.
Затворена тема
Страница 18 от 157 ПървиПърви ... 81415161718192021222868118 ... ПоследнаПърви
Резултати от 426 до 450 от общо 3909
    Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Всъщност много развити държави имат близък до нулев прираст или отрицателен.

n00bs

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Ахахахахах... А сега, като е толкова хубаво, защо има демографски срив, не просто отрицателен прираст? Мангалите не ги броя.
    И тогава не са ги броили.
    Кой е казал, че сега е хубаво?
    За мен нищо не се е променило, едни и същи хора са били и тогава и сега. Всички сегашни български политици ги свързва едно нещо - тръгнали са от партията майка. Отвори биографията на кой да е голям бг политик и ще видиш, че е в един период от живота си е бил в БПК.
    Това, че е станало едно жалко превратче, в което малките живковистчета свалиха Големия Сатрап от власт, не променя съществено политическата картина, единствено ни отърваха от идеологическите глупости, което все пак си е постижение, понеже са обидни за всеки поне малко интелигентен човек.

Казано метафорично: Нов бардак със стари курви, а вие въздишате по сградата на стария.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от yakuza_ Виж мнението

Обаче забележи къде е отрицателен :Д, почти всички бивши соц републики са на минус :Д
    Всъщност само те и южна африка, Гренландия никой не я брои за нищо :Д
    Последно редактирано от Aeternal : 05-22-2014 на 16:04

Цитирай Първоначално написано от DarkTemplar Виж мнението
    Не всявай смут в съзнанията на хората, които са свикнали да разсъждават в черно и бяло.
    Кое е цветното? Ние ли? За жалост светът се разделя точно да две велики сили. Ние сме по средата сега и за това сме на това дередже. Трябва да имаме един национални идеали и каузи, но за съжаление едните са обърнати на Запад, другите на Юг, трети на Изток. Ако си мисли някои, че държава малка като нас може да използва всички полюси за своя възход.. няма такава шмехория . Всички развити общества са обединени около една или две най-много каузи.

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    познати и близки са ми разказвали, а и аз сам мога да си направя преценка има достатъчно информация.

Не може там където частни корпорации са поставени над държавата да има щастие за обикновения човек, защото точно държавата е органът, който трябва да пази обикновените хора от алчните и жестоки частни корпорации ........... просто логика.

Ако беззащитен човек попадне между вълци (частни фирми) в гората (световния пазар), ако няма някои дресьор (държавен регулатор) да те предпази или опитоми вълците, те ще те разкъсат.

В момента за жалост държавата е просто инструмент на корпорациите.
    Абсолютната истина, браво!

Цитирай Първоначално написано от yakuza_ Виж мнението

Американските семейства правят по 5 деца обичайно. Те нямат проблем с топенето и демографския срив, защото се огромна страна. Но малките биват изселвани и заличавани. Дори в Германия всеки втори завършил медицина - заминава за чужбина, за да търски по-добри условия. Факт.

Мега фен Аватара на DarkTemplar
    Цитирай Първоначално написано от papugai Виж мнението
    Дай ти, например тая глупост за свободното пътуване, поне да докажеш, че си нямаш елементарна представа от законите и че без да сме в ЕС пак сме свободни да пътуваме.
    Точно аз си нямам никаква представа от законите дам. Добре, че си ти, компютърния гений и специалист по всичко, да ми отвориш очите.

Когато си европейски гражданин (т.е. гражданин на държава-членка съюза) в целия ЕС се пътува само с лична карта, може да използваш здравни и социални услуги, да гласуваш на местни и европейски избори, независимо дали си роден в България, а живееш (или просто в момента си там по работа или на екскурзия) в която и да е друга държава от съюза. Можеш свободно да кандидатстваш за работа, да създаваш фирми, да транспортираш стоки и капитали в рамките на Съюза, без да си ограничен по никакъв начин (има общ вътрешен пазар на стоки, услуги, капитали и работници, където няма мита и каквито и да е тарифни или нетарифни ограничения).

