.
Затворена тема
Страница 15 от 157 ПървиПърви ... 51112131415161718192565115 ... ПоследнаПърви
Резултати от 351 до 375 от общо 3909
    Мега фен Аватара на anonymous908491
    http://automedia.investor.bg/a/0-nac...dadenite-koli/

Е това ви е капитализъм, защото било важно, колко пари изкарваш и винаги да са си с най-новото.
    Последно редактирано от papugai : 05-20-2014 на 05:05

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    ама ти винаги може да си намериш оправдание, че да не го научиш, а и според мен това е най-елементарния език
    n00bs

Цитирай Първоначално написано от yakuza_ Виж мнението
    ама ти винаги може да си намериш оправдание, че да не го научиш, а и според мен това е най-елементарния език
    ама разбира се, той вече е толкова важен, че дори като те питат за чужд език, това означава да им посочиш различен от английския. Не знам какво толкова се хващате за английския. Той не е някакъв фактор за развитие.

Мега фен Аватара на DarkTemplar
    Главният фактор за развитие е желанието да се развиваш, вместо да се оправдаваш.
    Welcome to the Jungle...

Цитирай Първоначално написано от DarkTemplar Виж мнението
    Главният фактор за развитие е желанието да се развиваш, вместо да се оправдаваш.
    Ма да бе, нали за тва всички сме милионери, щот много искаме.

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Hahahaha
    http://www.kaldata.com/forums/topic/...2%D0%BE%D0%B2/

E това тъпо човече(банерчо) също се заблуждава, че човек е способен на всичко, достатъчно било само да го желае.
    Всеки е резличен, силен е в дадени области, няма някой, който да е решил, че ще прави нещо, за което няма талант и да е успял.

Цитирай Първоначално написано от papugai Виж мнението
    Hahahaha
    http://www.kaldata.com/forums/topic/...2%D0%BE%D0%B2/

E това тъпо човече(банерчо) също се заблуждава, че човек е способен на всичко, достатъчно било само да го желае.
    Всеки е резличен, силен е в дадени области, няма някой, който да е решил, че ще прави нещо, за което няма талант и да е успял.
    Не помня да съм писал, че някой трябва да се развива в области, които не са за него. Но да стои и да тъпче на едно място, намирайки си всевъзможни оправдания, определено не е оферта.

Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    Ма да бе, нали за тва всички сме милионери, щот много искаме.
    Често се натъжавам като ти чета пораженческите и посредствени разсъждения. Явно ти е доста удобно да виниш всичко и всички, но не и самия себе си.
    Welcome to the Jungle...

Уважавам руснаците изключително много но не искама страната ни да е под тяхното влияние. Русия е корпорация а не държава. Там няма свобода. Нека всеки който желае да е Руснак да получи този шанс и да опита от руското влияние. Реално те не се различават много от САЩ с изключение на много по-ниския стандарт на живот. За съжаление ние сме на кръсптопът и в ситуация в която можен да извлечем огромни ползи или да да потънем както потъва Украйна. Дано сме достаъчно умни и да изолзваме ситуацията максимално за наша изгода.
    ( Ако желаеш да си набавиш допълнителни доходи, разбери как като посетиш: http://iconomicabg.blogspot.com/p/blog-page_2.htm )

Не помня да съм писал, че някой трябва да се развива в области, които не са за него. Но да стои и да тъпче на едно място, намирайки си всевъзможни оправдания, определено не е оферта.

Често се натъжавам като ти чета пораженческите и посредствени разсъждения. Явно ти е доста удобно да виниш всичко и всички, но не и самия себе си.
    Виж сега. Кой виня? Обясни ми, че не схванах. Докажи, че не греша за хората в България. Не можеш , нали?

И за какво да обвинявам себе си? За кое става върпос?

Виж сега. Кой виня? Обясни ми, че не схванах. Докажи, че не греша за хората в България. Не можеш , нали?

И за какво да обвинявам себе си? За кое става върпос?
    От повечето ти коментари се натрапва впечатлението, че да си посредствен е нормално, да успееш е нещо изключително трудно, едва ли не невъзможно, и се случва само и единствено с връзки. Не знам дали разсъждаваш така и за собствения си живот, но би било жалко. Един млад човек би трябвало по презумпция да е енергичен и инициативен, да залага на действието, динамиката, промяната, вместо да тъпче на едно място и да се оплаква от обстоятелствата.

