- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Подкрепа за Русия
Това всеки го знае. Обясни аджеба, ква е тази разлика между бунтовниците в ирак, и тези в Сирия?
Защо след толкова години няма никаква демокрация в Ирак, но САЩ продължава по същия начин?
А в Либия що не удържаха положението като толкова искаха да свалят лошия диктатор Кадафи?
Наистина ли си вярваш, че за малко щяха да нападнат Сирия в името на народа?
А сега ще атакуват ,,терористите'' в Ирак.
И не чух що толкова много похвалиха Боко тиквата пред всички?
И защо струпват военни части около границата с Русия? Какво се опитват да докажат? Или да провокират смъртта си ли?
Последно редактирано от defender : 06-13-2014 на 13:36
изборите са си фалшиви.... обаче да подкрепя Обама за военна помощ на сепаратистите - е пълна лудост
В Ирак умряха хиляди души. В Авгранистан, във Виетнам, на всякъде по света.
Но НЕ. Сирийските терористи са Света вода!
Последно пратиха два ядрени бомбандировачи във Европа срещу Русия.. тези здраво са тръгнали да самоубиват
Чакай малко бе, аз да не съм специалист по Близкия изток, че да ти обяснявам каквото и да е? И защо постоянно се опитваш да ме причислиш към защитниците на американската външна политика? Нито съм оправдавал някакви техни действия, нито съм избирател на ГЕРБ. Май единственият начин да защитиш тезите си е да търсиш "врага", вместо да приемеш, че не всеки гледа на нещата от твоята камбанария.
Welcome to the Jungle...
изборите в Сирия не бяха фалшиви.
Хамериканците отидоха в Сирия да "прокарват демокрация" защото до колкото съм чел Башар Асад преди 1 година им попречи да прокарат газопровода Набуко през Сирия и затова хамериканците решиха да го свалят под предлог че носят демокрация в Сирия, обаче хората в Сирия с тази цел си направиха демократични избори и пак избраха Асад, за да покажат на хамериканците че те сами си искат Асад, но не, хамериканците, това не им отърва, в това нямат мангизи.
Последно редактирано от defender : 06-13-2014 на 13:45
Щото си абсолютно про-западно настроен, погледът ти сочи в права посока към НАТО - организацията, която ни остави без никаква армия и защита (съкратиха и ни взеха всичко) и ЕС.
Точно към тези, за които България отвори широки врати, направи огромни реформи по техните изисквания, поради които днес сме на това дередже.
Щото, ако в Русия и Англия - има ред, тука нарочно и пропагадно сме поставени на безобразия.
Щото всички действия на Изток в Ирак и Сирия - са благодарения на западната хунта.
И никъде не е приложена ДЕМОКРАЦИЯТА УСПЕШНО!
Истината си е истина и няма значение кой я казва. Изслушайтe го цялото и много неща в България ще ви се изяснят.
http://vbox7.com/play:85150966df
Последно редактирано от defender : 06-13-2014 на 14:44
Това, че съм прозападно настроен не означава, че подкрепям всяко безобразие, което е хрумнало на администрацията във Вашингтон. Нито пък, че някога съм бил американофил (но не съм и русофил).
Благодарение на ЕС Русия и Украйна седнаха на масата за преговори и от Москва все още не са ни спряли газа. Така че не плюй по тези, чиито политики и усилия помагат да има какво да ядеш.
Днес сме на това дередже, защото сме нация, в която пишман тарикатите, лъжците и измамниците са на почит и се ползват от широки обществени привилегии. В същото време интелигентните и можещите хора са мачкани и гонени по всякакъв начин. Беззаконието и корупцията са пуснали толкова дълбоки корени у нас, че буквално са във всяка сфера на обществения живот. И за това не е виновен ЕС, нито НАТО, а сме си виновни самите ние.
Ти целия свят ли си обиколил, че да знаеш къде демокрацията е и къде не е приложена успешно?
Welcome to the Jungle...
^ казах, че истината си е истина без значени кой я казва.............
Истина е, че нашите управляващи лижат гъза на Американците и Турците. Обаче някак не ми върви Атака да мълча до сега и сега като ритнаха кошера се разжужаха всички.
ами тогава гласувай за другите ................. аз до сега не съм гласувал за Атака, но в това васално положение, което сме, бих гласувал за тях.
в порочна система гласувай за лудия (т.е. гласувай за този, който изглежда луд на фона на порочната система и илюзията която създава)
само той има шанс да разбие системата, защото не мисли в унисон с нея.
Последно редактирано от defender : 06-13-2014 на 15:25
Българина се заблуждава, че разбира от две неща - политика и футбол.
Може да говорите по цял ден и да не кажете нищо смислено.
http://vbox7.com/play:4a6dade876 една от причините да уважавам руснаците
Икономиката по принуда я знаем, опитваме се с един хляб да нахраним 30 човека, а за колите направо не знам.
В България със 7 милиона население има 3 000 000 леки автомобила плюс към 300 000 тежкотоварни.
