любовта си към любимия човек.
    Мда..

Мега фен Аватара на SuNsEt
    Град
    California,Los Angelis,Sofia,Amsterdam,Bern понякога и в New York :P
    Обожaвaм,aко нaпрaвaвим морфемен aнaлиз ,ще видим,че думaтa и нaй-вече коренът идвa от "бог" - обожaние,обожествявaм. Боговете сa в центърa нa Сътворението ,следовaтелно те сa нaй-вaжното,нaй-святото (от гледнa точкa нa елините и кaто цяло древните хорa) . Могa и още някои нещa дa споменa,но кaто цяло товa е логикaтa според мен .

+++

Супер фен Аватара на lamer4e7o
    Град
    Някъде там
    Защото такъв е въпроса в първия пост. Близко е до акъла.

Мега фен Аватара на DarkTemplar
    Je t'adore :>
    Welcome to the Jungle...

anonymous708973
    Guest
    Това е "обожавам ТЕ", нали? Правиш лиазон с toi или tu? Не съм сигурна кое е местоимението, не сме ги учили още :д
    А само "обожавам" е "J'adore"?

Мега фен Аватара на xoxi
    Никога не съм казвала на човек, че го обожавам...
    За мен лично, думите ''обичам те'' са много по-силни.
    ''Обожавам'' попринцип използвам за действия, предмети и т.н. По никакъв начин не мога да свържа това чувство с някой човек.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си