Вероятно не помниш или не ти е удобно да си спомниш, но аз се сещам за ограничения достъп на наши сънародници до определени европейски държави (визовия режим) през 90-те и преди това. Помня драмите при уреждане и започване на обучение (висше образование), намиране на работа и установяване на българи в Централна и Западна Европа. Помня и фиктивните бракове, които се налагаше да сключат някои от тях, само и само да получат заветното гражданство на съответната държава, както и разрешително за работа. Откак сме държава-член всичко това постепенно отпадна (от началото на тази година паднаха и последните ограничения за трудовия пазар в определени държави). Та викаш всички тези ограничения, които вече ги няма, са пълни глупости? Ти излизал ли си въобще от пределите на държавата ни за по-дълъг период от време?

Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    Кое е цветното? Ние ли? За жалост светът се разделя точно да две велики сили. Ние сме по средата сега и за това сме на това дередже. Трябва да имаме един национални идеали и каузи, но за съжаление едните са обърнати на Запад, другите на Юг, трети на Изток. Ако си мисли някои, че държава малка като нас може да използва всички полюси за своя възход.. няма такава шмехория . Всички развити общества са обединени около една или две най-много каузи.
    Ще ти го обясня с едно изречение: Не всичко руско е хубаво, както и не всичко американско е лошо/порочно.

Чуждопоклонничеството е основна особеност в манталитета на българина. Затова и все се кланяме на чужди господари и действаме според техните интереси, а не според собствените ни.
    Welcome to the Jungle...

Сътрудничеството не е чуждопоклонничество.
    И по-добре да има по-голям контрол на границите, от колкото да липсват последните.
    Великобритания, Германия, Чехия - всички са втрищнали от свободно придвижващите се цигани. Най-големи беди им носят те.
    На скоро в една скандинавска държава даваха как преминал човек без открита самоличност. Идеално за терористите и бегълците.

От тази гледна точка Русия е много по-добре. Там дори минавш през изторически тест. Хората знаят кои да приемат в държавата си. А не всякаква измет, каквато ние каним.

Сътрудничеството не е чуждопоклонничество.
    И по-добре да има по-голям контрол на границите, от колкото да липсват последните.
    Великобритания, Германия, Чехия - всички са втрищнали от свободно придвижващите се цигани. Най-големи беди им носят те.
    На скоро в една скандинавска държава даваха как преминал човек без открита самоличност. Идеално за терористите и бегълците.

От тази гледна точка Русия е много по-добре. Там дори минавш през изторически тест. Хората знаят кои да приемат в държавата си. А не всякаква измет, каквато ние каним.
    Аха, значи само циганите се придвижват свободно в рамките на ЕС. Нормалните хора, които отиват да работят, или учат, или просто са на екскурзия, не ги броим.

Има си сектор Правосъдие и вътрешни работи, в който има обща политика на държавите-членки, има си и Европол и Интерпол, обаче защо да ги броим?

Специално Германия е мултиетническа държава, най-силната икономика в Европа и една от най-силните в света, та не съм забелязал да има чак такива проблеми, а нашите цигани са й буквално последната грижа.

Ако смяташ битовата престъпност за национален/общоевропейски проблем, значи имаш доста объркани представи за нещата в ЕС.

Интересно, щом в Русия е толкова хубаво и няма никаква измет, защо повечето европейци искат да живеят в Западна Европа и САЩ? Защо дори властимащите през 1989 г., така яростните критици на капиталистическия строй и "упадъчното буржоазно западно общество", масово са пращали децата си да учат и живеят на Запад, вместо на Изток?
    Последно редактирано от DarkTemplar : 05-22-2014 на 18:34
    Welcome to the Jungle...

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Точно аз си нямам никаква представа от законите дам. Добре, че си ти, компютърния гений и специалист по всичко, да ми отвориш очите.

Когато си европейски гражданин (т.е. гражданин на държава-членка съюза) в целия ЕС се пътува само с лична карта, може да използваш здравни и социални услуги, да гласуваш на местни и европейски избори, независимо дали си роден в България, а живееш (или просто в момента си там по работа или на екскурзия) в която и да е друга държава от съюза. Можеш свободно да кандидатстваш за работа, да създаваш фирми, да транспортираш стоки и капитали в рамките на Съюза, без да си ограничен по никакъв начин (има общ вътрешен пазар на стоки, услуги, капитали и работници, където няма мита и каквито и да е тарифни или нетарифни ограничения).

