- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Подкрепа за Русия
1000 е нищо в сравнение със загубите които близкият изток понесе. 11 Септември все още е много неизяснен атентат. Определено не си мисли, че американците са като в редник райън, аз изобщо не изключвам 11 Септември да е бил една добре скалъпена работа. И във всички случай, дори и да е имало атентат от Осама и т.н., то отговора не беше пропорционален. Американците не се справят с тероризма, те го предизвикват. Ако американците дойдат да напдат България и аз бих направил всичко за да я предпазя, това прави ли ме терорист ? Наистина има радикални групировки, но замисляла ли си се как те възникват и от какво се поражда тяхната омраза ? Защо не мразят например нас или Швейцария ?
Да с малката разлика че доста от атентите в Близкият изток са си дело на местни хора . С което да не бъда пак разбрана погрешно нямам предвит че американците не са убивали и те .Истината е че колкото и да си спорим тук двете страни винаги са били в конфликт .
Къде явно, къде по-прикрито американците имат геополитически интереси в почти всяка точка на света. Намесват се във вътрешните работи на супер много държави и им пречат извървят нормалния си исторически и цивилизационен път. Организират конфликти в по-слабо развитите континенти и региони, чрез посредници продават оръжие на всяка от враждуващите фракции. Качват диктатори и ги държат на власт, докато са им удобни, а после ги свалят и обявяват за тирани, извършили геноцид сред собствения си народ. Изсмукват природните богатства на десетки държави, за да осигурят собственото си благоденствие. Знае се за една част от дейността на ЦРУ и многобройните му агенти по цял свят. Никой не може да предположи колко още остава скрито. Наскоро им лъснаха кирливите ризи как са подслушвали висшия политически и държавен елит на собствените си партньори. Цялата тази мръсна и подмолна игра продължава десетилетия и никой не може да й се противопостави по адекватен начин.
Никак не съм русофил, но ми е трудно да приема "добрите намерения" на САЩ, защото имам представа колко са безскрупулни и манипулативни. И все пак намесата на Русия в Крим беше абсолютна простотия и явно погазване на международното право. Няма как да подкрепя подобен насилствен акт. Никой нормален и трезво разсъждаващ човек не трябва да го подкрепя.
Welcome to the Jungle...
Както кажеш, твоето детенце. Естествено е Янукович да се оттегли, това е най-малкото, което можеше да направи след пожара, който причини, и след като разбра, че вече не е на власт и измамите му ще бъдат изложени на показ. Още по-естествено е хората масово да не искат да ги управлява марионетката на регионалната суперсила Русия. Излишно е да давам пример за аналогична ситуация с ДПС, понеже пак ще скочите, че нямало логика, защото руският и украинският народ имали общи корени (??!), а ние с турския сме нямали. Няма лошо, де, така е, когато на пълни обороти работи емоционалната, вместо рационалната част на мозъците ви.
Новият кабинет никой не го бил избирал – почти позна, и.д. президент Турчинов беше посочен от парламента. Янукович е първият украински президент, получил по-малко от 50% от гласовете на народа на президентските избори след цялата руска кампания и газовата криза, докато на същите избори Тимошенко получи 45% - почти същия резултат. Редно е да отбележим и това, че по време на управлението на експрезидента проевропейските настроения в страната наред с недоволството към него нараснаха.
Много, много ми падна в очите![]()
"По конституция на Запада" - четеш доста избирателно или просто си въобразяваш разни неща, това е по украинска конституция.
Местните комунисти нека си празнуват, от Русия вече им изпратиха писмо за добре дошли http://www.dnevnik.bg/analizi/2014/0...ti_referendum/
Не намирам военноморската база на Русия в Крим за логично доказателство, затова ще го подмина.
Крим винаги е бил под руско влияние? Двеста години значат винаги? Той е бил по-дълго под османска власт, ако трябва да сме точни. Украйна е много далеч от изкуствено създадена от лошата Америка държава и това може да го каже само някой читател на в-к Работническо дело, няма смисъл да ти обяснявам защо.
Нека съм третокласник без понятие от политика, ти си този със спорна информация, слабо застъпен правопис и промит от националистическите (и не само) конспиративни теории мозък. Недалновидно е да гледаш на нещата само от един ъгъл и да не умееш да си правиш изводи на базата на различни гледни точки. За разлика от теб, аз не служа на никоя от страните в конфликта сляпо - гледам на ситуацията неутрално и се информирам главно от чуждоезични медии, чието съществуване не зависи от моментното настроение на Путин. Деба, забравих, всичко западно е юдео-масонска-илюминатска конспирация, целта на която е да станем педерасти и да спрем да сме балканджийски селяни
Подобно.![]()
Щом си вземаш информацията от сайтчета първо провери източника от който се предполага че е взаимствано, тогава говори. Така и така не разбрах коя точно точка от конституцията на Украйна прави референдума невалиден. Я ми обясни като си много запознат да разбера и аз.
