- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Подкрепа за Русия
Ne znam kvi statii chetete, no az s koito i da e normalen chovek da govorq, jivql prez sedemdesette i osemdesette prez komunizma, mi obqsnqva, che togava sme imali durjava, zarazlika ot sega. Nikoi ne si e predstavql, che v uchilishte moje uchenik da zaplashva uchitel, ili tikvata i carevicata da e kolkoto polovinata ti pensiq.
I ne govorq zapensionierite ili nqkakvi spomeni po minaloto. Tezi hora mnogo tochno i qsno vijdat dnes decata im v kakva tinq pluvat i kak samite te hvashtat dvata kraq, poradi bezraboticata, kak vsichko se rushi, zashtoto ot triiset godini ne se e nadgrajdalo, a samo prodavano i rusheno
Добре кажи какво се е подобрило от тогава
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Ти си неземно глупав.
Не мога да разбера, защо ползвайте технологиите на "капитализма"?
Спирайте си нета, хвърляйте компютрите си, махайте си телефоните, купувайте си лади и си живейте както едно време. С 300 лева, спокойно може да си купите хляб, лимонада (в неделя) и тоалетна хартия веднъж седмично, а сега по НГ 2 мандарини с 1 банан.
n00bs
Труден е живота без компа прав си да не говорим за фейса
Но иначе и сега хората живеят с 300лв но на 11пъти по високи цени
И хората са щастливи до няма и на къде
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Не до един показвате интелект ръсейки обиди един към друг
Простащината е лошо нещо
каква е причината за това - че родната олигархия, съставена от синове и дъщери на червените ти приятели, е най-извратената в европа и българите й позволяват да оперира навсякъде в обществото, или че меркел е садист, който получава душевни оргазми, когато замразява заплатите на хората в балканските страни
виновни са илюминатите
по време на окупацията са били поддържани изкуствено ниски (уж) цени за плебса и по този начин държавата е била вкарвана в изключително неизгодно икономическо положение, поставяна под зависимост от пияните крепостни селяни на североизток, затова и фалира 2 пъти и още веднъж е на косъм да го направи в рамките на няколко десетилетия
мизерно съществуване level: ∞
но пък хлябът е бил 30 стотинки :}
Dimitar i toi samo kitaisko polzva, ama inache golem
Въпроса е, че не трябва да се сравнява 'преди' и 'сега'. Сравнението е каква е България сега и каква можеше да бъде ако нямаше 45 години съветско владичество.
Партията имала най-много кабинети(самостоятелно или коалционно) е БСП (БКП).
Ако някой е пътувал до Гърция, примерно, може да си нарпави сравнението. Или между Северна и Южна Кореа, или Източна и Западна Германия.
А ако ти не беше девствен, нямаше да си търсиш внимание по тоя жалък начин.
И кво, като са ни освободили, това им дава право да се разпореждат ли?
А ако не бяха нашите опълченци, руснаците щяха да загубят и тая Руско-Турска война. Не е лесно да си търсиш оправдания да си лапач.
За каква еничарска подлога говорим...
А ако дядо ти е имал пишка, щеше да ти я остави по наследство, те във вашето семейство мозъка си предават, кво е няква пишка.
И любимата песен на Хасан :
Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak;
Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak.
O benim milletimin yıldızıdır parlayacak;
O benimdir, o benim milletimindir ancak.
Çatma, kurban olayım çehreni ey nazlı hilal!
Kahraman ırkıma bir gül! Ne bu şiddet bu celal?
Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helal,
Hakkıdır, Hak'ka tapan, milletimin istiklal!
Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım.
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım;
Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner aşarım;
Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.
Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar,
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var.
Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar.
« Medeniyyet! » dediğin tek dişi kalmış canavar?
Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma sakın!
Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın.
Doğacaktır sana vaadettiği günler Hak’kın;
Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın.
Bastığın yerleri « toprak » diyerek geçme, tanı!
Düşün, altında binlerce kefensiz yatanı.
Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır atanı;
Verme, dünyaları alsan da bu cennet vatanı.
Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?
Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda!
Canı, cananı, bütün varımı alsın da Hüda,
Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.
Ruhumun senden, ilahi sudur ancak emeli;
Değmesin mabedimin goğsüne na-mahrem eli!
Bu ezanlar ki şahadetleri dinin temeli,
Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli
O zaman vecd ile bin secde eder varsa taşım;
Her cerihamdan, ilahi, boşanıp kanlı yaşım,
Fışkırır ruh-i mücerret gibi yerden naşım;
O zaman yükselerek arşa değer belki başım!
Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilal;
Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helal!
Ebediyyen sana yok, ırkıma yok izmihlal.
Hakkıdır, hür yaşamış bayrağımın hürriyet;
Hakkıdır, Hak’ka tapan milletimin istiklal!
Последно редактирано от papugai : 12-28-2014 на 16:30
Не знаех, че се казваш хасан. Отива ти на интелекта обаче.
Също и на еничарската ти природа.
Хасан се сърди, че се подигравам на любимата му песен, сигурно очаква и Хасан-бей да му казвам, тъпото човече още смята българите за гяури, а България за част от родината му Турция.
Хасане, на Бъдни вечер кебап ли яде ?
хихихихихих, Хасан, не е ли време за молитва, нали по 5 пъти на ден го правиш ?