.
Затворена тема
Страница 150 от 157 ПървиПърви ... 50100140146147148149150151152153154 ... ПоследнаПърви
Резултати от 3 726 до 3 750 от общо 3909
    Цитирай Първоначално написано от yakuza_ Виж мнението
    "Ние произвеждаме два пъти повече, отколкото консумираме. България консумира до 2 млн. тона, а ние сме произвели 4,8 млн. тона. Липсата на износ ще провокира вътрешния пазар”, каза проф. Ценов.""

"По оперативни данни на Министерство на земеделието и храните (МЗХ), производството на пшеница от реколта `2014 възлиза на 4 870 хил. тона, при реколтирани 11 545 хил. дка (98,9% от засетите площи) и среден добив за страната 422 кг от декар. Сравнявайки с оперативните данни за предходната година се наблюдава леко увеличение на производството с 0,9%, в резултат от нарастване на реколтираните площи, докато средният добив остава без съществена промяна."
    Не е нужно да се спре целия износ, за да се смали цената на хляба, с която липса на производство се оправдават политиците .
    Проблемът с изхранването на човечеството изобщо не е прост.

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Всеки търговец сам определя цената на стоката си. Тук хляба варира между 0.9-1.10 може да има и по-евтин същност, но аз лично купувам един и същ винаги. Всъщност изречението ти е безсмислено като го прочетох 2-3 пъти. С коя липса се оправдават?
    А и хляба е вреден. Родителите ми не ядът от години.
    n00bs

Всеки търговец сам определя цената на стоката си. Тук хляба варира между 0.9-1.10 може да има и по-евтин същност, но аз лично купувам един и същ винаги. Всъщност изречението ти е безсмислено като го прочетох 2-3 пъти. С коя липса се оправдават?
    А и хляба е вреден. Родителите ми не ядът от години.
    Хлябът е традиционна храна за почти всички семейства. Да ти тегля от уикито инфо зърнено-хлебните култури, без които милиони биха умрели от глад? не милиони, ами миларди.
    Хляба е вредем, защото не го произвеждат качествено, ами е изкуствен на всичкото от горе.
    А 1 лв е голяма цена за 1 пенсионер!

И понеже всички алчни капиталисти-егоисти решават сами да определят цената си, от земята, която дори не е тяхна, ами обща - милиони гладуват. За тва простотията на хората, отново ще доведе за съжаление до нова 44та година, защото хората са прости. ей за тва.

и не става въпрос само за хляба. Дори макароните и почти всичко вече е от растителна продукция. и бирата дори.

а като овес за животновъдството - кашкавал, ли, сирене ли, мляко ли ще пиете.......

Мега фен Аватара на DarkTemplar
    Според Германия е виновна за скъпия хляб. Все пак изнасяме голяма част от пшеницата ни, за да ги изхраним.
    Welcome to the Jungle...

Цитирай Първоначално написано от DarkTemplar Виж мнението
    Според Германия е виновна за скъпия хляб. Все пак изнасяме голяма част от пшеницата ни, за да ги изхраним.
    Спорът беше , че било тъпо Русия да забрани изнасянето на зърно. Е, май не е така. Ако не беше Украйна, ся Европа щеше да плаче (Германия най-вече)

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    Дори макароните и почти всичко вече е от растителна продукция. и бирата дори.
    И бирата ли? Верно?
    Ужас. Спирам да пия .

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    Изключително добре знам, че продукцията ни се изнася в непреработено състояние към пристанището и към Сирия, да кажем, но парите отиват за арендатора само. Иначе хляба щеше да 20 стотинки брат. Но, това не изключва факта, че дори в този случай, северна България щеше да изхранва родопчани .
    а относно шистовия газ?
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Град
    Niggaland
    Спорът беше , че било тъпо Русия да забрани изнасянето на зърно. Е, май не е така. Ако не беше Украйна, ся Европа щеше да плаче (Германия най-вече)
    Ама за каква Европа говориш не ми е ясно, Русия според данните им изнасят най-много Иран, Египет и Турция. Ти знаеш ли изобщо защо я правят тая забрана? Земята била обща, че тогава дай си къщата на няколко бездомника, по тая логика. В хляба няма нищо хранително освен едни бързи въглехидрати, че да е полезен.
    n00bs

