- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Подкрепа за Русия
Всеки търговец сам определя цената на стоката си. Тук хляба варира между 0.9-1.10 може да има и по-евтин същност, но аз лично купувам един и същ винаги. Всъщност изречението ти е безсмислено като го прочетох 2-3 пъти. С коя липса се оправдават?
А и хляба е вреден. Родителите ми не ядът от години.
n00bs
Хлябът е традиционна храна за почти всички семейства. Да ти тегля от уикито инфо зърнено-хлебните култури, без които милиони биха умрели от глад? не милиони, ами миларди.
Хляба е вредем, защото не го произвеждат качествено, ами е изкуствен на всичкото от горе.
А 1 лв е голяма цена за 1 пенсионер!
И понеже всички алчни капиталисти-егоисти решават сами да определят цената си, от земята, която дори не е тяхна, ами обща - милиони гладуват. За тва простотията на хората, отново ще доведе за съжаление до нова 44та година, защото хората са прости. ей за тва.
и не става въпрос само за хляба. Дори макароните и почти всичко вече е от растителна продукция. и бирата дори.
а като овес за животновъдството - кашкавал, ли, сирене ли, мляко ли ще пиете.......
Според Германия е виновна за скъпия хляб. Все пак изнасяме голяма част от пшеницата ни, за да ги изхраним.
Welcome to the Jungle...
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Ама за каква Европа говориш не ми е ясно, Русия според данните им изнасят най-много Иран, Египет и Турция. Ти знаеш ли изобщо защо я правят тая забрана? Земята била обща, че тогава дай си къщата на няколко бездомника, по тая логика. В хляба няма нищо хранително освен едни бързи въглехидрати, че да е полезен.
n00bs
за мен е рискован начин, тъй като е нов
Спират го за да не гладуват те самите, рублата пада, от това печелят износителите и всеки би предпочел да си изнесе продукцията, вместо да я продаде на вътрешния пазар, а ако всеки я изнесе, за тях не остава пшеница. Преди бяха сложили данък за да ограничават износа, а сега направо искат да го спрат.
Смея се, защото сами се докараха до това положение.
n00bs
Пак е по-адекватна реакцията им от в случая от спирането на вноса от ЕС.
и ние сме се издокарали, и ние сме за такива органичения. разликата е, че ние имаме управители, целящи нашето изчезване.
Да точно така става, продават на безценица, тъй като има още 2млн. тона, които трябва да се купят, които не успеят да продадат - фалират. От там се увеличава и безработицата, а всички с кредити увеличават и нивото на лошите кредити в страната. Хляба пада с някакви стотинки тъй като потреблението му не е безкрайно, а цената му за производство не е 100% брашно. Освен това има незасята земя следващите няколко години, докато се намери кой да я вземе под аренда, от което пък и губят арендаторите, тъй като трябват мощности за тая земя, както и пазар за продукцията, евентуално след няколко години започваме да произвеждаме колкото имаме нужда, дори по-малко, защото останалите ще са намалили производството, тъй като вече не е икономически изгодно да се гледа пшеница, спрямо други продукции като царевица и слънчоглед. И така стигаме до внос на пшеница, а цената на хляба започва да расте.
Икономиката на кораба, най-добрата икономика!
n00bs
Да добавя, от това цялото фелацио остават само големите производители, всички малки изчезват и спокойно могат да си договорят цената.
n00bs
И да затапя, така като гледам, точно ЕС ще гладуват, че Русия спирала да изнася жито, вече виждам гладуващи Германци:
" САЩ за следващия сезон ще запази своето лидерство в световния рейтинг на износителите на пшеница. В сравнение с предишната оценка обемът на експорта остава без промени - 30 млн. тона.
. За Евросъюза перспективите са малко по-добри - ще изнесе 24 млн т пшеница, което е с 1 млнл тона повече от предишната прогноза.
. Канада заема трето място в рейтинга с прогнозни показатели от 21,5 млн. тона, което е с 1 млн. тона повече от предишната оценка.
. Австралия запазва своята експортна прогноза - 19 млн. тона пшеница.
. Русия загуби 1 млн. тона прогнозен износ на жито и сега нейните показатерли са 16 млн. тона."
n00bs