- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Подкрепа за Русия
Какво разбираш под незаконни действия, след като 86% от населението на Крим се обяви за отцепване от Украйна и присъединяване към Русия, защото украинското правителство, дошло със сила на власт, го заплаши, че ще премахне етнокултурната му идентичност? Нима правото на самоопределение не е един от основните принципи на Международното право?!
ПП: как може да обявиш цялото население за терористи и да почнеш да избиваш собствения си народ.
Последно редактирано от defender : 05-31-2014 на 11:29
Когато част от същия този народ се опитва да разцепи държавата ти в съответствие с чужди интереси. За някои Украйна може да е измислена държава, но е целокупна такава, а те се опитват да я разцепят на късове, очаквайки да се повтори сценария в Абхазия и Южна Осетия. Нима да предизвикаш гражданска война, окупирайки държавни институции и убивайки несъгласните с теб не е тероризъм? Защото точно това правят отцепниците в Източна Украйна.
Ако утре Кърджалийско изяви желание да се отцепи от България, насрочи рефередум с предварително ясни (манипулирани) резултати, опирайки се на "правото на етническо самоопределение" на живущите в този регион и потърси подкрепа от Република Турция, ти ще ги подкрепиш ли?
Welcome to the Jungle...
Абе, не съм бил там, ти може и да си бил, ама ето какво пише: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%...81%D0%BA%D0%B0
Това е много сложен въпрос и не може да се реши толкова лесно .......... но със сигурност няма да тръгна да ги трепя като животни. А сега САЩ и Нато до колкото знам нищо не правят за да то предотвратят, даже май изпращат американски наемници на страната на хунтата.
ПП: ако сърбите бяха влезнали в Косово да ги трепят, че са се самоопределили и отделили, САЩ как щеше да реагира, а сега какво прави.
Последно редактирано от defender : 05-31-2014 на 12:56
Именно това e, че подобни въпроси обикновено се решават с дипломатически средства и дълги преговори, а не с военна сила. Ти обвиняваш САЩ и НАТО, че не правят нищо да го предотвратят. Аз ще ти кажа, че ЕС организираха преговори в Женева между двете страни (руската и украинската), с цел проблемът да бъде разрешен (както и евентуалната газова криза и т.н.). От руска страна освен заплахи и предупреждения за употреба на военна сила, друго не съм чул и видял. Което директно показва, че Русия няма интерес този конфликт да бъде разрешен (напротив, целта й е да разпокъса и отслаби максимално опортюнистичния си съсед).Това е много сложен въпрос и не може да се реши толкова лесно
Преди всичко ситуацията с Източна Украйна е национална ситуация за Украйна и е редно самата държава да я реши, защото е въпрос, който засяга суверенитета и териториалната й цялост. Няма друга институция, освен държавната, която да е легитимна да реши подобен въпрос. Но и не твърдя, че средствата, които новите управляващи в Киев използват, са правилните.
Welcome to the Jungle...
Русия няма право да защитава никой, който не е неин гражданин (независимо от етническата му принадлежност) и не се намира на нейна територия.
Welcome to the Jungle...
Ами то и САЩ няма право да налага насилствено демокрация в други държава и с бомбандировки и да сваля чужди правителства, ама ей на - Либия, Египет, Сирия, Югославия, Ирак, Афганистан и още около 200 конфликта след втората световна война (естествено всички под "благовидни" предлози).
Естествено САЩ са много добри да си измислят причини да се намесят, така, че да получат одобрението на тълпата.
Те могат да дойдат да ти откраднат парите и да ти кажат че ти си виновен.......... признавам ги много са добри в манипулацията на масите.
И ти най-вероятно си манипулиран и затова одобряваш действията им. Това е така, защото просто нямаш правилни и устойчиви критерии за добро и зло, а ми се водиш по критерии на силните на деня според изгодата им.
Последно редактирано от defender : 05-31-2014 на 13:20
Правилно... затова Русия действа по въпросът те да са нейни граждани...![]()
Хайде стига смешки... Винаги големите и силните са разкроявали картата... Било то директно с военна мощ, било то със заплахи...
Това е като ти да дойдеш и да ме накараш да направя нещо, а в същото време да си по-слаб и да нямаш какво да ми предложиш в замяна... Ем, не става...
