- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Подкрепа за Русия
Говорим за Европейския съюз, не за България, която е само една от членките му и то от сравнително скоро (7 г.). Всичко, което ти написах се отнася за живота в рамките на съюза и то най-вече в развитите държави от Централна и Западна Европа. Ако не си го схванал, значи трябва да се върнеш в началното училище и да усвоиш четенето с разбиране.
Welcome to the Jungle...
Аз и не твърдя, че имаме полза в това отношение. Имаме полза в други такива, най-вече от регулативно естество.
И не слагай всички източноевропейски държави-членки на ЕС под един знаменател. Гражданите в Хърватска, Словения, Словакия и бившите соц републики от Централна Европа живеят в пъти по-добре от българските.
Welcome to the Jungle...
Ще се върна в училище, ако обещаеш да кандидатстваш за пенсия за инвалидност, ти си бавноразвиващ се на 100%
Малоумник, последните ти 20 поста се отнасят колко зле било в България преди 89-та, как не можело да се пътува, как нямало свобода и всякви такива свободни съчинения.
Това за пътуването те разбирам, влизането ни в ЕС позволи на най-нискообрзованите да получат шанс да видят свят, сигурно това е причината ти и познатите ти толкова да се радвате.
Честно, ти си прост като пробита гуменка. Чети внимателно: Никъде не съм твърдял, че в България не можело да се пътува преди 89-та, твърдях, че е имало ограничения за българите, желаещи да пътуват, работят и живеят в рамките на ЕС. И тези ограничения са продължили до времето, когато сме станали официална държава-членка на съюза.
Посочи ми изречението, където пиша, че е било забранено да се пътува в България.
Welcome to the Jungle...
Разясни ми за регулативното естество, не разбрах?
Хърватска, Словения, Словакия, Чехия са си живели добре и преди ЕС.
Гърция, Румъния, Молдова, Украйна, Беларус, Латвия, Литва, (Естония) Финладия + голяма част от Балканите... нямат никаква поза. За това и голяма част не са се включили в ЕС по обясними причини. Въпреки това полза натискът върху тях е почти същия.
Пример - Бонбандировките над Югославия. Косово.
Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 05-22-2014 на 20:04
така като гледам, дори не знаеш кои са членките на ЕС и кои не
n00bs
Под регулативно естество визирах политиката за защита на конкуренцията, контролът върху публичните разходи (ненадвишаването на определен бюджетен дефицит), контролът върху средствата от еврофондовете, политиката за защита на потребителите и др. Всички тези неща навлязоха покрай членството ни в ЕС и контролът определено се затегна.
Не знам колко добре са живели Хърватска и Словения, като част от бивша Югославия, където сърбите определяха правилата и имаха най-голяма власт. Сигурно и Милошевич се отнесе хуманно и загрижено спрямо хърватите и босненците през 90-те?
Финландия, Гърция и Румъния са членки на ЕС, Балтийското трио (Литва, Латвия и Естония) също. Страните от Западните Балкани (Сърбия, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Македония) са в процес на кандидатстване за членство и преговори с ЕС.
Единствено трите бивши съветски републики Молдова, Украйна и Беларус не са започнали кампания за ЕС, защото до скоро бяха (или все още са) ръководени от руски пионки. Беларус вече 20 г. са управлявани от такъв, името му е Александър Лукашенко.
Веригата супермаркети "Т-Маркет", която има 42 магазина в България и вече няколко години прави бизнес тук, е част от литовската "Максима Груп". Инвестираха у нас след като станахме член на ЕС. И въобще нямат никаква полза, нищо че държат 10-тина процента пазарен дял и печалбите им са сериозни.
Бомбардировките над бивша Югославия нямаха нищо общо с ЕС, това си беше кампания на НАТО под "вещото ръководство" на американците.
Последно редактирано от DarkTemplar : 05-22-2014 на 20:39
Welcome to the Jungle...
....Чечня---Крим---Европа <--- Поразгледайте тази схема.
от.....................до
*GET TO KNOW*
THE UNKNOWN
SHPAIdURmeN като порасна как да стана готин като тебе е.
НАТО и ЕС винаги са били заедно. Като ЕС не направи нещо - НАТО го прави или завършва.
Всички страни, които изброихме по горе притърпяват срив причинен от Западната конкуренция и работоспособност.
Абсолючтно същото е като Чехословакия и СССР...... Няма да се оправим така ако продължава никога. Сам го знаеш.
Идеята на ЕС е да не се допусне руско влияние никъде и да продължи мизерната утопия..
Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 05-22-2014 на 21:04
Идат
ПП: Лека нощ![]()
Последно редактирано от defender : 05-22-2014 на 21:30
Покажи ми твой пост, в който си дал точна година. Понеже си толкова запознат, сложи България преди 89-та, България след 89-та, България преди влизането в ЕС, България след влизането в ЕС, Европа преди 89-та, Европа след 89-та и не знам още колко си дати на едно място, сега всички са задължени да ти разбират малоумните коментари.
Казах ти го достатъчно ясно - само неуките тъпаци се раздват, че вече няма ограничения, защото тия ограничения пресяваха и само достатъчно умните знаеха как да ги заобиколят.
Като отидеш в Европа какво, ще учиш повече, ще работиш повече, ще си по-задоволен ли, децата ти няма да са пълни, а половин идиоти ли ?
С нета вече никой и никъде не може да ти сложи ограничения, явно висенето по бг форуми те е направило толкова заспал и изостанал.
А е ясно, защо ти що ревеш по сриналия се строй - царството на посредствеността.