Все още не мога да разбера защо толкова ожалваш хората, които ги е мързяло да учат, работят, въобще да се развиват личностно и професионално. Те сами са си избрали този път и носят последствията от избора си. Много често хората в България (и млади, и по-зрели) ги е страх да рискуват, да подемат собствени инициативи (без да има гаранция за успех), въобще да избягат от сигурното. Такива хора са свикнали да се задоволяват с малкото, вместо да се борят за по-голямото и по-значимото. Не искат да се открояват сред другите с постижения/заслуги, а предпочитат да са обикновени мравки-работници в общия мравуняк. Не ценят себе си, знанията и уменията си, съответно и ръководителите им не ги оценяват. Работят си за малката заплатка, която едвам им стига да си покриват всекидневните разходи и си живуркат така. От време на време имат приливи на самочувствие и сякаш, за да се оправдаят пред себе си, се правят на велики, но никой не им се връзва. Или пък се оплакват от сивото си и нелеко битие. А когато някой ги попита защо не са станали нещо повече, или твърдят, че това им е достатъчно (а очевидно НЕ е така), или започват да се оправдават с обстоятелствата, властимащите и какво ли още не, но умишлено пропускат собствения си мързел, инертност и нежелание за развитие.

Лично аз не бих могъл да съчувствам на подобни посредствени хора, защото те са отговорни за съдбата си, направили са своя избор и сега си носят последствията.

Ти често ги даваш за пример, говорейки за някаква абсолютна социална справедливост, каквато в обществото няма и никога не е имало. Хората НЕ са равни и никога няма да бъдат. Базовите им права са равни, но възможностите, интелектът, уменията, целите са напълно различни. И за това не е виновен капитализмът, нито САЩ, нито арменския поп, просто такава е логиката на нещата. Мисля, че е време и ти да го осъзнаеш.
    Welcome to the Jungle...

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Истински президент и родолюбец

Ти българин ли си или си руснак?
    При война между България и Русия на коя страна ще си?

Съвсем друг беше моят замисъл в мненията ми.
    Успехът е твърде относително понятие. За теб преуспял може да бъде човек управител на половин град, за Бай Иван - нещо значително по-малко.
    В България наистина трудно се успява. Разбира се всички искат. Както казах не е само до учене. Трябва да ти идва от вътре, да си тарикат от класа. Не всеки има тези качества, а и не само.. Ако от всеки човек ставаше президент, друго щеше да си говорим. Освен това, има хора, които искат и могат учат. Останалите не мога да кажа, че са ,,мързеливи'' , ами просто са такива. Това са всички работници. Те предпочитат да си изкарват парите с ръцете си. Според теб излиза, че цялата тази класа се състои от мрънкащи се безделници. Защо постоянно се говори, че у нас вече няма средна класа? Задавал ли си си този въпрос? Ако не, ще ти кажа. Защото вече само или най-кадърните, или в другия случай най-корумпираните държат цялото управление. 20 000 хил. души разполагат със средставата, останалите един вид работят за тях. Като се има предвид, че реално движещата сила на Българя, онази, която потдържа държавата и есплатира нейните функции - е твърде ограничена. Тя се състои именно от младите хора, а тяхния процент постоянно се смалява и вече е минал критичните фази.
    Та не изключвам, че има хора, които наистина нямат желание за нещо повече. Работят си за малките заплати и са си доволни.
    Има има обаче и други, които искат с придобитият им малък, или средн бизнес, занаят, който са развивали вече много години - да могат да си отгледат децата, да могат да отидат на почивка с тях, да си плащат наема на колата и апартамента, да живят, не да оцеляват, НО уви, ще се намери някой да им обясни, че те са си виновни за всичко.
    Как ли повече от половината американци са отчайващо безжизнени и забили на едно място? Те предпочитат да работят една работа и вечета да си пият бирата. Но там са усигорени с тази работа, нали? Там заплатите и на най-малките им стигат за всичко необходимо + допълнителни екстри.
    В Германия също е така. Дори в Турция, където никой не протестира от финансова гледна точка.

