.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 10 от общо 10

Тема: Vivid dreams

Мега фен Аватара на Mary_Jane_69

Vivid dreams

Сънища, които са толкова цветни, емоционални и реални, че границата между реалността и тях толкова изтънява, че афектира над цялото състояние изключително много. Каква е причината за тях, и ако знаете нещо повече, разкажете.

Звучи ми доста интересно, ще следя темата.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Justwickeds Виж мнението
    Де факто ние не спиме никога;
    Мхм... само всяка проста графика в google pictures, която показва фазите на съня, ще те обори.

Повече от фен Аватара на Red_Hair
    Използваш тернима "vivid dream", което означава, че си потърсила в интернет, но не си намерила нищо.Причината за тях не е ясна, както много други явления в човешкото тяло.Миналата година бях на лекция за съня, и на нея се споменаха някой неща.Така, по същество, съня има 5 фази(или 3 главни с две подфази).Първата е така наречената преходна фаза от будно състояни към заспиване.Тя може да трае от няколко минути до час и както се разбира от името, през нея човекът все още е контактен.Тоест може да усети светлина, звуци и т.н., възприятията му са активни, т.е. мозъкът все още работи както през деня и на ЕЕГ-то се виждат бета или алфа вълни.С навлизането в следващата фаза, човек вече може да се каже, че спи, като в края на тази фаза мозъкът навлиза в тета фаза на вълните, или преход към дълбокия сън.Последната фаза вече мозъкът е в делта фаза.Мозъчните вълни са с голяма амплитуда и ниска честота.Това е стадият, когато човек се възстановява от предишния ден.С течение на нощта и преминаването на пикът на тази фаза, процесът започва да се връща на обратно.3,2,1ва фаза и някъде там е т.нар. REM фаза, която още не е изучена особено много.В нея се случват редиа физиологични промени-учестява се дишането, бързи двиения на очите(от където идва и името на фазата-Rapid Eye Movement),мозъкъчната дейност става по-интензивна и т.н.През тази фаза човек сънува.След всеки следващ цикъл на фазите делта-фазата намява, а се увеличава REM-фазата.Поради това се смята, че човек сънува главно сутрин между 5 и 8 сутринта, тъй като тогава REM е най-дълга, като накрая се изпускат дълбоките фази от цикъла и става нещо от сорта-първа фаза -> REM -> първа фаза -> REM.Та, обратно на въпроса ти ,смята се че ,сънища, каквито и да били, се провокират от изживяни през предния ден, емоционални събития.Тъй, като в REM-фазата, мозъкът работи и се опитва да анализира информацията, събрана от предния ден, той се опитва да анализира и тези преживяни емоционални събития, но явно не му се получава, и "вика на помощ" подсъзнанието, и "двамата" намират рационалното решение, като се визуализират образи, картини, цветове, звуци и сякакви такива щуротии.Това е хипотетично казано.
    Last night I let the party get the best of me.
    Waking up in the morning: two hoes laying next to me. Plus I heard an officer arrested me.
    Good weed and cold drinks: that’s the motherf-cking recipe
    N-gga and we roll deep, so deep
    It’s going down in this bitch: concrete
    We gon party all night: no sleep
    Tell the owner them is all my guys
    So tonight everything is on me

The drinks is on me
    The bitches, the hotel, the weed is all free
    Get high, I mean so high
    We don’t see the whole suite
    Then we goin fly to a level where you goin’ need yo own key TGOD

Значи аз ще си споделя пък, първо обаче благодаря за отзивите, но ме мъчи нещо.

Напоследък взех да се будя, лягам в 12 и навярно от интензивността на съня се будя м/у 3-4, със някакви завладяващи емоции... Разбира се по време на съня, ми е горе-долу ясно, но сякаш има някаква надпревара м/у ей ся ще променя ситуацията и типичното ми отлагане irl, което тук още по време на съня, започвам да се чудя дали е просто отлагане, или неподвластност до толкова да сменя сценария.

Напълно ясно ми е, че през тая мозъчна релаксация се получава смес от по-голям процент събития през деня, по-малък взет от минало тук, минало - там, която се обработва с цел запаметяване. Също знам че при лошо събитие най-добре е да не се заспива, но тва в друга тема.

Та с тия събуждания, не е нищо променяно в графика ми, но е пречещо. Поне за самия момент, защото толкова силни емоции не са приятни, дори да са хубави. Те даже не са точно конкретизирани, а просто спличкване от 10 вида цветна боя, която се маже и деформира навсякъде. Та ситуацията е кажи-речи 50/50, но дори и да не се будя постоянно от такива неща, имам кофти чувството, че колкото и време да отделям за сън - резултатът е същият.

Дори да не ползвам компютър с дни, разбира се, аз съм човек който си прави всякакви опити със себе си, няма никакъв ефект. А това, от което възнамерявам да кажа къде му липсва ефекта е именно това - всичко ми е нереално.
    Няма спане, няма ежедневие, всичко ми е смесено, постоянно сънливо, постоянно шеметно-отнесено.
    Не употребявам някакви упойващи вещества, никакви наркотици, но през цялото време самият свят е напълно...различен.
    И не е приятно.
    Имам предвид, толкова съм го свикнала, пречи ми, забравих думата, но вчера я четох, бих я използвала за понятие, даже се сещам за 2-3.... мех.

А знам че преди не ми е било така, и гледам да го потискам някак си по всякакви начини...
    +относно мешавицата - чувството да си си извън тялото.
    Най-
    голямата
    ми мъка.

anonymous708973
    Guest
    Мдам, и аз сънувам най-успешно сутринта или вечерта, преди да заспя дълбоко. Умея да си програмирам сънищата, да избирам какво да сънувам - не детайли, разбира се, но основната тема.

Напоследък ми се случва да спя по 8-9 часа и да не мога да се наспя. Не се дължи на прекомерен стрес, наваксване на сън от предимни безсънни нощи, пиене на енергийни напитки и т.н.

Мега фен Аватара на draid
    Не може да се наспиш от 8-9ч сън ? Wtf ?

anonymous708973
    Guest
    Ох, и аз не знам дали не се наспивам или нещо друго не ми е наред. Сутринта ми е едно такова никакво, а нямам грам промяна в режима, даже бих казала, че повече спя.

Най-вероятно е опредален период и след време нещата ще се нормализират .Може би е нещо в самото време и климат .
    Аз си лягам доста рано чак ме е срам да го написа като се има предвит че повечето си лягате по нощите обаче аз в 9 най късно 9 и нещо съм заспала .Имах период от 2-3 дни в който 8 те часа сън не ми стигах и сутрини в 5 бях като ударена с мокър парцал . Сигурна ли си че няма нещо което да ти пречи някакъв шум или нещо друго ?

Не съм сигурна към кой е отправен въпроса на синеокотомомиче, но поне при мене е супер тихо, но да, ако знаете какъв е potion-а за нормална енергия през денонощието, моля споделете отварата.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си