Щото и тогава е имало начин за преуспяване и той дори не е искал усилия или лични качества => партийна кариера. Царството на глупаците => като видиш, че не ставаш за нищо и не те бива за нищо ставаш партиец и вече не работиш а служиш. Тънка разлика, но много съществена.
Ти си жив пример за комунистическата посредственост, наследил си разбиранията си за света от родителите си.
Абе мърльо, ти ли ще ми обясняваш какъв съм? Толкова си ограничен, че не можеш да вържеш 2 смислени приказки и да разбереш коментари, които са супер точно и ясно формулирани. Абсолютна виртуална мижитурка си и си толкова обременен от левичарските си глупости, че чак си забравил какво да е мислиш.
Ограниченията са за глупаци като теб, които имат нужда цял живот някой да ги наставлява, защото им липсва мозъчен капацитет и сами не знаят накъде да поемат.
Няма нужда да ми отговаряш, дразнещ трол-олигофрен.
Welcome to the Jungle...
Това са абсолютни измислици. ЕС е икономическа и политическа организация, НАТО е военна такава. Двете организации имат напълно различни приоритети и предмет на дейност. Единственото, което ги свързва, е общият град, в който са централите им - Брюксел.
И това не е вярно. Икономиките на изброените бележат ръст, откак са в ЕС. Чехословакия беше една измислена държава, а СССР се разпадна по икономически и политически причини. И двете се разпаднаха главно заради грешните решения, които сами взеха.
Това дали ще се оправим или не, зависи от самите нас, не от ЕС. Мисля, че още вчера се разбрахме по този въпрос.
Идеята на ЕС е задълбочен съюз между европейските държави с икономически и всякакви облаги за всички тях. Мизерна утопия беше социализмът. Затова в него хората живееха бедно и се лишаваха както от гражданските си права и свободи, така и от най-елементарни стоки.
Welcome to the Jungle...
Чечня - Крим - Европа.
Вие вярно ли си няма те и на представа за какво ви говоря ?
*GET TO KNOW*
THE UNKNOWN
Личи ли ми да имам нужда от наставления ?
Няколко живота ще са ти малко, за да стигнеш моите постижения или да изживееш всичко, през което съм минал.
Заминавай от България, тия развитите страни ползват такива интелектуални гиганти като теб, за да им чистят кенефите, ти за друга работа и без това не ставаш.
Гледам мен, гледам и теб, по-вероятно е ти да станеш политик, те в тая посока са насочват такива дрънкачи като теб, които могат цял ден да говорят без да кажат нищо съществено.
Никак не претендирам да съм особено запозната на тема световна история и причинно-следствени връзки, но сравняването на НАТО и ЕС беше особено весело!
А на частта, в която Гърция изведнъж се оказа необлагодетелствана от ЕС, че дори се намекна, че не е членка... тук вече щях да почина от смях.
И това го знаеш, защото...?
Я си прочети последните постове и ми кажи къде каза нещо съществено? Нещо, различно от тролене и нападки на личностна основа.
А това беше особено хубаво попадение:
Статия "Социализмът бил лош? Вдигнах си къща с тухли четворки за 120 дни"
"Работих като подземен работник в силикатните мини в гр. Рудозем. Доволен съм от социализма. Вярно, тогава нямаше изобилие от южни плодове. Имаше български домати и плодове. Имаше и кучешки салам от 0.90 стотинки от чисто натурално българско месо. Сега имаме много салами от негодно месо с неизвестен произход от Запад...
Аз си направих къща с тухли четворки за 120 трудови дни. Тогава в моето село един трудоден беше 50 стотинки и всички хора си направиха къщи. Селяните бяха щастливи. Имаше радост и ученически звънец. Сега има само пустош.
Купих си нова руска кола. Използвах я 35 г. без ремонт. Обиколих Европа, Гърция и цяла България, ходих на почивка на море и балкан с карта за 12 лева за 14 дни. Синовете ми завършиха више образование безплатно срещу работа с договор.
Парите ни бяха малко, но животът беше евтин и щастлив. Вярно, и тогава имаше безделници, които не работеха. Сега хиляди, стотици хора не работят."
http://bulgarski.pogled.info/news/55...rki-za-120-dni
1) Политиката винаги върви редом с военната. Когато не стане по мирния начин, НАТО се намества силово с предтекст, че защитава някакви идеали на ЕС и човешките ценности. Както Америка, така и Европа е разрешавала на НАТО завоюва нови територии и да не позволява стари (подчинени като нас) да се откъсват по никакъв начин. За това се разрушиха цялата ни армия, за да можем да си мълчим и да се подчиняваме на Обама и ЕС.
2) Абсолютна ЛЪЖА е, че икономиките бележат някакъв ръст. Напротив, живота преди 5 години беше по-добър у нас, а и във всички изброени държави. Хората се изселиха, бяхме колонизирани.
3) От нас зависи дали ще се правим на пошлушковци и ще продължаваме сляпо да се подчиняваме .
Най-добрите времена за средната класа и обикнвенния човек са 70-те години на миналия век. Както от едната страна на Берлинската стена, така и от другата. Нямало е оставен човек на улицата. Нямало е неработеща институция.
Нямало е олигарски и милионери. Дори партийната власт не е това, което някои се мъчат да опишат тук. Правени са били винаги проверки за изтичащи общински пари. Ако някой кмет или партиец е бил усетен, че краде, са му пращали едно писанце и предупреждения, а на следващия път са го сменяли с нов партиен такъв.
Другото са ИЗМИСЛИЦИ на обикнвенните работници, дето след 89 са им промивани главите с днешната свободия и западен модел.
Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 05-23-2014 на 11:16