Та ясно и точно. Капитализмът е за богати държави. За всички останали той е крах.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Aeternal Виж мнението
    Ти българин ли си или си руснак?
    При война между България и Русия на коя страна ще си?
    на страната на справедливостта.

Да не забравяме, че под предлог на национализъм фашистите колко хора за избили, защото уж били от по-нисша раса.

Ако започне война между сатаНАТО и Русия, съм за Русия.

Мега фен

Да не забравяме, че под предлог на национализъм фашистите колко хора за избили, защото уж били от по-нисша раса.
    А нима комунистите са избили по-малко? Започваме от Ленин, Сталин и Мао Цзедун, минаваме през левите диктаторски режими в Централна и Южна Америка, Енвер Ходжа в Албания и стигаме до "народния" съд след 9 септември 1944 у нас. Съпоставими ли са жертвите на фашизма и комунизма, при положение, че вторите са избили в пъти повече невинни хора?

Това ли е твоята справедливост?

Относно съкратената/унищожената военна техника, защо се премълчава колко морално остаряла и дори евентуално опасна може да е по-голямата част от нея?
    Последно редактирано от DarkTemplar : 05-21-2014 на 14:02
    Welcome to the Jungle...

Мега фен Аватара на an7raks
    А нима комунистите са избили по-малко? Започваме от Ленин, Сталин и Мао Цзедун, минаваме през левите диктаторски режими в Централна и Южна Америка, Енвер Ходжа в Албания и стигаме до "народния" съд след 9 септември 1944 у нас. Съпоставими ли са жертвите на фашизма и комунизма, при положение, че вторите са избили в пъти повече невинни хора?

Това ли е твоята справедливост?

Относно съкратената/унищожената военна техника, защо се премълчава колко морално остаряла и дори евентуално опасна може да е по-голямата част от нея?
    То фашизма и комунизма, като строеве, са двете страни на една и съща монета, но и двата строя са били много далеч от идеологията, която уж е стояла зад тях...
    За военната техника, айде без! Ракета, която е можела да лети преди 20 години, ще може да лети и след 20 при правилно съхранение. Да не би НАТО да си сменя въоръжението на всеки 5 години? За едно си прав - военната техника е опасна... това й е идеята... Цялата работа е, че не може на ракетата да пише "сделано в СССР" и да се закупуват части от "вражеска" Русия.
    Предполагам, че и 20-те хиляди души са били "морално" остарели...

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    То фашизма и комунизма, като строеве, са двете страни на една и съща монета, но и двата строя са били много далеч от идеологията, която уж е стояла зад тях...
    За военната техника, айде без! Ракета, която е можела да лети преди 20 години, ще може да лети и след 20 при правилно съхранение. Да не би НАТО да си сменя въоръжението на всеки 5 години? За едно си прав - военната техника е опасна... това й е идеята... Цялата работа е, че не може на ракетата да пише "сделано в СССР" и да се закупуват части от "вражеска" Русия.

Напълно съгласен с горната част от поста, но за съкращенията си мисля, че са защото на турците им се свиваха сфинктерите от страх, че северния им съсед има балистични ракети способни да пратят въздушна поща в Инстанбул от Пловдив.

Мега фен
    А нима комунистите....
    аз колко пъти да казвам, че съм за общество и система основани на базата на Православните ценности бе.
    Система, която не пречи на кадърните да се развиват, но и едновременно контролира тяхната амбиция в здравословни граници, извращения в името на печалбата и алчност.

Пол Крейг Робъртс: САЩ вече започна да граби Украйна

http://svetoven.pogled.info/news/549...-grabi-Ukraina
    Последно редактирано от defender : 05-21-2014 на 14:47

аз колко пъти да казвам, че съм за общество и система основани на базата на Православните ценности бе.
    Това е официалната ти теза, но не пропускаш възможност да обвиниш Запада, фашизма, капитализма и въобще всичко, което е антипод на социализма/комунизма. В същото време не пропускаш възможност да изтъкнеш и защитиш "добрите практики" на соца. Затова те репликирах, защото винаги твърдиш колко е зъл фашизма (който за теб е някакъв събирателен образ на всички национални и десни идеологии), а удобно "забравяш" милионите жертви на левичарските строеве. Това не е ли двоен стандарт?