Разсмя ме ;3Това е така, защото просто нямаш правилни и устойчиви критерии за добро и зло
Значи действията на Русия са 'добри' ? Да или не ?
Социалната им политика е 'добра' ? Да или не ?
Икономическото им състояние е 'добро ? Да или не ?
Аз лично спирам да те чета ако и този път не получа отговор в прав текст ;3 Пр ден
Никъде в последните ми цифра постове не съм защитавал (или дори споменавал) политиката на САЩ. Тук не говорим за тях, а за Украйна и позицията на Русия спрямо тази ситуация. Нека не се заблуждаваме, империалистките амбиции на Путин и управляващите в Кремъл доведоха нещата дотук, тяхната роля е най-голяма.
Моралните ми критерии би трябвало да са последната ти грижа и изобщо не са обект на темата, по която спорим.
Тогава защо някои хора тук обясняват как едните, които разкрояват картата (Русия) са "добрите", а другите (САЩ) "лошите" ? Нима това не е лицемерие?
Welcome to the Jungle...
Ами позициите на САЩ и Русия относно Украйна имат своите плюсове и минуси, но как да кажа, някак си Руската позиция по-правилна ми се вижда. Мисля, че Русия в Крим защитава човека и правата на човека, а САЩ защитава територии и материални интереси. Ами за мен човешкия фактор е над материалния и териториалния, тока мисля.
Венеция като направи референдум за отделяне от Италия, никой нищо не каза, това беше венеца на демокрацията и свободата, айде стига двоен стандарт.
Последно редактирано от defender : 05-31-2014 на 13:41
Не знам другите какво имат предвид, но ще ти кажа за себе си...
1. Русия взема каквото пожелае, но го присъединява директно към територията си, не воюва на другия край на света, за да точи нефт И НЕ НАРИЧА ВРАГА СИ ТЕРОРИСТ! До сега не съм чул руснаците в Украйна да наричат украинските полицаи и военни терористи. Западните, обаче, веднага ревнаха, че онея били терористи.
2. Русия не налага волята и ценностите си по целия свят по никакъв начин.
3. Русия е на една ръка разстояние, което я прави много по-полезен съюзник във военно отношение.
4. Русия има ОГРОМНИ запаси от горива, които можем да получим на далеч по-изгодна цена от сегашната чрез разни проекти като Южен поток. Тоест може да ни бъде полезна и в икономически план.
5. Русия не толерира педали, мангали, турци, негри, и всякакви шебеци... там всички са равни и са длъжни да се съобразяват със законите, а не законите да се съобразяват с малцинствата.
6. Не на последно място, рускините са арни и е добре да имаме повечко нов внос.
Та така... Не претендирам, че горните неща са 100% истина, но от това което виждам, такива изводи съм си направил.
Говорят ли ти нещо фигури като Иван IV Грозни и термини като самодържавие, крепостничество, които са основни за руската история? Дори терминът империя (където живущите са поданици, а не граждани) го предполага. Русия винаги е била управлявана по този начин - авторитарно, монополистично, и с минимални права на средностатистическия й жител.
Та какво казваше за човешките права в Русия?
Welcome to the Jungle...
Ми то и България е била авторитарно царство, ама това са най-великите периоди от историята ни и разцвет, с които всички се гордеем. А към населението е нямало жестокости.
По времето на Горбачов и Елцин държавният апарат на Русия се формира според вижданията на чуждестранни съветници. Цялото законодателство на Русия, беше написано от тях. В руските министерства работеха около 10 хиляди чужди съветници.
Също режимът на Елцин отмени ИЗЦЯЛО износното мито на нефтопродуктите. Защо ли?!
Сега сам си отговори
Спирай :*
Последно редактирано от defender : 05-31-2014 на 14:19
Да бе, само промива мозъка на населението с измъкнати от задника новини, нали?
Руснак ми е казвал, че когато сравни новина в тяхната медия и в западните медии, има огромни несъответствия. Представят новините уникално едностранчиво, преекспонирано или ги изпуска. Нещо подобно на медийното отразяване на протестите миналото лято, когато се опитваха да ни убедят, че са протестирали 5 000 души едва ли не.