- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Подкрепа за Русия
Неуместно е да се сравняват цени от днес с цени отпреди 10 години. Много се съмнявам да е направено по правилния начин. С други думи - лев днес не е равно на лев утре.
Иначе... кофти впечатление правите. Като пенсионери се врънкате. Съвземете се, млади и здрави хора сте. Завършете, трупайте опит, станете ценни кадри, добрата заплата ще дойде успоредно с това, а добрите възможности идват при този, който е подготвен за тях.
Ех, пълно нехайство от твоя страна, много жалко.
Ама така е, буржуазията променя мисленето на хората..
Какво ще кажем за онази голяма част от обществото, които нямат нужните качества и образование за развитие?
Какво ще кажем за най-мащабния процент от народа? Основата?
Ами хилядито завършващи студенти, които не могат да си намерят работа?
Хората, които са принудени да бягат?
Тези, които искат да се занимават с наука?
Какви са тези добри възможности? С 20 годишен стаж и издигане за 1000 лв. Или пък мястото ти да зависи всяка година от политическата обстановка?
Пази такъв работодател да се не пада на никой.. Да се издигнеш и да плащаш мизерия на работниците, за да не фалираш.
Та преди 10 години лично на моите родители не са се повишавали заплатите. Всъщност няма такъв човек, който да познавам.
Всичко поскъпна двойно повече.
Масово за храна не им достигат на хората, а смятай за лекарства и лекуване, където става само с връзки.
Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 05-16-2014 на 04:50
Виж сега.
Хората НЕ сме еднакви и никога няма да бъдем. Проумей го.
Основата на Германия е т.нар. Mittelstand. Средна класа. Познай как са стигнали дотам.
Мястото ти зависи от политическата обстановка, ако работиш държавна работа... а хайде да не съжаляваме точно тях, всички знаем, че половината от места се уреждат изцяло на принципа "брата на лелята на вуйна ми". Аз никога не съм имала интерен да работя държавна работа и се надявам да не стигам до там, Бога ми.
Смени си средата, сериозно! Действа ти потискащо, кара те да виждаш нещата доста по-черно. Наистина е много тъжно, ако не познаваш някого, чиято заплата не е увеличавана от 10 години.
Заплатите на родителите ми се повишават, получават добри бонуси и заплатеноизвън работно време. И двамата пътуват и виждат свят, и двамата са уважавани в сферата си. Приятелка на майка ми е преподавател в университета, отново - изключително уважавана в своята сфера, избиват се да я търсят за уроци, та си докарва няколко бона отгоре. Освен това е много земен, безкрайно мил човек.
Мой познат е абитуриент тази година. Фотограф на свободна практика. Има собствен сайт, работи поне 3-4 вечери в седмицата. Ще записва руска филология наесен, след това успоредно ще запише МИО.
Приятел германец на 23 години, първа година студент, вече се води самостоятелен (направи си фирма и т.н), отделно основаха организация с още 4-5 човека и в момента преговарят за пускане на линия чанти с техен дизайн. Дори да не им платят наистина достатъчно, пак ще им изглежда страхотно в автобиографията.
EXTREMEFREERIDER от форума познаваш ли я? Учи графичен дизайн в НБУ, кара курсове за повишаване на културата си в различни области от бизнеса към MP3 College, занимава се със собствени проекти. Освен това живее сама с приятеля си, домакинства, грижи се за куче и е безкрайно жизнерадостна.
Идеята на примерите е, че аз познавам такива хора. Не знам защо ти не познаваш, но те съветвам да опиташ да откриеш своите вдъхновения. Когато на мен ми е криво и се чувствам глупава или че не мога да нося две дини под една мишница, се сещам за хора, които успяват да носят по двайсет![]()
Всеки избира как да гледа на живота. Твоята среда е токсична. И знам за какво говоря.
В родата ми има много такива хора, моят мироглед обаче не е базиран на тях. Отказвам да е, отказвам да приема, че има само черно и да си затворя очите за бялото. Вместо това се втренчвам в бялото и си повтарям Keep pushing!
Последно редактирано от PinkPan7her : 05-16-2014 на 07:14
Eто това е. Ти живееш в реализиралия се елит и за това не можеш да видиш истината. За теб е важно, че щом в твоята среда има достатъчно хора, успешно стъпили на земята - останалите (черното) не са важни, не са за пример, да си гледат работата.
Моите родители са най-обикновени хора. Баща ми беше директор години на ред и сума ти народ го познава. Заплата му беше нормална. И двамата са висшисти. Та днес обаче така стана, че единия си изгуби работата, а на другия не са покачвали заплатата от 10 години както казах. Оставаме в ,,безисходица'' А познай държавата в такъв случай какво прави? Показва ти един среден пръст. Нещо, което през комунизма е нямало.
Днес ти изгаря апартамента и оставаш без дом, без нищо.
Средата ми хич не е няква лоша, ами е най-нормална за България.
Като изключим приятелите мулти-милионери и фабриканти на баща ми, познавам достатъчно богати колеги ми от училище, имаме достатъчно познати приятели, които мислят точно като теб, ама това мен не ме устройва.
Други пък развили се родители умират от притеснения какво ще работят децата им в тази държава.
Както ти каза - всеки на хубаво място се урежда с връзки . Няма кадърен и прост в реалния смисъл. Един обикновен завършил студент без връзки обречен да си намери работа и всеки сам започва да се спасява . Висшето се превръща в една хартийка.