Вероятно не помниш или не ти е удобно да си спомниш, но аз се сещам за ограничения достъп на наши сънародници до определени европейски държави (визовия режим) през 90-те и преди това. Помня драмите при уреждане и започване на обучение (висше образование), намиране на работа и установяване на българи в Централна и Западна Европа. Помня и фиктивните бракове, които се налагаше да сключат някои от тях, само и само да получат заветното гражданство на съответната държава, както и разрешително за работа. Откак сме държава-член всичко това постепенно отпадна (от началото на тази година паднаха и последните ограничения за трудовия пазар в определени държави). Та викаш всички тези ограничения, които вече ги няма, са пълни глупости? Ти излизал ли си въобще от пределите на държавата ни за по-дълъг период от време?
    Ебати тъпото човече си. Фиктивни бракове има във всяка една държава, не знам какво помниш, защото такива бяха голяма рядкост тук, визите не са проблем, ако си решил да пътуваш.
    Значението на думата ' утопия ' знаеш ли го ?
    Ти освен да помниш неща, които ги е нямало, да кажеш нещо друго, което да е било реално ?
    Понеже те харесвам, ти подарявам Луната, защото е лесно да даваш неща, когато другия няма как да се възползва от тях.

Нямало ги е дам, измислих си ги, както и хората, които са ги преживели.

Много добре знам значението на думата утопия. Комунизмът е точно такава.

Написах ти достатъчно конкретни неща, ти пак четеш каквото ти отърва. Мисля да спрем дискусията дотук, със слабоумни и интернет тролове не се занимавам.
    Welcome to the Jungle...

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4097541

Циганите са основното, от което се оплакват много държави. Секторите и правосъдието се доказа, че нито могат да спрат нарастващите се имигранти, нито терористи.
    Не случайно дадох примера с изпита за Русия. Тоест, там се държи на качеството, а не безконтролираното движение на всякакви хора. Обикновенния човек може, където си иска да ходи, никой не го е спирал. Дори преди 89 години е можело да обикаляш целия СССР. Трудно е било единствено в Западните държави, което напълно нормално за тогаващните времена и не знам за какво ми ги вкарваш тези пример. Въпреки това не е било невъзмножно. Имало е обаче много бариери.
    Днес пък сме обратното.
    Всеки търси хубавото и за това се изсели цялата нация.
    Хората предпочитат да ходят на места, богати и свободни места. А Русия днес е раздрубена и икономически срината. Тепърва се възтановява. От 89 на сам я тресат огромни кризи. Всички я свързват с комузъм, макар че тя не е това, което е била едно време. Днес амбициите на Путин искат да възтановят, да възтановят в ново измерени и нови правила възходът на някогашните времена. Твъдро каза, че на Земята няма място за хубав всеобщ живот на всички народи в нашета американска система на капитала. И е прав.
    Защо са си карали децата след 89? Ами защото както виждаш сме на този етап, че един човешки живот средно ще премине във възхода на Амерка и нейното богатство. След още 1 живот ще си пращат децата някъде другаде.
    И не всички бягат на Запад. Има още толкова много заминали за Иран, Дубай, Либия. Катар и дестки ,,диктаторски'' държави от изтока .

ако всички живееха по американски - ще са ни необходими 5 планети. .. научно доказано

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    амин български език и словоред
    n00bs

Нямало ги е дам, измислих си ги, както и хората, които са ги преживели.

Много добре знам значението на думата утопия. Комунизмът е точно такава.

Написах ти достатъчно конкретни неща, ти пак четеш каквото ти отърва. Мисля да спрем дискусията дотук, със слабоумни и интернет тролове не се занимавам.
    Кой ги е преживял тия неща, ти ли ?
    Спри да пишеш от първо лице, и аз съм чел за отвлечени от извънземни, но не съм достатъчно залупен, за да пиша, че са реални неща.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4097541

Циганите са основното, от което се оплакват много държави. Секторите и правосъдието се доказа, че нито могат да спрат нарастващите се имигранти, нито терористи.
    Да, ЕС не е социален съюз, а икономически и политически такъв и националните държави в него могат да определят самостоятелно социалната, данъчната и много други политики. Никой не е длъжен да приема некачествен човекоматериал, който да точи социалната им система и да паразитира върху държавата и данъкоплатците й.