за мен е рискован начин, тъй като е нов

Ама за каква Европа говориш не ми е ясно, Русия според данните им изнасят най-много Иран, Египет и Турция. Ти знаеш ли изобщо защо я правят тая забрана? Земята била обща, че тогава дай си къщата на няколко бездомника, по тая логика. В хляба няма нищо хранително освен едни бързи въглехидрати, че да е полезен.
    въпроса не съм го изучавал конкретно, но да се изсмееш на явно обсъдено от специалисти и лидери на Русия решение, без дори да знаеш подробности е меко казано олигофренско.
    както казах не става въпрос само за хляба

Град
    Niggaland
    Спират го за да не гладуват те самите, рублата пада, от това печелят износителите и всеки би предпочел да си изнесе продукцията, вместо да я продаде на вътрешния пазар, а ако всеки я изнесе, за тях не остава пшеница. Преди бяха сложили данък за да ограничават износа, а сега направо искат да го спрат.
    Смея се, защото сами се докараха до това положение.
    n00bs

Мега фен
    Пак е по-адекватна реакцията им от в случая от спирането на вноса от ЕС.

и ние сме се издокарали, и ние сме за такива органичения. разликата е, че ние имаме управители, целящи нашето изчезване.

Мега фен
    и ние сме се издокарали, и ние сме за такива органичения. разликата е, че ние имаме управители, целящи нашето изчезване.
    А ако ми обясниш сега руското ембарго на стоки от ес какво целеше?

Град
    Niggaland
    Значи имаме 2 пъти повече производство отколкото ползваме и искаш да не изнасяме?! Ти сериозно имаш проблеми, потърси помощ!
    n00bs

Мега фен

Значи имаме 2 пъти повече производство отколкото ползваме и искаш да не изнасяме?! Ти сериозно имаш проблеми, потърси помощ!
    да, за да се намали цените на хляба, тъй ако им бъде забранено да изнасят много в чужбина по пазарните цени, те ще бъдат принудени да продават на нас хляба на прилежни цени. :О

Мега фен
    да, за да се намали цените на хляба, тъй ако им бъде забранено да изнасят много в чужбина по пазарните цени, те ще бъдат принудени да продават на нас хляба на прилежни цени. :О
    И ще фалират.

Цитирай Първоначално написано от Aeternal Виж мнението
    И ще фалират.
    ше карат трактори булгар :0

Град
    Niggaland
    Да точно така става, продават на безценица, тъй като има още 2млн. тона, които трябва да се купят, които не успеят да продадат - фалират. От там се увеличава и безработицата, а всички с кредити увеличават и нивото на лошите кредити в страната. Хляба пада с някакви стотинки тъй като потреблението му не е безкрайно, а цената му за производство не е 100% брашно. Освен това има незасята земя следващите няколко години, докато се намери кой да я вземе под аренда, от което пък и губят арендаторите, тъй като трябват мощности за тая земя, както и пазар за продукцията, евентуално след няколко години започваме да произвеждаме колкото имаме нужда, дори по-малко, защото останалите ще са намалили производството, тъй като вече не е икономически изгодно да се гледа пшеница, спрямо други продукции като царевица и слънчоглед. И така стигаме до внос на пшеница, а цената на хляба започва да расте.

Икономиката на кораба, най-добрата икономика!
    n00bs

Град
    Niggaland
    Да добавя, от това цялото фелацио остават само големите производители, всички малки изчезват и спокойно могат да си договорят цената.
    n00bs

Град
    Niggaland
    И да затапя, така като гледам, точно ЕС ще гладуват, че Русия спирала да изнася жито, вече виждам гладуващи Германци:

" САЩ за следващия сезон ще запази своето лидерство в световния рейтинг на износителите на пшеница. В сравнение с предишната оценка обемът на експорта остава без промени - 30 млн. тона.
    . За Евросъюза перспективите са малко по-добри - ще изнесе 24 млн т пшеница, което е с 1 млнл тона повече от предишната прогноза.
    . Канада заема трето място в рейтинга с прогнозни показатели от 21,5 млн. тона, което е с 1 млн. тона повече от предишната оценка.
    . Австралия запазва своята експортна прогноза - 19 млн. тона пшеница.
    . Русия загуби 1 млн. тона прогнозен износ на жито и сега нейните показатерли са 16 млн. тона."
    n00bs

Град
    Niggaland
    И по християнски - амин!
    n00bs

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си