Освен това отново казвам, че не всеки има капацитет и желание да учи три езика.
Мой познати близки доктори и доценти работят за мизерни заплати, а са велики хора.
Не можеш да започнеш и малък, среден бизнес, защото те натискат от всякъде.
Но както ти казах, то учиш в Германия, ти изцяло си обградена с твой хора.
Само в Чикаго живеят 300 000 българи.
Кажи ми защо великата ни демокрация ни изсели? България изчезва. Днес сме 6 милиона, бяхме 9 и половина.
Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 05-16-2014 на 11:09
Брашно ходих да си купувам буквално преди 2 седмици - 60 стотинки ми струваше.
Имам някакви подозрения, че тази табличка обхваща средната цена на въпросните продукти, а то както има обикновена захар за левче пакета, така има и такава по 5 за половин килограм.
Айде аз излизам, ти си сънувай.
Търговията с брашно по тържищата в страната е в ценовия диапазон от 0,64 лв./кг (Враца) до 1,02 лв./кг (Варна). В пет от областните центрове се отчита седмично поевтиняване на продукта в рамките на 1,5 – 11,3%, най-чувствително във Варна. Същевременно, в четири области се наблюдава повишение на ценовите стойности с между 1% (София) и 11,1% (Благоевград).
Средно за страната, цената на дребно на брашното в големите търговски вериги (ГТВ) остава 1,00 лв./кг, а тази в другите търговски обекти (ДТО) - 1,07 лв./кг.
http://www.bgfermer.bg/Article.asp?ArticleId=3559632
инфлация има дори в любимата ви Русия
n00bs
че откакто сме в ЕС сме "много добре", а отделно традиционно аграрна държава като България, а сега внасяме 80% от храните си, защото на мястото на малкия производител и земеделец се настаниха големите европейки и американски вериги и внасят домати от Гърция и Испания.
за теб официални данни, доказващи малоумщината на поста на поста на дефендър, са изблици на детска простотия, така ли?
Казвам го и за пенсиите - през 2002 средната такава е била 100 лева (http://www.segabg.com/article.php?id=63196), миналата - 270-280 лв, което трябва да те води на мисълта, че е напълно нормално почти всички цени оттогава да са набъбнали.
ясно, значи преди да влезем в ЕС сме били цъфнали и вързали, а съюзът ни е колонизирал и е сринал невероятно развитата ни икономика?
къде е проблемът в това да внасяме голяма част от храната си от други държави?
Димитре, не е нужно да гледам данни, за такива елементарни житейски въпроси. Всички таблици доказват, че си едно малко лапенце още, което нищо не схваща .
И от кога минималната пенсия е 280 лв? Ти си за лекуване.
Не познавам някой, който по онова време е работил за 300 една работа и днес същото за 800, както ти се изрази.
Точно обратното и за това миналата година се подпалиха сума ти хора, лапе, стига цвили.
Сега положението е десетки пъти по-зле от преди 10 години. Работи се двойно повече за същото, съкращават се работници , за да не фалират фирмите.
Малко е нелепо ти да го казваш.Всички таблици доказват, че си едно малко лапенце още, което нищо не схваща .
Статистиката, която посочих, показва, че си в грешка и говориш небивалици. За първи път виждам човек, който се смята за много по-компетентен официалните данни, а показва минимална задълбоченост в това, което говори.
Отваряй си очите по-широко, не съм казал, че минималната пенсия е 280 лв, а че средната такава е толкова.
А аз познавам такива хора. И?
Кое е точно обратното, че не разбрах? "Лапе, стига цвили" казвай на племенниците си.
Ето още малко за "прекрасния" Запад, което няма да чуете по телевизията:
"15 000 души са протестирали в Рим против против социалната политика на ЕС ... видяхте ли го в някой новини обаче???"
http://www.bnews.bg/article-103157
80% от младите американци са застрашени от бедност или са безработни
http://alterinformation.wordpress.co...30/2020103932/
Потъва ли Американската мечта в канализацията
http://alterinformation.wordpress.co...4/11/90252626/
пожелавам на всички долни капиталисти да ровят по боклука![]()
не съм казвал, че някой му плаща бе, гошо
При тази система 1-2% са богати (и техните слуги около тях, който имат изгода), другите са бедни (могат да си позволят само насъщното, а някои дори и него не могат а се лишават от много неща), средна класа почти няма и този стандарт умишлено се поддържа.
А в соца, където 90% от народа бяха еднакво бедни, по магазините нямаше основни хранителни продукти и неща като маслини, шоколад и южни плодове бяха лукс, беше по-добре, така ли? Това, че ви мързи да работите и искате да получавате всичко наготово, си е ваш проблем, не на икономическата система.
А да, и в соца нямаше богати и привилегировани, нали? Защо тогава децата на партийните другари завършиха в западния свят и сега въртят бизнеси там? Тези пари сигурно не бяха откраднати от държавната хазна (т.е. от обикновения данъкоплатец)?
Welcome to the Jungle...
аз не казвам че съм за соца, но все пак тогава имаше повече човещина, и позволявахме си повече удоволствия, а покупателната ни способност беше по-висока, а сега един пенсионер само тока и лекарствата не може да си плати, отделно има повече лъжи и мародерства и капани за хората, че да бъдат окрадени.
сега ако нямаш достатъчно пари и в болница не можеш да отидеш и умираш, никой не му пука.