- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Уиндоус и драйвери - избор ?
Здравейте , започвам с това , че компютрите и като цяло всичко свързано с технологиите , не са ми силната страна (както и правописа , за което се извинявам предварително) . Преди година си взех един лаптоп Samsung (model - np300v5z ) не съм го гледал по параметри , а го взех заради марката и външния вид . Та добрите хорица от магазина ми бяха сложили Windows 7 64 bit (.... и 5 бита да бяха щяха да си ми достатъчни , защото идея си нямам за к'во иде реч ) . В началото всичко беше ток , но после започна да ми крашва КМ плеър-а , а после като се опитах да играя единствената игра , която ми е интересна (Diablo 2) , все ми даваше някакви грешки . По този случай реших да му таковам майката на лаптопчето и му инсталирах ХР 32 бит - нема профешънал , нема хоум , чисто .. като уискито дето го пих преди малко . И от тогава се мъча с него и мъките стават все по - големи от ден на ден . Забива , рестартира се , когато си поиска , дава ми некви сини екрани с много буквички на така трудния ми език за научаване - английски , загрява и като се пуснат вентилаторчетата , разберете че имам чувството , че Нещото ще ми излезе от лаптопа ...Та да дойдем на въпроса вече , сега му дойде времето и искам да му инсталирам свестен Windows и драйвери - според посочените по- долу параметри кой Windows е най подходящ и КАК да търся драйвери , може ли след като го преинсталирам някак си сами да си се намерят и ако не от КЪДЕ да ги диря . Също така забравих да спомена , че лаптопа се ползва единствено за три неща : СКАЙП , СЪРФИРАНЕ ИЗ НЕТА И ФИЛМИ , знам че не е много , но просто искам като седна и да мога да релаксирам с некое филмче или песничка , а не да си тровя нервите със лаптопа и да чакам да ми зареди по една минута страницата в нета или пък да ми насича филмите . А да другия ми проблем е , че след като му сложих ХП-то едната ми видеокарта изчезна и в момента съм с някаква друга (явно съм имал две в тоя лаптоп или се бъркам и сега ми се смеете брутално
) . Как мога да разбера каква ми е хубавата видео карта , която вървеше , когато бях със седмицата , за да мога да си намеря драйверче за нея .
Процесор : Mobile DualCore Intel Core i5-2450M, 2500 MHz (25 x 100)
Дънна платка :Samsung 300V3Z/300V4Z/300V5Z
Чипсет ( :O ) :Intel Cougar Point HM65, Intel Sandy Bridge
3d ускорител : Intel HD Graphics 3000
Видеокарта : Intel(R) HD Graphics Family (256 MB)
Рам памет ( поне така си мисля ) : http://prntscr.com/32v9lv и това също http://prntscr.com/32v9sa
Едно огромно благодаря на хората , които си отделиха от времето да прочетат тея безмислици , а вече за хората , които ми помогнат ще има каси бира !![]()
Казваш много си постигнал , на миналото гръб обърнал, как ще знаеш докъде ще стигнеш,щом не помниш откъде си тръгнал... ?