- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Подкрепа за Русия
...... Устойчиво? Всичко е петрол... какво е такова устойчиво, щом до сега нищо не е наравено? Нали за икономическо развитие ни трябват ресурси и модернизирано прозиводство, такова каквото е на Запад. Нищо не се е прави по план. Не можем да им стигнем качеството и продукитите, за това изгаряме. Край..
Украйна също беше цивилизована, повече от нас.
Тя и Римската империя е била цивилизована...
Миналата година като ескалира положеието видя какво стана? След някоя друга година не си и го представяй.
Аз също не знам. Със сигурност ще продължим още достатъчно време да си блъскаме главите.
Имам лошо предчувствие за новите избори. Ако Герб спечели и продължи по същия начин. - то тогава съм сигурен, че хората ще излязат на улицата агейн ..
Най-вероятно ще се наредят БСП, ДПС и Барекофф./ абв/ или Кунева..
Не вижам никакъв цивилизован начин.. чесно,. изчадията няма да допуснат нито кунева, нито някой друг, ще подменят бюлетините, ако трябва, после ще организират бедните селяни и цигани в контра протест както вече правиха![]()
![]()
Истината е, че нищо няма да се промени, защото просто сме си такива... Гледаме да си уредим децата и близките и не ни е еня за "общото". И извънземните да дойдат да ни управляват, пак ще намерим 1000 начина да кръшнем и да заобиколим правилата.
Приказката, че всеки народ заслужава управниците си, е напълно вярна. Ето ти и "арабската пролет"... След всичкото клане, пак са на същото дередже, а страните, които преди са си били добре и сега са така...
Стига с тая утопия ЕС, създаден е изкуствено и има за цел да контролира.
Повечето страни в него са с акъла на Щатите, които уж са развити, но населението им се ражда с кредит и умира завещавайки кредити на наследниците си. Руснаците може да живеят по-зле от американците, но поне икономиката им е реална, не е като при американците, които могат да си загубят държавата, ако Китай реши, че им я иска.
Като цяло нищо неочаквано, макар че според мен ГЕРБ и БСП ще са с разменени места (не че ще има такова значение), но кои са тия 100к, които ще гласуват за АБВ и Триперо?!
n00bs
Американската жестокост към "малоценните индивиди"
"От 1907 до 1981 година Америка принудително е стерилизирала над 60 000 свои граждани, защото били малоценни индивиди, които са недостойни да се размножават. Твърди се, че тази програма е послужила за пример на нацистите."
http://www.dw.de/%D0%B0%D0%BC%D0%B5%...%B8/a-15648505
ПП: и тия аболигени в същото време са тръгнали да учат света на толерантност.
Как реши, че съм клоня към Америка? Света не е Русия и САЩ.
n00bs
ми веднага почна да ми се подиграваш за грешката и беше готов да ме обявиш за непълноценен и да ме изолираш от обществото като негоден за живот, за да могат умните и красивите да живеят без да ги притесняват такива непълноценни говедца като мен от които нямат печалба и кинти.............. за това.
ПП: Извинявай тогава.
Последно редактирано от defender : 05-22-2014 на 11:51
Мафия в Германия?
Тя е навсякъде - в строителството, в банковото дело, в хазарта. В Германия почти няма сфера, в която мафията да не е активна. Германците обаче не вземат проблема насериозно и все още твърдят, че в страната им мафия няма.
http://www.dw.de/%D0%BC%D0%B0%D1%84%...%8F/a-17558160
Калифорния - магнит за престъпници
Калифорния е станала център на гигантска престъпност. Бандите често са по-добре въоръжени от местните власти. Особено край границата с Мексико процъфтяват търговията с оръжия и наркотици, прането на пари и контрабандата.
http://www.dw.de/%D0%BA%D0%B0%D0%BB%...%B8/a-17651056
ПП: прекрасните "развити" държави
Последно редактирано от defender : 05-22-2014 на 12:02
Не се сещам за демократична държава, където да не съществува престъпност и криминални структури.
Welcome to the Jungle...
написах една единствена дума, "гузен негонен бяга" стана работата
а мафията в Германия, според тая статия е от Италия, а самата дума "мафия" е много размита като понятие
и в любимата ти Русия има мафия, има я и в Китай, има я на още много места, но не навсякъде мафията действа както е действала през 60-80-те години
n00bs
Последно редактирано от defender : 05-22-2014 на 12:27
познати и близки са ми разказвали, а и аз сам мога да си направя преценка има достатъчно информация.
Не може там където частни корпорации са поставени над държавата да има щастие за обикновения човек, защото точно държавата е органът, който трябва да пази обикновените хора от алчните и жестоки частни корпорации ........... просто логика.
Ако беззащитен човек попадне между вълци (частни фирми) в гората (световния пазар), ако няма някои дресьор (държавен регулатор) да те предпази или опитоми вълците, те ще те разкъсат.
В момента за жалост държавата е просто инструмент на корпорациите.
Последно редактирано от defender : 05-22-2014 на 12:48
Скандинавски модел
"Държавата на всеобщото благоденствие или държавата на всеобщото благосъстояние или благополучие, наричана още Скандинавски или Шведски модел, е теория и практика за икономическо устройство на държавата, послужила като социален (полезен) модел, съграден на базата на социалната държава на Ото фон Бисмарк.
В държавата на всеобщото благоденствие водещи в икономическо и индустриално отношение са корпорациите - в случая големи обединения от търговски компании. Високо развитото социално общество при този модел е лишено от пороците на капитализма поради водещата роля на държавата - планираща и регулираща при запазване на частната собственост"
Същото и аз казвам, когато всички залупеняци тук пишат, колко зле било преди 89-та, но явно така ви изнася, защо ви е да гледате и себе си.
Дай ти, например тая глупост за свободното пътуване, поне да докажеш, че си нямаш елементарна представа от законите и че без да сме в ЕС пак сме свободни да пътуваме.
това имах предвид, а не точно тебе, (казах го в преносен смисъл, а ти веднага си го лепна за личен етикет):
Допуснеш ли грешка, няма пари
"За един час трябва да пришия 120 яки. Контрольорите ме ругаят дори да допусна и най-малката грешка. А ако закъснея с една минута, ми отнемат надницата за деня."
http://www.dw.de/%D0%BD%D0%B0-%D0%BD...1%82/a-6255146
аха, в крайна сметка да си дойдем на думата.............. абе ти мене уважаваш ли ме уе?![]()
Последно редактирано от defender : 05-22-2014 на 15:12
Като е било много хубаво, я ми кажи ти, защо със идването на комунизма започва отрицателния прираст на нацията. Защо във време на "небивал прогрес и материална задоволеност" българите не искат да имат деца?
Още в средата на 60-те години започват да се взимат мерки срещу нежеланието на хората да имат деца.