Без да съм чел другите мнения (че са и доста...) - може майка ти да реагира малко прибързано и без да го познава, но замисли се и за обратния вариант - ти да действаш прибързано. Каза, че миналата година си св влюбила за първи път, но от това не ми става ясно - от колко време имате връзка, ако имате. Поясни, ако обичаш! Може и човека да не е криминално проявен, съгласен съм, че външният вид понякога заблуждава, но това не означава, че майка ти греши. Той може наистина да не е за теб просто като човек. Освен това - това е първата ти любов, наистина ли мислиш, че ще е и последната? Наистина ли си мислиш, че след време ще имаш семейство, дом и деца от този човек? Ако отговорът ти е "не" или "много ми е рано още", то значи не си сигурна както в него, така и в себе си, а това е достатъчно показателно, че ти самата дори не смяташ, че ТОЙ е човека.
Следователно - пробвай, обясни на майка си, че той прави готини жестове за теб (наистина се надявам да прави!), че те обича, цени, че ти го показва... Опитай се да промениш мнението й, но не с безкрайно и безполезно натякване, а със собствената си гледна точка. Накарай я тя да види в него това, което ти виждаш.
От друга страна ми е странно - защо 21-годишен мъж (или почти мъж, все тая...), се занимава с 16-годишно момиче? Наистина, нямате много сериозна разлика, но начина на мислене е коренно различен на твоите и съответно - на неговите години. Замисли се трезво (без майки, братя, сестри, съученици и форуми) - защо този човек е с теб, а не с някоя на неговите или близки до неговите години? Дай си реална преценка и обмисли сериозно нещата. Ако връзката ви се гради на секс - нима това е нормално? Ако не си сигурна - пробвай го! Не му пускай няколко месеца, да видим дали ще издържи. Ако не... Значи е за секса. Ако все пак издържи и не те зареже - значи е с теб, заради самата теб и наистина трябва да задържиш подобен човек до себе си.