Тероризмът е много преекспониран проблем и точно ЕС няма чак такива грижи с него. Повечето от сепаратистките движения се разбраха с националните държави, на чиято територия действаха, а атентати от терористи-камикадзе от арабски произход в границите на ЕС се случват рядко.

Освен негативи, имиграцията в ЕС има и своя положителен принос - тя носи допълнителна работна ръка, има демографски позитиви. Държави като Великобритания и Германия са мултиетнически и недоволстват не толкова от средностатистическите работещи имигранти, колкото от дошлите да мързелуват и източват социалната им система такива. Разликата между двете групи е огромна.

Повечето българи в Германия обаче са висококвалифицирани и броят на безработните е много по-нисък от средния в страната, съобщи вчера “Дойче веле”.
    Това имах предвид и аз.
    Welcome to the Jungle...

Кой ги е преживял тия неща, ти ли ?
    Спри да пишеш от първо лице, и аз съм чел за отвлечени от извънземни, но не съм достатъчно залупен, за да пиша, че са реални неща.
    Преживели са ги мои приятели и познати, хора, чието мнение ценя и на които вярвам.

А ти освен да хейтиш, вземи се научи да се аргументираш, защото от известно време си в ролята на категоричния глупак, който не е запознат с това, което отрича, но пък е убеден в отрицанието си, хранейки самочувствие от собствената си интелектуална ограниченост.

Аз ти дадох конкретни примери, а ти едни голи нападки и тролски приказки.
    Welcome to the Jungle...

Преживели са ги мои приятели и познати, хора, чието мнение ценя и на които вярвам.
    В кой писателски клуб се запознахте ?
    На теб са ти казвали, а аз съм живял по това време, смятай кой е по-добре запознат.

, колкото от дошлите да мързелуват и източват социалната им система такива. Разликата между двете групи е огромна.
    мисля, че статията беше точно за тази част, манагли, които им използват надбавките
    И не ми пука за приноса от нашата работна ръка, която им робува на западните държави, че им прави положитеен принос. Интересувам се от източните държави като нас, където германци като 2 и 3та класа не идват да работят за икономиката ни.
    И от друга страна пък българите изработили пари там - ги изпращат на родителите си у нас, така че не знам колко много печелят. Изнасят им парите, за това също най-много ни мразят. И ни оприличават на цигани вече пропагандно по медиите.
    Не ни искат вече в цяля Европа и водят враждебна политика.
    Така че това свободно предвижване в ЕС е простотия .. направено е само и единствено в полза на богатите западни фирми, да ракупуват българските земи и всичко е в тяхни интереси

никой германец няма да дойде да работи като втора класа за нас. само ние им сме от положителна полза

В кой писателски клуб се запознахте ?
    На теб са ти казвали, а аз съм живял по това време, смятай кой е по-добре запознат.
    И къде в Западна Европа си живял? За колко време? И как ще го докажеш?

Имам достатъчно ясни спомени от 90-те, та нямам проблеми да се нарека запознат.
    Welcome to the Jungle...

И къде в Западна Европа си живял? За колко време? И как ще го докажеш?

Имам достатъчно ясни спомени от 90-те, та нямам проблеми да се нарека запознат.
    Каква Западна Европа, ние говорим за България .
    А къде и колко съм живял са лични неща, точно тук не смятам да ги споделям.

никой германец няма да дойде да работи като втора класа за нас. само ние им сме от положителна полза
    Нормално, никой не би отишъл да работи в икономически слаба държава, с неясни политически и икономически приоритети, където масово се укриват данъци, плащат се минимални осигуровки и повечето сделки се сключват "под масата".

Забравих да спомена и прогнилата от копрупция и клиентелизъм съдебна система, която обслужва олигархически интереси.
    Welcome to the Jungle...

Нормално, никой не би отишъл да работи в икономически слаба държава, с неясни политически и икономически приоритети, където масово се укриват данъци, плащат се минимални осигуровки и повечето сделки се сключват "под масата".

Забравих да спомена и прогнилата от копрупция и клиентелизъм съдебна система, която обслужва олигархически интереси.
    Нормално, в никоя държава от гърция до фунландия .
    Тоест, ние, източните слабо развити и бедни държави, НЯМАМЕ ПОЛЗА ОТ ЕС в това отношение!
    хайде лека вече

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си