- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Подкрепа за Русия
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
което фалира преди да дойде 'демокрацията' -- която климатика вини за въпросния фалит
иронично, нали ?
//фалира е образно казано. Имам предвид, че от износител се превръщаме във вносител. Поне така съм чел. Сигурно някой от вас е по-навтъре.
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Кое да ти отговоря? Че през комунизма сме произвеждали свръх продукция и сме изнасяли качествено вино ли? Че научните институти всеки ден са създавали нови породи и сортове? Я си отвори учебника по география за 9-ти клас и чети какво става с родното производство, след като твоите хора идват. Фалирала била системата , трънци, просто сме давали много повече за военното дело отколкото за всекидневните ни нужди и идеологически не сме успели. .![]()
http://georgihadjiyski.blog.bg/techn...gariia.1115431
За съжаление конкретна информация (разбирай документи или поне таблици със солидно количество информация) не мога да намеря. Единствено статии. Но поне тези статии работят с факти, а не фрази от типа на 'Б-я беше еди-какво-си'. Имам и познати, минали през УНСС - някои от лекторите им са хора, 'отговорни' за прехода в страната - и те твърдят, че нещата по думи на въпросните са били зле още преди '89 (смис. т'ва е ясно на всички, но да си го повторим за всеки случай).През периода 1939 – 1990 г. продукцията на селското стопанство е нараснала едва 2,7 пъти (в т. ч. 2,3 пъти в растениевъдството и 3,25 пъти в животновъдството), но това нарастване се получава главно от нарастване на цените на селскостопанските произведения, а не от увеличаване на продукцията. По редица производства (мляко, месо, вълна), падащи се на човек от населението, страната ни е по-зле от 1939 г.
ей помня още селския хляб на село, който вече го няма ..
Направо ми е чудно кое човече и защо пуска тези лъжи.
Чел съм в не един агрономически учебник (нов) история на земеделието и животновъдството, доцентите ни също са обяснявали каква трагедия е днес (буквално нямаме животновъдство) Само в светвно известните ни конезаводи са тичали стотици до хиляди коне, а днес десетки. Абе въобще не знам от къде си набавяш информацията, но много грешиш.
айде сега като прочетеш статията ела и ми кажи, че на климатика (или нему подобни) думите имат каквато и да било тежест.
Изнасяли сме били това, изнасяли сме онова, ама като някой като се появи, на който това му е работата, и каже, че всъщност сме внасяли, и какво правим ? На климатика с шизофреничните наклонности ли да взимам думите насериозно или на хора, които с това се занимават ?
И тоя дълг, 'дето го изплащахме ей до оня ден, кой е отговорен за него като сме били цъфнали и вързали ?
Аз направо не проумявам как може да има хора, които убедено да твърдят, че е било прекрасно тогава, пък аз в съседния блок да имам висш държавник от онова време който да ми обяснява как са профуквали държавни пари на командировки в Сърбия.
Вие съседи нямате ли ? Всеки на по 50+ години ще ви каже по колко е чакал да си купи таратайка ; или печка ; или хладилник ; или радио.
???Страната още от 1984 г. бе принудена да внася големи количества пшеница. Пристъпи се и към перманентен внос на традиционни за България селскостопански произведения като: пшеница, царевица, слънчоглед, фасул, чесън, картофи, соя и др. Силно намаля износът на плодове и зеленчуци, на грозде за прясна консумация. За внос на селскостопански изделия страната е изразходвала над 800 млн. долара. В резултат на тази неправилна икономическа политика през периода 1944 – 1989 г. броят на заетите в селското стопанство намаля на 17% от активното население (750 хиляди души), а този много важен селскостопански отрасъл осигурява през 1990 г. едва 11% от националния доход.
Тиквити дори са ги мързил да ги обират от полето и са хранили прасетата с тях. ;0
има линкове отдолу с източниците - ако искаш ги прочети. Мен не ми е в компетенциите и не бих отделил толкова време.
Все пак ми е интересно за тия 'не един учебник' - кои са тези учебници, където го пише това. И отделно - какво точно пише. 'Щото едно е да имаш ферма с 1000 коне, друго е тази ферма на да е на печалба.
ама климатик виж сега, те и гърците се ширеха с 2к+ евра заплати и по 3 месеца отпуска, ама я ги виж докъде го докараха
имали били самолети. Еми и твоите родители сега живеят със смешни пари 'щото едно време са имали самолети фермерите и са си хранили прасетата с необраните тикви.
Ти буквално не се усещаш, че това, дето се хвалиш с него, е просто безумие.
к'ва демокрация, к'ви 5 лева ? Луканов, Костов, царят, Станишко и Боко тиквата - т'ва ли наричаш демокрация ? Айде по-сериозно.
Иначе ето ако ти се гледа : https://www.youtube.com/watch?v=6Ncv2j8YxFk
"Доста тесноглед филм. Много пропаганда в полза на пазарната/капиталистическата икономика. Жалко.. няма да се намери някой безпристрастен да направи филм като потърси и неофициалната версия."
Страшни коментари, неофициалната версия. :Д