Напротив. Нацията ни може да има много лоши черти, но до това положение не сме стигали никога. Няма човек, който да помни такава свинщина. Нашите политици и българи още преди 20 години винаги безпочвено се доверяват и подписват договори със Запада, за да им се покажем на добри и демократични. Вярвали сме, че ако приемаме всичко, което ни кажат и изискват от нас - ще има добра промяна. И така за четвърт век малко, по малко си продадохме държавата от глупост. От сляпа вяра в демокрацията.
Изпълнихме целта им!
И това не само ние.
Виж Сърбия на какво положения я доведоха, че да искат да признаят Косово и да направят реформи за приемане в ЕС.
Нарочно свалят и заменят правителствата ни. Намират и ни пращат техни доверени хора, за наши управници!
А за Изтока и Арабския свят и всички държави превзети насилствено за демокрация от Америка.. е ясно какво се случва с тях днес и как всеки ден се избиват.
Да, сигурно те ни пратиха хора като Луканов, Доган, Пеевски и Ц. Василев. Не можеш или не искаш да разбереш, че държавата ни е в такава тежка "депресия", защото определени хора много успешно се възползваха от смяната на системата и натрупаха големи активи (икономически, политически, всякакви) на гърба на всички нас. Виж как живее средностатистическия поляк (гражданин на бивша соц република, подобна на нашата) и го сравни със средностатистическия българин и би трябвало сам да си направиш изводите.
Изтока и Арабският свят не са целия свят, а само една част от него. Глупаво е да абсолютизираш, защото има много държави, над които нямаш никакъв поглед, а са демократични.
Welcome to the Jungle...
Абе темата е млако смешнаКаква подкрепа очаква от нас Русия ? Какво можем да им дадем като подкрепа, което да не могат да си намерят много по евтино от другаде ?
http://iconomicabg.blogspot.com/p/blog-page_2.html
Ами Доган идва точно заради европейските ни гласувания.
Луканов от къде знаеш, че не е тяхно протеже? Те идват, предлагат на определени хора огромни привилегии, акции, активи, пари, за да работят за тях.
Идеален пример в по-друго отношение е как вчера Сащ предложи 10 милиона долара, за този който издаде лидера на бунтовниците в Ирак.
Според проучване - стотици хиляди поляци са напуснали и бягат от държавата им. Това е ясно.
Кризата, която започна преди няколко години - показва разпада на капитализма. Както се видя, тя няма намерения да спира. Всички провокации са благодарение на нея. Откъсването и кризата в Украйна. Прекратените взаимоотношения на НАТО и Русия и опитите да бъде дестабилизирана.
САЩ вече изсмучи всички налични държавици и сега започва опити и от Русия да пие.
ЕС пък велико иска да заживее под крилото на САЩ.
За това инвестират милиарди във военна сила и учения. Не защото Русия си взе Крим. Ако не бяха действията на САЩ и ЕС, нямаше да се стига до това.
Русия скоро и други части ще си върне и в това няма нищо чудно. Няма да позволят да бъде смачкана.
А Арабския свят не е малка част от света. Не малко черно злато идва от там. Преди да ги унищат, държавите си имаха владетели и водеха мнооого по-нормален живот като цяло, заразлика от сега.
То има демократични държави, ама с голям процент бедно население.
А гладния циганин не търпи.
Луканов ли да е протеже, бе наивник? С какво ще купят Луканов? Ти знаеш ли членовете на ЦК на политбюро как са живеели? Западни милионери могат да им завидят. Проблема с Доган и другите като него е, че сте безхарактерни льольовци и все чакате някой да ви оправи. Чакайте сега русите да ни оправят и после ревете що са се отнасяли с нас като с безхарактерни подметки.
хахахах
Кво за Луканов. Или който и да друг отминал? Всички по един и същи пътища са минавали - за реформи и демократичен колонизиран свят. Кой е виновен днешното ни положение? Да не би само Доган?
Реформаторския блок и Кунева са оказаха същите мишки борещи се само за власт и за себе си.
Онзи ден говорител на реформаторите разказва, па разказва, ама накрая и той се изпусна за отношенията на България с Русия и обясни как еднва ли не руската мафия била всичко и заради нея държавата ни е такава..
Не, никой не чакаме. То ако някой може да ми покаже и една партия, която си струва и не се гъзи на Запада.. за привилегиите си..
Плюйте Русия, дам. Тя ви е виновна.
Не са хаби, той даже не знае кой всъщност е Луканов и на какви хора е потомък. Вероятно си няма и идея колко на едро играеше и защо го ликвидираха.
Корабе, давам ти само 2 примера - Австралия и Канада. И двете държави са демократични, богати и стандартът на живот е доста висок. Пък ти си обяснявай колко е гадна демокрацията. Хайде нека добавим и Норвегия, та да има европейски представител.
Welcome to the Jungle...
Никога не бих твърдял нещо такова. Просто казвам, че дори толкова сериозни неща са относителни и въпрос на гледна точка и развитие на обстоятелствата. Нещо, което праволинейните хора упорито отказват да разберат. За Високата порта вероятно двамата ни национални герои са били сериозен трън в задника, може да са ги определяли и като терористи, не съм проучвал. Ако не бяхме се освободили, вероятно никога нямаше да видим техни паметници у нас...
Welcome to the Jungle...