И последно, но не и по важност, би ли ми обяснил точно какви православни ценности защитават балистичните ракети и тежката военна техника?
    Welcome to the Jungle...

Мега фен

И последно, но не и по важност, би ли ми обяснил точно какви православни ценности защитават балистичните ракети и тежката военна техника?
    Ами по някога войната е необходимо зло, просто някои хора и държави (най-вече жадни за власт, ресурси, имперализъм, алчност и сребролюбие) просто нямат морални ценности и трябва да бъдат държани изкъсо със страх (например балистични ракети).
    Но държавата, която предизвиква войни и конфликти и нарушава суверенитета на други държави, убива мирни граждани уж в "името на демокрацията" и ги граби чрез модерното име на грабеж, а именно "приватизация" на всичките й ресурси и злато не е Русия, а една друга държава, която след Втората световна война от 248 конфликта в света е разпалила 201.
    Последно редактирано от defender : 05-21-2014 на 15:03

Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Специално по въпроса с въоръжението не се броя за компетентен и избягвам да давам крайни оценки. Бих те посъветвал да направиш същото, тъй като едва ли имаш висше военно (или техническо) образование, или пък да си вещ в областта на геополитиката и националната сигурност.

Нямам идея на колко време се сменя въоръжението в НАТО. Знам само че технологиите (които винаги първо се налагат и използват във военната промишленост) са толкова напреднали, че всяка армия (или съюз от такива) има нужда от постоянна модернизация, такива са съвременните реалности и изисквания. Почти съм убеден, че в чисто технологично отношение въоръжението на НАТО е по-напреднало от това на Руската федерация.

Относно числеността на армията - държавата ни е малка и като изключим локалните войни в бивша Югославия в нашия регион от дълго време не са водени сериозни военни действия (т.е. няма пряка заплаха на националната ни сигурност). Тези две предпоставки определят водената политика във военната област. Българският държавен бюджет трудно може да издържа многочислена армия, а и не е необходимо, защото това отдавна не е политически приоритет на държавата ни. Затова се заложи на варианта - малка, но компактна армия, която да е допълнение към съюзническите сили. Българските военни са и добре заплатени, особено когато участват в мисии на Алианса. Това го знам от първа ръка, защото имам роднини, които бяха в Ирак и Афганистан и след като се върнаха с полученото си купиха коли и апартаменти.

Така че според мен положението във военната област изобщо не е толкова трагично, колкото го изкарват някои.
    Welcome to the Jungle...

Ами по някога войната е необходимо зло, просто някои хора и държави (най-вече жадни за власт, ресурси, имперализъм, алчност и сребролюбие) просто нямат морални ценности и трябва да бъдат държани изкъсо със страх (например балистични ракети).
    Но държавата, която предизвиква войни и конфликти и нарушава суверенитета на други държави, убива мирни граждани уж в "името на демокрацията" и ги граби чрез модерното име на грабеж, а именно "приватизация" на всичките й ресурси и злато не е Русия, а една друга държава, която след Втората световна война от 248 конфликта в света е разпалила 201.
    Броиш се за хуманист и ревностен християнин, а обясняваш как войната била "необходимо зло". Поредният двоен стандарт.

В никакъв случай не оправдавам американците, нито отричам империалистките им амбиции и агресивни методи. Особено след разпадането на СССР и двуполюсния свят нямат спирачки. Но ръководената от вашия любимец Путин Руска федерация иска да се върне в същия коловоз и го прави с не по-малко крайни и аморални методи. Руските империалистки амбиции са не по-слаби от американските. Отношенията на Федерацията със съседите й го доказват.

Моралът е разтегливо понятие и в съвременните обществено-политически реалности всеки си го тълкува както му е удобно.
    Welcome to the Jungle...

Мега фен
    Броиш се за хуманист и ревностен християнин, а обясняваш как войната била "необходимо зло". Поредният двоен стандарт.
    Запомни едно хип-хопа ми е много по-добър от хип-хопа тИИ.

Моралът е разтегливо понятие и в съвременните обществено-политически реалности всеки си го тълкува както му е удобно.
    Твоите песни звучат пенсионерски брат.

ПП: нищо лично, просто новата песен на Ицо Хазарта ме кефи, ......... хихи

Нормално, щом нямаш какво смислено да кажеш и да ме обориш с аргументи.