Попринцин Америка и ЕС нямат други ценности освен педерастията, лесбийството, кръвосмешенията, некрофилията, третия пол и тяхна велика демократична война. Но щом това ти харесва твоя воля, то вече е модерно. Приемай си им ценностите ама някъде другаде тук в България това няма да стане.
Димитар въобще няма да те коментирам, и аз в 6 клас по съвсем друг начин разбирах и усвоявах информацията, само ще кажа, че парламента на Украйна беше гласуван с отсъствието на бившите депутати, а далечната история, за която ми натякваш, е несериозна. Доколкото за Русия,да, тя не може да остави да бъде притисната от всякъде, да остане без контрол и да бъде продължавана да се тресе от икономически проблеми на това огромно население в границите й.
За това в страната гъмжи от проруски протести, защото цялата им индустрия( както преди нашата,) ще им бъде срината, ех деца..
Гласували хората, в лист с две опозиционни партии.
"Конституцията на Украйна, както и другите конституции на държавите от Съвета на Европа, предвижда цялостност на страната и не позволява да се провеждат каквито и да било местни референдуми за отделяне от Украйна. Това следва, в частност, от членове 1, 2, 73 и 157 от Конституцията. Тези положения в съвкупност с Раздел Х на Конституцията свидетелстват за това, че тази забрана е приложима и към Автономна Република Крим, и Конституцията на Крим не позволява на Върховния съвет на Крим да насрочва такъв референдум. По Конституцията на Украйна може да има единствено референдум с консултативна роля за по-широка автономия.
чл. 73: "Изключително с общоукраински референдум се решават въпроси за промяна на територията на Украйна"
Виж го ти, тръгнал да ми обяснява къде и какви ценности да приемам.
Защо, коментирай ме, градивната критика не е лошо нещо, а и ще е хубаво да разбера, защо според теб говоря неверни неща, след като ти предоставям реални доказателства. Възрастта ми е факт, но не и фактор за моментната ми оценка, тъй като е изградена на базата на (сравнително) детайлно проучване на ситуацията и дългогодишен (доколкото това е възможно :Д) интерес в световната политика. Твоята - също, с тази разлика, че не си безпристрастен.
Каква несправедливост, като да организират нелегален референдум в страната ти и да анексират част от нея.
И вследствие на тези икономически проблеми реши да прибави още малко територия към страната си и да разбуни антируските настроения навсякъде по света, за да си "подобри" финансовото състояние?
Димитре. Конституцията на Украйна е писана от Русия, а полуостров Крим,никога не е бил украински.
Димитре. Това, което се случва в Украйна се знае още от преди ние да се родим.
Димитре. Същото можеше да се каже и за Югославия,на която беше предсказано бъдещето още от самото начало на създаването й.
Димитре. Интереса на световната политика мирише на умрели катерици, не мисля, че разбираш нещо от световна, по-скоро на псевдо Западна се връзваш.
Димитре. Украйна винаги е била зависима от Русия и винаги са водили една единни по отношение на политически въпроси и сътрудничество, с малки изключения. Сега, когато ,,терористите'' превзеха парламента им (не ги съжалявам) - тя губи цялото си влияние с тази огромна държава и житница на Европа и рискува да загуби огромни количества пари, да бъде изолирана. Още преди години Путин обясняваше, че подобен сценарии с Украйна е най-големия страх и ужас за Русия.
А да даде влияние на НАТО толкова близко до границите й, означава самоубийство. Най-голямата военно-морска база в Крим не случайно е там, полуострова е много важно стратегическо място.
А това, което сега Русия дава за Крим е хиляди пъти повече, от колкото получава икономически.
Русия сега, искаме или не, има голяма възможност, да превземе и други части от Украйна, а в бъдеще да започнат много страни да се обвързват с нея, при положение, че положението при им (както и нашето) въобще не се подобрявя,ами обратното
Украйна е малката сестра на Русия.
Проевропейска политика означава робуване, само че за ЕС, 1000 пъти по-голямо, отколкото заблудените украинци са си представяли..