В модерния свят други неща са водещи, не религиозните ценности. Щом искаш общество и система, основани изцяло на религиозните ценности, имаш два варианта - или се местиш да живееш във Ватикана (където вероятно пак няма да си доволен, щото видиш ли били католици, пък и едва ли си падаш по момченца), или се връщаш в Средновековието и по-точно епохата на Инквизицията. Дори имаш възможност за избор. :>
    Welcome to the Jungle...

Съвсем друг беше моят замисъл в мненията ми.
    Успехът е твърде относително понятие. За теб преуспял може да бъде човек управител на половин град, за Бай Иван - нещо значително по-малко.
    В България наистина трудно се успява. Разбира се всички искат. Както казах не е само до учене. Трябва да ти идва от вътре, да си тарикат от класа. Не всеки има тези качества, а и не само.. Ако от всеки човек ставаше президент, друго щеше да си говорим. Освен това, има хора, които искат и могат учат. Останалите не мога да кажа, че са ,,мързеливи'' , ами просто са такива. Това са всички работници. Те предпочитат да си изкарват парите с ръцете си. Според теб излиза, че цялата тази класа се състои от мрънкащи се безделници. Защо постоянно се говори, че у нас вече няма средна класа? Задавал ли си си този въпрос? Ако не, ще ти кажа. Защото вече само или най-кадърните, или в другия случай най-корумпираните държат цялото управление. 20 000 хил. души разполагат със средставата, останалите един вид работят за тях. Като се има предвид, че реално движещата сила на Българя, онази, която потдържа държавата и есплатира нейните функции - е твърде ограничена. Тя се състои именно от младите хора, а тяхния процент постоянно се смалява и вече е минал критичните фази.
    Та не изключвам, че има хора, които наистина нямат желание за нещо повече. Работят си за малките заплати и са си доволни.
    Има има обаче и други, които искат с придобитият им малък, или средн бизнес, занаят, който са развивали вече много години - да могат да си отгледат децата, да могат да отидат на почивка с тях, да си плащат наема на колата и апартамента, да живят, не да оцеляват, НО уви, ще се намери някой да им обясни, че те са си виновни за всичко.
    Как ли повече от половината американци са отчайващо безжизнени и забили на едно място? Те предпочитат да работят една работа и вечета да си пият бирата. Но там са усигорени с тази работа, нали? Там заплатите и на най-малките им стигат за всичко необходимо + допълнителни екстри.
    В Германия също е така. Дори в Турция, където никой не протестира от финансова гледна точка.

Та ясно и точно. Капитализмът е за богати държави. За всички останали той е крах.
    Капитализмът е за държави, управлявани от компетентни хора. Холандия, Дания, Белгия, Люксембург не са от най-големите и богати (на ресурси и полезни изкопаеми) държави, но имат добре структурирана икономика, която им позволява да осигурят добър финансов стандарт на гражданите си, стабилна социална система и в крайна сметка нормален живот.

Нещата, които описваш във втория и третия си абзац, са резултат от лошо структурирана ни икономика, криминалната приватизация и като цяло некадърното управление на държавата ни в последните 25 г. Не искам да хвърлям вината върху обикновените хора, но е факт, че през този период именно тарикатите, връзкарите, партийните "куфарджии" и дори измамниците надделяха в разпределението на държавните и обществените блага. Пак казвам, за това не е виновен капитализма, нито ЕС, а отсъствието на правова държава и върховенство на закона през въпросния преход. За този период всеки, който можа, си завъртя далаверата, другите бяха потърпевши. И аз искам в България да има средна класа, добро образование и стабилни социална и здравна система, но сегашният хаос и тотална разнопосочност на политиките и идеите просто е интерес на някои хора (които по ирония на съдбата държат в ръцете си лостовете на властта).

Всичко това няма как да се оправи за кратък период от време, не и при сегашните реалности. Затова масово младите се образоват, учат езици и бягат навън, защото искат да имат нормален и спокоен живот, а не да ги управляват олигофрени, комунисти и мутри, курвите да са пример за подражание, а в обществения живот да доминира закона на джунглата.
    Последно редактирано от DarkTemplar : 05-21-2014 на 15:57
    Welcome to the Jungle...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си