Последно редактирано от klimatronik : 03-27-2014 на 19:40
Аз съм изумен как има разумни хора, които смятат, че Русия едва ли не се защитава и е в правото си да върши каквото иска спрямо съседите си, вкл. и да окупира и анексира техни територии. Чудя се как в XXI век, когато се смята, че светът до голяма степен се е цивилизовал и глобализирал, определени държави и политически лидери действат по закона на джунглата, а някои ги подкрепят и обясняват как това било нормално и оправдано. Чудя се въобще имате ли идея, че на този свят има закони, които регулират междудържавните отношения (вкл. и по време на война), или си мислите, че всеки може да си прави каквото си иска?
Welcome to the Jungle...
Ама ти нищо не разбираш. Не разбра ли, че законите не важат между славяните и ние трябва да подкрепим Русия, защото ние сме я изградили и тя има основите на всичко българско! Ако САЩ има правото да напада, то и Русия трябва да си търси правата.
Засрами се, бе, Темплъре.
много ми е странно като започнете с това 21 първи век, като че ли извънземните са кацнали при нас, 21 век, закони и правди от всемогъщо значение, а аз продължавам да гледам циганията на вън. Като че ли 21 век, само защото сме преоткрили петрола и технологиите, - е по-различен?
закона на опиата ли е по-добър?
не ми харесва тази мизерия
Ами да ти кажа абсолютно нормално ми се вижда да го правят. Това е защитна реакция, но не към съседите им, а към САЩ. САЩ имат прекалено голямо влияние вече, това е начин Руснаците да покажат, че още ги има. Колко е морално и правилно не обсъждаме, но за нормално то е ясно. За какви закони говориш, след като десетилетия наред наблюдаваме безчинства от САЩ и после с цялото си лицемерие, ако някой друг направи като тях, го обявяват за кривия. Ако САЩ беше на мястото на Русия и имаше възможност да загуби съседна държава в полза на Русия, какво мислиш щеше да направи ? Аз ще ти кажа, щеше да обяви разбонтувалите се за терористи и да отиде да спасява демократичното управление. А най-лошото е, че всички щяха да си затворят очите и да я подкрепят, както стана с Косово.
В пост №103 изказах позицията си за САЩ и в никакъв случай не подкрепям демагогиите им. Обаче има една съществена разлика - когато американците се месят някъде, те обикновено "си връзват гащите" с резолюция на Съвета за сигурност на ООН и извършват военната операция през НАТО. Тоест действат хитро, (уж) уповавайки се на международното право. Докато руснаците са като слон в стъкларски магазин. Решават нещо и го вършат, без да се допитват до никого. "Защитната им реакция" в Крим лъсна по всички световни медии и така те сами се поставиха в ролята на "лошите". Затова и сега ще си понесат санкциите.
И още нещо - никой не имал намерение да отнема базата на руските ВМС в Севастопол. За нея си има железен договор до 2042 г., който новата власт в Украйна призна, още щом дойде на власт. Така че случилото се на полуострова беше чиста проба наказателна акция на руснаците спрямо прозападно и проевропейски ориентираните (т.е. откъсващи се от влиянието им) украинци. Беше отмъщение за това, че украинските граждани дръзнаха да се противопоставят на руската матрьошка Янукович и го свалиха от власт.
Welcome to the Jungle...
Климатроник. Независимо дали там има 10 или 60% руснаци, никой няма право да се прави на мощен и да нарушава международните закони, навлизайки в територия на значително по-беззащитна от него страна, само защото се смята за велика сила.
Климатроник. Е, и?
Климатроник. Не говорим за Югославия, но едва ли е било трудно да се предскаже, че в един момент ще се разпадне.
Климатроник. След това, което изписа в тази тема, не мисля, че си достатъчно компетентен, за да раздаваш оценки за моята информираност. Ако вяра в свободата на словото, гражданското общество и демокрацията и съответно невярване в добрите намерения на държавата, заради която сме в това положение, означава робуване на Запада (в частност САЩ, за чийто любител бях набеден) - добре.
Климатроник. Украинският народ има правото сам да избира накъде да върви и дали да остане под руския ботуш или да се присъедини към нормалния свят. В случая е разделен на две.
Горкият Путин, страхува се да не си загуби сателитите.
Русия може да има много възможности, но освен Иран, никоя друга държава, която може да нарече себе си велика сила, няма интерес тя да се развива прекалено бързо.
Идеята ми беше, че не е важно само какво правиш, а как го правиш.
Онзи ден слушах речта на Обама в Брюксел. Каза някои доста верни неща.
Welcome to the Jungle...